Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Studentenpsycholoog

Laatst gewijzigd op 3 mei 2022

Iedereen kan last krijgen van psychische klachten die het studeren moeilijk maken. De studentenpsychologen kunnen je helpen hieraan te werken.

Wanneer ga je naar de studentenpsycholoog

De studentenpsychologen ondersteunen studenten die studiegerelateerde problemen ervaren zoals (maar niet uitsluitend) faalangst, uitstelgedrag, concentratieproblemen, gebrek aan discipline, gebrek aan motivatie, tentamenvrees, presentatieangst, studiestress, negatieve idee├źn over jezelf, studeer- of afstudeerproblemen en meer.

Kamp je met andere klachten dan kun je altijd een afspraak met ons maken en dan verkennen wij samen met jou op welke plek jij het best terecht kunt. Wil je zelf al stappen zetten voor psychische hulp elders, lees dan hieronder de informatie over 'Hulp buiten de VU' of bekijk onze infographic. Ook kun je met je vraag bij ons terecht op het inloopspreekuur.

Hoe kan de studentenpsycholoog je helpen

De studentenpsycholoog kan kortdurend individuele gesprekken aanbieden waar van toepassing. Daarnaast geven de studentenpsychologen workshops en trainingen over bijvoorbeeld faalangst en stress. Meer informatie hierover vind je hier.

Ben je student aan de VU? Log dan in met je VU Net ID om een afspraak te maken of meer informatie te lezen. Ben je geen student aan de VU, en wil je meer weten over de studentenpsychologen? Neem dan contact met ons op via studentenpsychologen@vu.nl.

Log in met je VU account om de content op deze pagina te bekijken

Inloggen