Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Studieadviseur

Laatst gewijzigd op 15 december 2022
De studieadviseur kan je helpen bij vragen over je studie, zoals over je studieplanning. De gesprekken met de studieadviseur zijn strikt vertrouwelijk.

Ben jij nog geen VU-student?
De studieadviseur is er alleen voor zittende VU-studenten. Als je je aan het oriënteren bent op een studie aan de VU en hulp nodig hebt, dan kun je een studiekeuzeactiviteit bezoeken die je helpt om de juiste opleiding te kiezen. Hier vind je ook contactgevens voor eventuele vragen.

De studieadviseur is er voor jou

De studieadviseur kan je helpen met al je studiegerelateerde vragen. Ook voor persoonlijke kwesties en praktische vragen rondom je studie kun je bij de studieadviseur terecht. Bekijk hieronder welke vragen je aan de studieadviseur kunt stellen. De gesprekken met de studieadviseur zijn strikt vertrouwelijk. De studieadviseur maakt een notitie van het gesprek in jouw Digitaal Student Dossier, dat alleen inzichtelijk is voor de studieadviseur en voor jouzelf.

Wacht niet onnodig lang met het stellen van je vraag of delen van je probleem!
De studieadviseur biedt een luisterend oor, kan vaak antwoord op je vragen geven en denkt graag met je mee over mogelijke oplossingen voor problemen. Mocht de studieadviseur je niet direct kunnen helpen, dan kan deze je wel vaak doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie binnen of buiten de VU voor verdere steun of begeleiding.

Met welke vragen ga je naar de studieadviseur?

Zou een steuntje in de rug soms wel fijn zijn?

Of je nou studeertips of ondersteuning wilt als je studievertraging hebt opgelopen of hulp nodig hebt bij bijzondere omstandigheden of persoonlijke problemen, de studieadviseurs zijn er voor je!

Bekijk de video en ontdek wat de studieadviseur voor jou kan betekenen.