Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Studeren in het buitenland

Tijdens je studie kun je ervoor kiezen om in het buitenland te studeren. Je brengt als uitwisselingsstudent een semester door bij een partneruniversiteit van de VU.

Dit is een unieke academische uitdaging, waarbij je in een internationale omgeving woont, studeert en leeft. Het is gegarandeerd een boost voor je persoonlijke ontwikkeling. Kortom, een onvergetelijke ervaring tijdens je studie! 

Ben je een tweedejaars bachelorstudent of een masterstudent en wil je meer te komen weten over de mogelijkheden om in het buitenland te studeren? Elk jaar in november organiseren wij onze Study Abroad Weeks, waar we heel veel informatie delen over studeren in het buitenland. Heb je onze Study Abroad Weeks gemist? Lees dan alle informatie op deze website goed door en stuur een mail naar outgoing@vu.nl.

Wil je voor een kortere tijd naar het buitenland? Kijk dan hieronder naar onze Summer Schools en Aurora. Wil je op een andere manier invulling geven aan een periode in het buitenland? kijk dan bij andere mogelijkheden in het buitenland.

Outgoing Student Exchange Team

+31 (0)20 59 85745 (tussen 10:00 - 12:00 op maandag, woensdag en vrijdag). Let op: In verband met de zomervakantie zijn we in de week van 22-26 juli niet telefonisch bereikbaar. 

Heb je een vraag? Mail ons!

Spreekuur (inloop, geen afspraak nodig):
Elke dinsdag tussen 12:30 - 13:30 in de Global Room (HG-1A36). Let op: Er is geen spreekuur op dinsdag, 23 juli. 

Crisisnummer voor VU-studenten op uitwisseling die in nood verkeren: +31 (0) 20 6444117. Dit is het VU-brede noodnummer. Voorbeelden van noodgevallen zijn natuurrampen, geweldsincidenten en (mentale) gezondheidsproblemen.