Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
Studentenbalie HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Studieadviseurs Faculteit der Geneeskunde

Luister naar de podcast Studioo Talks over een goede start in de coschappen
Laatst gewijzigd op 14 november 2024
Je kan bij de studieadviseur terecht voor informatie, begeleiding en advies met betrekking tot je studie en persoonlijke omstandigheden.

Studieadvies

De studieadviseurs zijn er voor geneeskundestudenten en voor studenten van de masteropleidingen Oncology, Epidemiology en Personalized Medicine. De Faculteit der Geneeskunde VU heeft twee studieadviseurs: Marjolein Pouw en Renate Dekker. De gesprekken tussen de student en studieadviseur zijn vertrouwelijk.

Je kan bij de studieadviseur terecht voor informatie, begeleiding en advies over uiteenlopende onderwerpen die jou bezig houden en van invloed zijn op je studie, bijvoorbeeld:

Bekijk dit filmpje om te zien wat de studieadviseur voor jou kan betekenen. 

Contact 

E-mail

Mail je vraag naar studieadviseurs.vu@amsterdamumc.nlVermeld in je e-mail altijd je studentnummer.

Afspraak maken

Wil je nagaan of je bij ons aan het goede adres bent? Check het in dit overzicht voor bachelorstudenten en dit overzicht voor masterstudenten.  

Via de digitale agenda kun je een afspraak maken. Van maandag t/m donderdag 17.00 -18:00 uur zijn er afspraakmogelijkheden uitsluitend voor masterstudenten. 

Online inloopspreekuur

Elke maandag en donderdag van 14:00 - 15:00 is er een online inloopspreekuur via Teams. Ga uit van een gesprek van maximaal tien minuten.  

Meer informatie over studieadvies

  • Urgent hulp nodig?

    Vaak is het mogelijk om nog dezelfde week een afspraak in te plannen. Is er sprake van ernstige nood op het vlak van persoonlijke /psychische omstandigheden? Stuur ons een e-mail (studieadviseurs.vu@amsterdamumc.nl), zodat we kunnen overleggen of een eerdere afspraak mogelijk is. Bij acute, ernstige psychische problemen bel je je huisarts of – buiten kantooruren– de Amsterdamse huisartsenposten, tel. 088-0030600. Denk je aan zelfmoord? 113 Zelfmoordpreventie is 24/7 bereikbaar via www.113.nl of 0900-0113

  • Wegwijzer binnen de opleiding

    Bekijk in het overzicht waar je moet zijn als bachelorstudent en als masterstudent

  • Voorlichtingscollege

  • Persoonlijke omstandigheden

    Het leven gaat door, ook als je studeert. Daar horen dus ook persoonlijke problemen bij. De meeste studenten krijgen hier mee van doen. De een meer dan de ander en de een wat meer intens dan de ander, maar ze zijn er. Voorbeelden hiervan zijn gebrek aan zelfvertrouwen, rouwverwerking, eenzaamheid, moeizame relaties met je omgeving, verslaving, somberheid of een algemeen gevoel van onvrede met jezelf of je leven. Deze problemen kunnen ervoor zorgen dat je niet meer optimaal functioneert. In een aantal gevallen lijdt de studie er ook onder, maar niet altijd.

    Daarnaast heb je de meer studiegerelateerde problemen zoals faalangst, stress, veel piekeren, perfectionisme, prestatiedruk, studiemotivatieproblemen, tentamenvrees, noem maar op. Ook voor deze categorie is het belangrijk om ondersteuning te zoeken.

    In een gesprek met een van de studieadviseurs kunnen zij je helpen om te duiden wat jij nodig hebt. Hoe kun je je het beste blijven concentreren? Hoe kom je er achter dat je zorg of vrees gegrond is? Hoe krijg je het gecombineerd, je thuissituatie en je studie? Met wie zou je verder nog kunnen praten? 

    Daarnaast kunnen ze vertellen met welke regels en procedures je mogelijk te maken hebt of krijgt, zoals overgangsregels van de examencommissie, verval geldigheid van cijfers etc.

    Als je overweegt om een tijdje te stoppen, kunnen de studieadviseurs met je meedenken of dat inderdaad een goede oplossing is, of dat er misschien nog opties zijn waar je zelf nog niet aan gedacht had.

    Als je rechtstreeks contact wilt opnemen met een van de studentenpsychologen, dan kan dat natuurlijk ook altijd. Je kunt via VUweb rechtstreeks een afspraak in hun digitale agenda inboeken.

    Interessante links 

    Hieronder vind je een aantal interessante links:

    • Hier vind je een overzicht van de ondersteuning die de VU biedt op het gebied van studentenwelzijn. 
    • Via Frisse gedachtes kan je chatten met een studentenbuddy en lezen over studentenwelzijn.
    • Gezonde Boel biedt online cursussen over allerlei onderwerpen met betrekking tot mentale gezondheid, zoals Overprikkeling, Mindfulness en Piekeren. 
    • Ga naar de website studentengezondheidstest om jouw gezondheid te vergelijken met medestudenten!
    • Heb je een functiebeperking? Dan tref je op de site van het Expertisecentrum inclusief onderwijs tips en informatie over wetgeving. Maak ook een afspraak met de studieadviseur om tijdig samen te inventariseren wat jij nodig hebt en of dat geregeld kan worden. 
    • De website Koppsupport is een interessante website voor jongeren tussen 18-25 met ouders met psychische problemen of verslavingsproblemen.
    • Heb jij last van slaapproblemen? Bekijk dan de website medische-psychologie.nl.
    • Goeie site van de huisartsen Amsterdam: StudieStress.nl.
    • Op Onbelemmerdstuderen.nl vind je verwijzingen naar specifieke ondersteuning op thema, van AD(H)D tot Zwangerschap. 
  • Uitzonderingen via de examencommissie

    De studieadviseurs adviseren de examencommissie over individuele verzoeken van studenten. Als je een verzoek wilt indienen bij de examencommissie, is het daarom handig om contact te hebben met een van de studieadviseurs, om te horen of je met je verzoek bij de examencommissie aan het juiste adres bent en of de brief goed is opgesteld. Als je een verzoek indient bij de examencommissie, volg dan de aanwijzingen over vorm en procedure op hun website.

    Links:

  • Individuele aanpassingen master vanwege functiebeperking of bijzondere omstandigheden

    Voor informatie over de mogelijkheden, voorwaarden en procedure zie Individuele aanpassingen masterprogramma (WIAM).

  • Podcastserie Studioo talks: de podcastserie voor en met studenten Geneeskunde.

    Studioo talks is de podcastserie voor en met studenten geneeskunde. In deze podcast behandelen we telkens een actueel of interessant thema dat jou als student aan gaat. Hoe hou je focus? Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe zorg je goed voor jezelf? Hoe maak je keuzes? Studieadviseurs Marjolein Pouw en Renate Dekker zien in de praktijk wat geneeskundestudenten bezig houdt en waar zij tegenaan lopen. In deze podcastserie gaan zij met studenten en experts in op deze vragen.

    Beluister onze podcastserie hier.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam