Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Studentenpsycholoog

Laatst gewijzigd op 5 september 2022

De studentenpsycholoog kan je ondersteunen bij psychische klachten die het studeren belemmeren zoals faalangst, uitstelgedrag, concentratieproblemen, gebrek aan discipline, gebrek aan motivatie, tentamenvrees, presentatieangst, studiestress, negatieve idee├źn over jezelf en (af)studeerproblemen. De studentenpsycholoog kan kortdurend individuele gesprekken aanbieden waar van toepassing. Daarnaast geven de studentenpsychologen trainingen om je te helpen optimaal te studeren.

Heb je andere klachten? Dan kun je altijd een afspraak met de studentenpsycholoog maken om te kijken waar jij het beste terecht kunt. Wil je zelf al stappen zetten voor psychische hulp elders? Kijk dan hieronder bij 'Psychologische hulp buiten de VU' of bekijk de infographic 'Geestelijke gezondheidszorg bij de VU en in Nederland'. Je kunt ook altijd met je vraag bij ons terecht tijdens het inloopspreekuur.

Ben je student aan de VU? Log dan in met je VUnetID om een afspraak te maken of meer informatie te lezen. Ben je geen student aan de VU en wil je meer weten over de studentenpsychologen? Neem dan contact met ons op via studentenpsychologen@vu.nl.

Log in met je VU account om de content op deze pagina te bekijken

Inloggen