Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Studeren met een functiebeperking

Heb je een functiebeperking en heb je voorzieningen of ondersteuning nodig tijdens je studie?

De VU biedt diverse voorzieningen om je te ondersteunen wanneer je studeert met bijvoorbeeld een lichamelijke- of psychische beperking, een chronische ziekte, dyslexie of ASS. Zoals een liftpas, extra begeleiding voor studenten met ASS en rustruimte etc. Let op dat je ruim van te voren een voorziening aanvraagt. Voor tentamenvoorzieningen is het verstandig om dit drie weken voor het tentamen te doen. Dan weet je op tijd of je voorziening wordt toegekend of afgewezen.

Heb je vragen over studeren met een functiebeperking? Neem dan contact op met het Infopunt Studeren met een Functiebeperking. Hier kun je worden doorverwezen naar de juiste plek of persoon. Ook staat het Infopunt SMF voor je klaar als je betrokken wilt raken, een opmerking hebt of als je ergens tegenaan loopt tijdens je studie. Onderaan deze pagina vind je de contactgegevens van het Infopunt SMF, ook kun je hier een belafspraak inplannen tijdens het inloopspreekuur. Voor het aanvragen van voorzieningen is je studieadviseur altijd het eerste aanspreekpunt.

Het Infopunt SMF verstuurt vier keer per jaar een nieuwsbrief met daarin de laatste ontwikkelingen, aankomende evenementen en handige links. Klik hier om de meest recente nieuwsbrief te lezen, en hier om je voor de nieuwsbrief aan te melden.

Let op: het campusplein van de VU wordt vernieuwd, hier lees je meer over de toegankelijkheid van het campusplein tijdens deze verbouwing.

Ga je studeren aan de VU en heb je een functiebeperking?

Studeren kan extra uitdagingen met zich mee brengen voor mensen met een functiebeperking. De Vrije Universiteit Amsterdam biedt verschillende vormen van ondersteuning om zoveel mogelijk barrières weg te nemen.

Heb je vragen omtrent studeren met een functiebeperking?

Neem contact op met het Infopunt!

De studieadviseur van jouw opleiding is je eerste aanspreekpunt voor het aanvragen van voorzieningen.

Plan een online afspraak in via de agenda. Een medewerker van het Infopunt neemt dan telefonisch contact met je op.

Mail naar infopuntsmf.soz@vu.nl.

Het Infopunt is een pilot binnen de VU en nog in ontwikkeling. Ideeën zijn van harte welkom.