Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Studentenpsycholoog

Laatst gewijzigd op 14 juli 2021

Iedereen kan last krijgen van psychische klachten die het studeren moeilijk maken. De studentenpsychologen kunnen je helpen hieraan te werken.

Wanneer ga je naar de studentenpsycholoog

Als je tijdens je studie last krijgt van studiegerelateerde problemen, zoals faalangst, uitstelgedrag, concentratieproblemen, gebrek aan discipline, gebrek aan motivatie, tentamenvrees, presentatieangst, studiestress, negatieve idee├źn over jezelf, studeer- of afstudeerproblemen, dan kun je terecht bij de studentenpsychologen voor kortdurende begeleiding.

Hoe kan de studentenpsycholoog je helpen

Een studentenpsycholoog kan jou helpen om je beter te voelen en, als je psychische problemen hebt, om effectiever en effici├źnter te kunnen studeren. De studentenpsychologen kunnen je helpen door middel van trainingen, individuele begeleiding en bieden ook een (digitaal) inloopspreekuur aan.

Ben je student aan de VU? Log dan in met je VU Net ID om een afspraak te maken of meer informatie te lezen. Ben je geen student aan de VU, en wil je meer weten over de studentenpsychologen? Neem dan contact met ons op via studentenpsychologen@vu.nl.

Log in met je VU account om de content op deze pagina te bekijken

Inloggen