Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Intekenen/afmelden voor onderwijs en tentamens

Ga naar de intekenmodule
Laatst gewijzigd op 2 juli 2024
Teken je op tijd in om deel te nemen aan vakken en tentamens. Intekenen en afmelden doe je via de intekenmodule. De officiële regels over intekenen en afmelden zijn te vinden in de "Regeling intekenen voor onderwijs en tentamens".

Intekenen

  1. Je kunt alleen intekenen als de intekentermijnen open zijn. Als je de intekendeadline gemist hebt, lees dan verder onder het kopje "Te laat met intekenen" hieronder. 
  2. Zoek in de Studiegids jouw opleiding op en kijk voor welke vakken je dient in te tekenen. Voor enkele vakken en/of vakonderdelen word je namelijk door jouw Onderwijsbureau ingetekend.
  3. Ga naar de intekenmodule en controleer of je opleiding en academisch jaar correct staan. 
  4. Kijk onder "voorgeselecteerde vakken" of zoek het vak op. Selecteer vervolgens het vak en daarna de onderdelen (hoorcollege, werkgroep, tentamen) waaraan je wilt deelnemen. Als je je intekent voor een vak, teken je ook automatisch in voor de eerste kans van het tentamen. Laat het vinkje staan als je deel wilt nemen aan het tentamen.
    • Meestal bestaat een studieprogramma uit 12 EC per periode (uitzondering: 6 EC in periode 3 en 6), wat neerkomt op een gemiddelde studielast van 42 uur per week. Dit betekent niet dat je daadwerkelijk 42 uur per week les hebt, maar dit is een combinatie van lesuren, contacturen, en zelfstudie-uren. Het is mogelijk om meer EC’s te volgen, maar dit leidt tot een hogere studielast. We raden je in zulke gevallen aan om eerst met je studieadviseur je planning te bespreken.
    • Voor periodes waarvoor het intekenen nog niet geopend is (ook voor volgende studiejaren), kun je vakken plannen. Selecteer je opleiding en academisch jaar. Klik op ‘Plan vak’ om vakken in te plannen. Het plannen van vakken betekent niet dat je ingetekend bent. Dit moet je zelf doen, zodra de intekentermijnen van de desbetreffende periodes open zijn.
    • Wil je je voor vakken buiten je opleiding intekenen? Ga dan naar het kopje hieronder: "Intekenen voor een extracurriculair vak".

NB. Bovenstaande is niet van toepassing als je vakintekening en resultaatregistratie niet via de VU plaatsvinden. Ook voor sommige opleidingen of cursussen van de VU geldt een andere aanmeldprocedure. Kijk in de Studiegids of dit voor jouw opleiding of cursus van toepassing is. Kijk ook onderaan deze pagina bij 'Inschrijfvoorwaarden per faculteit'. 

Hertentamen

  1. Als je een No Show (NS) hebt behaald voor het tentamen, teken je dan uiterlijk 1 week vóór de herkansing zelf in. Je moet ingetekend zijn voor het vak om je in te kunnen tekenen voor het (her)tentamen.
  2. In alle overige gevallen, zoals het behalen van een onvoldoende of een NVD (niet voldaan aan de slagingseisen) word je automatisch ingetekend voor het hertentamen.

Afmelden en No Show

Als je niet meer wilt deelnemen aan een vak of tentamen, meld je dan af binnen de afmeldtermijn. Selecteer in de intekenmodule het vak en klik op ‘Afmelden’ en bevestig je afmelding. Je bent dan afgemeld voor alle onderdelen van het vak (hoorcolleges, werkgroepen en het tentamen). Voor vakken kan dit tot en met de eerste week van de periode waarin het vak start.

Als je de afmelddeadline gemist hebt, dan kun je je nog afmelden voor het tentamen. Afmelden voor (her)tentamens kan tot 1 week voorafgaand aan het (her)tentamen. Klik op "wijzigen" en zet het vinkje bij het tentamen uit.

Zorg dat je je op tijd afmeldt! Als je je niet op tijd afmeld, ontvang je een No Show (NS) voor het tentamen. De Onderwijs- en Examenregeling (OER) en Regels & Richtlijnen (R&R) van jouw opleiding en faculteit bepaalt of dit telt als een kans die je verbruikt hebt. Voor meer informatie over de OER en R&R, ga naar Examencommissie.

Mocht je vraag over het intekenen en afmelden voor vakken na het lezen van deze pagina niet beantwoord zijn, neem dan contact op met de Studentenbalie (de contactgegevens zijn onderaan te vinden). 

Overige informatie over intekenen en afmelden

  • Problemen met intekenen

    Redenen waarom je niet kunt intekenen

    Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom je niet kunt intekenen voor vakken:

    • Je bent nog niet volledig (her)ingeschreven voor de opleiding. Als de status van je aanmelding nog op 'Aanmelding afronden' staat, ben je niet volledig (her)ingeschreven
    • De intekentermijnen zijn gesloten.
    • Je kunt alleen intekenen voor vakken die binnen jouw opleidingsprogramma vallen en voor vakken die extracurriculair worden aangeboden. Voor deelname aan vakken van andere opleidingen moet je eerst toestemming vragen aan het Onderwijsbureau van de aanbiedende faculteit.
    • Voor sommige vakken gelden ingangseisen. Als je niet voldoet aan de ingangseisen, dan kun je niet intekenen voor het vak.

    Vak niet gevonden in de intekenmodule?

    Kun je in de intekenmodule vakken niet vinden? Probeer dan het volgende:

    • Controleer of je de juiste opleiding en het juiste jaar hebt geselecteerd: bovenaan het startscherm voor intekenen wordt weergegeven voor welke opleiding en welk jaar je het studieplan ziet. Zorg ervoor dat hier de juiste gegevens geselecteerd zijn.
    • Zoek binnen alle vakken: een vak dat niet bij de voorgeselecteerde vakken staat kan misschien gevonden worden bij alle vakken.
    • Zoek binnen extracurriculaire vakken: vakken die geen onderdeel uitmaken van het opleidingsprogramma van jouw opleiding worden mogelijk wel extracurriculair aangeboden.
    • Zoek in minoren: als je op zoek bent naar een (vak binnen een) minor, dan kun je deze vinden door op de knop ‘Zoek in minoren’ te klikken. Je vindt daarin alle minoren die binnen jouw opleiding beschikbaar zijn en kunt vervolgens voor de vakken intekenen.
    • Controleer de Studiegids: als een vak in de studiegids wel beschikbaar is voor jouw opleiding, maar niet in de intekenmodule, dan kun je hierover contact opnemen met de Studentenbalie.

    Kun je vakken of minoren nog steeds niet vinden? Dan zijn ze niet beschikbaar binnen jouw opleiding en het extracurriculaire aanbod. Wil je zulke vakken volgen, dan kun je een verzoek indienen om deel te mogen nemen. 

    Is het vak vol?

    Tijdens het intekenen kan een vak of een onderwijsactiviteit vollopen. Alleen als er nog plek is voor een vak, kun je daarvoor intekenen. In de meeste gevallen wordt de capaciteit snel opgehoogd en is intekenen weer mogelijk. Probeer het daarom de volgende dag nog een keer. Is het vak nog steeds vol, dan kun je een verzoek doen aan de faculteit om de capaciteit voor dit onderdeel van een vak te verhogen. 

    Je kunt alleen een verzoek indienen als activiteiten van een onderdeel vol zitten, bijvoorbeeld als alle groepen van een werkgroep vol zitten. Voor sommige vakken geldt een maximum aantal deelnemers; voor zulke vakken kun je geen verzoek indienen om de capaciteit te verhogen. Is er een maximum aantal deelnemers, dan staat dit vermeld bij het vak in de Studiegids.

    Als een vak vol zit, kun je een verzoek indienen om alsnog deel te mogen nemen:

    Voor afwijkende intekenregels per faculteit, zie 'Afwijkende intekenvoorwaarden per faculteit' onderaan deze pagina.

  • Te laat met intekenen

    Je kunt niet meer intekenen via de intekenmodule nadat de intekentermijn is gesloten. Wil je toch nog deelnemen aan een vak, volg dan onderstaande stappen. Omdat je te laat bent kunnen we geen plek garanderen. Alleen als je op tijd intekent, is jouw deelname aan het onderwijs verzekerd. 

    Stap 1. Naplaatsen

    Vanaf periode 2 kan je je voor sommige vakken laten naplaatsen. Nadat de intekentermijn is gesloten dien je dan een verzoek in om alsnog ingetekend te worden voor het vak. Indien naplaatsen niet mogelijk is, staat dit vermeld in de Studiegids. De periode dat je een verzoek tot naplaatsen kan indienen is wisselend: minimaal 1 week tot maximaal 4 weken na sluiting van de intekentermijn. Afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen kan jouw verzoek gehonoreerd worden.

    Je doet een verzoek tot naplaatsen in de intekenmodule. Ga naar het betreffende vak in de intekenmodule en klik op de button ‘Verzoek tot naplaatsen’. Deze button verschijnt als de reguliere intekentermijn van het vak is gesloten. In de week vóór de start van het onderwijs wordt je verzoek goedgekeurd dan wel afgewezen.

    Kijk onderaan deze pagina onder het kopje 'Afwijkende intekenvoorwaarden per faculteit’ om de eventuele aanvullende regels per faculteit over naplaatsen te lezen.

    Stap 2. Gemotiveerde aanvraag

    Is je naplaatsverzoek afgewezen óf is naplaatsen niet mogelijk, dan kan je een gemotiveerde aanvraag indienen om alsnog te worden ingetekend.

    Een aanvraag wordt alleen gehonoreerd als deze voldoet aan de voorwaarden zoals beschreven in de Regeling intekenen voor onderwijs en tentamens. Wordt je aanvraag gehonoreerd, dan word je alsnog ingetekend. 

    Je aanvraag wordt uitsluitend in behandeling genomen als je bewijs aanlevert waaruit blijkt dat sprake is van overmacht (zoals bijvoorbeeld langdurig ziekte van jezelf of overlijden van een naaste) of onevenredige consequenties voor jouw studievoortgang. Een aanvraag wordt daarnaast enkel gehonoreerd wanneer voor het betreffende vak voldoende capaciteit in de collegezalen beschikbaar is.

    Formulier Gemotiveerde Aanvraag Intekenen

  • Deelname aan vak afgewezen

    Als je aanvraag niet wordt gehonoreerd, dan word je niet ingetekend en mag je niet deelnemen aan het vak en/of tentamen. Neem je toch deel, dan is dat op eigen risico en moet je rekening houden met deze gevolgen:

    • Als je zonder intekening deelneemt aan een vak, dan heb je geen recht op toegang tot de onderwijsactiviteiten en het beschikbare onderwijsmateriaal.
    • Als je zonder intekening deelneemt aan een tentamen, dan ontvang je geen resultaat.
    • Als je zonder intekening wilt deelnemen aan een tentamen, dan kan jou de toegang geweigerd worden.

    Meer informatie over klachten, bezwaar en beroep kun je vinden op deze pagina.

  • Intekenen voor een minor, pre-master of als contractstudent

    • Wil je je intekenen voor een minor? Ga dan naar deze pagina voor meer informatie.
    • Voor sommige premasters kun je zelf intekenen op de vakken via de intekenmodule. Bij andere premasters verloopt het intekenen op de vakken anders. Bekijk de Intekenvoorwaarden per faculteit hieronder, of zoek je premaster op in de Studiegids
    • Als contractstudent kun je niet zelf intekenen op vakken. Dit wordt gedaan door het onderwijsbureau van jouw faculteit.

    Raadpleeg de informatie onderaan deze pagina bij Intekenvoorwaarden per faculteit om te zien of er specifieke voorwaarden van toepassing zijn.

  • Intekenen als bijvakstudent

    Wanneer je als student van een andere universiteit bij de VU vak(ken) wilt volgen als bijvakstudent, geef je bij de aanmelding aan welke vak(ken) je wilt volgen. Na goedkeuring worden de vakken voor jou gepland, waarna je je kunt intekenen voor de vakken via de intekenmodule.

    Je kunt in de intekenmodule geen vakken toevoegen. Wanneer je nog een extra vak wilt volgen binnen het academisch jaar waarvoor je bent ingeschreven, ga dan naar je profiel om het gewenste vak toe te voegen. Indien een eerdere aanvraag voor een bijvak nog niet is goedgekeurd, heb je hier ook de mogelijkheid om de aanvraag te verwijderen.

    Voor meer informatie, zie Bijvakken (of een minor) aan de VU.

  • Intekenen voor een extracurriculair vak

    Dit zijn vakken die buiten je opleidingsprogramma vallen. Deze vakken tellen dus niet mee voor het behalen van je diploma. Je kan je alleen intekenen voor vakken buiten jouw programma als ze ook extracurriculair worden aangeboden. 

    Als je deze vakken wenst mee te nemen in je curriculum (dat wil zeggen dat deze vakken meetellen voor de benodigde ECTs voor je diploma), moet je eerst toestemming vragen aan de Examencommissie van jouw faculteit.  

    Je dient je in te tekenen via de intekenmodule. Mocht je niet voor het vak kunnen intekenen, dan kan het zijn dat er bepaalde vereisten zijn. Neem hiervoor contact op met het Onderwijsbureau van de aanbiedende faculteit via dit formulier

  • Meerdere opleidingen tegelijk volgen

    Volg je twee of meer opleidingen tegelijkertijd, of wil je dat gaan doen? Dat kan. Hieronder lees je hoe je dat kunt regelen.

    Ga langs bij je studieadviseur

    Ga voor advies langs bij de studieadviseur. Zij helpen mee met het plannen en combineren van opleidingen die je in gedachten hebt en kunnen je tips en adviezen geven.

    Vraag de docent om de digitale leermiddelen van hoorcolleges

    Als hoorcolleges samenvallen, maak dan een keuze welk college je gaat volgen. Vraag je docent van het college dat je gemist hebt de beschikbare digitale leermiddelen snel ter beschikking te stellen zodat je je voor het overige onderwijs kunt voorbereiden.

    Wissel van werkgroep

    Zijn werkcolleges op hetzelfde moment? Wissel van werkgroep. Afhankelijk van de manier van intekenen kun je dit zelf regelen in de intekenmodule of contact opnemen met het onderwijsbureau of de docent.

    Onderneem actie bij samenvallende tentamens

    Het komt soms voor dat tentamens van vakken die je volgt op dezelfde dag en tijd plaatsvinden. Wat te doen bij overlappende tentamens, kijk op Informatie over tentamens

    TIP: Controleer zodra je rooster bekend is op welke dag(en) en tijd(en) de (her)tentamens van je vakken zijn gepland! Voor de meeste faculteiten geldt dat je uiterlijk drie weken voorafgaand aan het tentamen actie moet hebben ondernomen om te zorgen dat je beide tentamens kunt maken.

Intekenvoorwaarden per faculteit

Raadpleeg de Studiegids op studiegids.vu.nl om de intekenvoorwaarden per vak te bekijken. Per faculteit kunnen de intekenvoorwaarden verschillen.

  • ACTA

    Studenten van de Faculteit der Tandheelkunde (ACTA) kunnen meer informatie vinden op ACTA.nl.

  • AUC

    Amsterdam University College (AUC) maakt gebruik van een aparte cursusregistratie, genaamd AUC Portal. Alle voltijdstudenten van het AUC worden afzonderlijk door het AUC geïnformeerd over de procedures voor cursusregistratie. Huidige AUC-studenten kunnen meer informatie vinden op AUC.nl.

    Studenten aan de VU kunnen soms onder bepaalde voorwaarden vakken aan AUC volgen. Als je een huidige VU-student bent, kun je op de AUC website meer informatie vinden over de mogelijkheid om off-campus cursussen te volgen aan het Amsterdam University College.

  • BETA

    Studiegids

    Check de Studiegids voor meer informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak.  

    Naplaatsen

    Check de Studiegids voor meer informatie de mogelijkheid tot naplaatsen per vak. Dit staat in de linkerkolom aangegeven. Indien naplaatsen mogelijk is, kun je hiervoor een verzoek indienen via de inteken- en afmeldmodule.

    Bij naplaatsen kunnen studenten geen verzoek meer indienen om van werkgroep te wisselen. Bij naplaatsen worden studenten geplaatst in de minst volle groepen ongeacht de rest van hun rooster.

    Pre-master

    Ben je een pre-master student? Dan kun je in de meeste gevallen zelf intekenen voor de vakken. Neem contact op met de Studentenbalie als het je niet lukt om in te tekenen.

  • FGB

    Studiegids

    Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

    Uitzonderingen gelden voor:

    • Eerstejaars vakken in periode 1 van de Bachelor Psychologie, Pedagogische Wetenschappen en de Universitaire Pabo. Voor deze vakken worden studenten door de studieadministratie van het Onderwijsbureau ingetekend.
    • Eerstejaars vakken in periode 1 van de Bachelor Bewegingswetenschappen. Voor deze vakken worden studenten door de studieadministratie van het Onderwijsbureau ingetekend.
    • Vakken van de Educatieve Minor
    • Vakken van de Universitaire Lerarenopleiding

    Dit staat per vak vermeld in de Studiegids.

  • FGW

    Studiegids

    Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

    Pre-master 

    Als pre-masterstudent kun je niet zelf intekenen op modules. Dit wordt verzorgd door het Onderwijsbureau. Je wordt ingetekend voor de colleges en het eerste tentamen.  

  • FRT

    Studiegids

    Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

    Pre-master 

    Als pre-masterstudent kun je niet zelf intekenen op modules. Dit wordt verzorgd door het Onderwijsbureau. Je wordt ingetekend voor de colleges en het eerste tentamen.

  • FSW

    Studiegids

    Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

    Let op: er zijn vakken met werkgroepen. Bij sommige vakken kun je zelf intekenen voor een werkgroep (en wordt je intekening direct zichtbaar in je persoonlijk rooster), maar er zijn ook vakken waar de werkgroepindeling door de docent wordt gemaakt. In dat laatste geval kun je niet zelf een werkgroep kiezen. Op www.rooster.vu.nl kun je zien op welk moment de werkgroepen plaatsvinden. De indeling wordt door de docent bekendgemaakt op Canvas, waarna je de werkgroep waarvoor je ingedeeld bent zelf handmatig kunt toevoegen aan je persoonlijk rooster.  

  • GNK

    Bachelor Geneeskunde

    • Intekenen voor een vak en 1e tentamengelegenheid:
      Studenten worden door het onderwijsbureau ingetekend op vakken en  1e tentamengelegenheden. Intekenen via VU.nl geldt niet voor de vakken van de bachelor geneeskunde opleiding.
    • Aanmelden voor een hertentamen: bij het behalen van een onvoldoende worden studenten automatisch ingeschreven op de herkansing. Studenten die een vak in het voorgaande collegejaar niet behaald hebben of een NS kregen, kunnen zich aanmelden voor het tentamen van dat vak via een link, deze link staat in alle CANVAS cursussen onder het kopje modules/toetsing.
    • Aanmelden voor een herkansing van een stationstoets:
      In alle CANVAS cursussen onder het kopje modules/toetsing kunnen studenten zich via een link aanmelden, dit geldt ook voor studenten die de stationstoets in een vorig collegejaar niet behaald hebben of een NS kregen.
    • Afmelden voor een tentamen/hertentamen: 
      Studenten kunnen met een e-mail aan studentenbalie@vumc.nl zich afmelden voor een tentamen, neem in de mail studentnummer en naam van het vak/tentamen op.
    • Te laat met intekenen:
      Indien je te laat bent met intekenen voor een hertentamen na het behalen van een NS of bij herkansing van een toets in een volgend collegejaar, dan kan je een gemotiveerde aanvraag indienen om alsnog te worden ingetekend. Wordt je aanvraag gehonoreerd, dan word je alsnog ingetekend. Voor de Landelijke Voortgangstoets en de Stationstoets gelden andere regels, zie hiervoor de desbetreffende CANVAS cursussen. Je aanvraag wordt uitsluitend in behandeling genomen als je bewijs aanlevert waaruit blijkt dat sprake is van overmacht of onevenredige consequenties voor jouw studievoortgang.

      Formulier Gemotiveerde aanvraag intekenen

    Master Geneeskunde

    • Intekenen voor een vak:
      Studenten worden door het onderwijsbureau ingetekend op vakken en  1etentamengelegenheden. Intekenen via VU.nl geldt niet voor de vakken van de master geneeskunde opleiding.
    • Aanmelden voor een hertentamen: 
      Bij het behalen van een onvoldoende worden studenten NIET automatisch ingeschreven op de herkansing. Inschrijving loopt via het onderwijsbureau (informatie staat bij het vak op canvas)

    Master Oncology

    • Zie intekenprocedure van de VU.
    • Te laat met intekenen: na sluiting van de intekentermijn is het nog mogelijk je in te tekenen voor de (verplichte) vakken (naplaatsen). Voor sommige cursussen geldt een maximumcapaciteit. Zodra deze bereikt is, is intekenen niet meer mogelijk, ook niet tijdens de naplaats-periode. 
    • In de meeste gevallen kan je  zelf voor de cursussen intekenen. Als dit niet lukt, neem dan contact op met de opleiding om per e-mail een verzoek tot intekening in te dienen: Master Oncology

    Master Cardiovascular Research

    • Zie intekenprocedure van de VU.
    • Te laat met intekenen: na sluiting van de intekentermijn is het nog mogelijk je in te tekenen voor de (verplichte) vakken (naplaatsen). Voor sommige cursussen geldt een maximumcapaciteit. Zodra deze bereikt is, is intekenen niet meer mogelijk, ook niet tijdens de naplaats-periode. 
    • In de meeste gevallen kan je  zelf voor de cursussen intekenen. Als dit niet lukt, neem dan contact op met de opleiding om per e-mail een verzoek tot intekening in te dienen: Master Cardiovascular Research
  • RCH

    Studiegids

    Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

    Intekenen eerstejaarsstudenten

    Eerstejaarsstudenten, dat wil zeggen: -je bent nooit eerder een bachelor aan de faculteit Rechtsgeleerdheid gestart, zullen voor de vakken van jaar 1, semester 1 worden ingetekend door de faculteit op het moment dat zij volledig zijn ingeschreven voor de opleiding.

    Hiermee wordt eind augustus gestart.

    Herhalers kunnen zich daarna intekenen, zie voor exacte datum de vakken in de studiegids.

    Overlappende tentamens

    Heb je twee tentamens die tegelijk plaatsvinden? Dan verwijzen we je voor één van de tentamens door naar de tweede tentamengelegenheid. Je kunt met de studieadviseur bespreken welk tentamen voor jou prioriteit heeft.

  • SBE

    Studiegids

    Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

    Alle studenten tekenen zich zelf in voor vakken. Enkel 1e jaars studenten worden door het Onderwijsbureau ingetekend op de volgende vakken: 

    • Bachelor Bedrijfskunde: 
        • Taaltoets – VU_TAALT 
        • Mentorprogramma BK - E_BK1_MP
        • Onderzoeksparticipatie 1 - E_BK1_OP1
    • Bachelor International Business Administration: 
        • English Language Test – VU_ELT
        • SAM Programme IBA - E_IBA1_SAM
        • Research Participation 1 - E_IBA1_RPR1
    • Bachelor Economie en Bedrijfseconomie:
        • English Language Test – VU_ELT
        • SAM Programme EBE – E_EBE1_SAM
    • Bachelor Econometrics and Operations Research:
        • English Language Test – VU_ELT
        •  SAM Programme EOR – E_EOR1_SAM

Studenten van de Faculteit der Tandheelkunde (ACTA) kunnen meer informatie vinden op ACTA.nl.

Amsterdam University College (AUC) maakt gebruik van een aparte cursusregistratie, genaamd AUC Portal. Alle voltijdstudenten van het AUC worden afzonderlijk door het AUC geïnformeerd over de procedures voor cursusregistratie. Huidige AUC-studenten kunnen meer informatie vinden op AUC.nl.

Studenten aan de VU kunnen soms onder bepaalde voorwaarden vakken aan AUC volgen. Als je een huidige VU-student bent, kun je op de AUC website meer informatie vinden over de mogelijkheid om off-campus cursussen te volgen aan het Amsterdam University College.

Studiegids

Check de Studiegids voor meer informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak.  

Naplaatsen

Check de Studiegids voor meer informatie de mogelijkheid tot naplaatsen per vak. Dit staat in de linkerkolom aangegeven. Indien naplaatsen mogelijk is, kun je hiervoor een verzoek indienen via de inteken- en afmeldmodule.

Bij naplaatsen kunnen studenten geen verzoek meer indienen om van werkgroep te wisselen. Bij naplaatsen worden studenten geplaatst in de minst volle groepen ongeacht de rest van hun rooster.

Pre-master

Ben je een pre-master student? Dan kun je in de meeste gevallen zelf intekenen voor de vakken. Neem contact op met de Studentenbalie als het je niet lukt om in te tekenen.

Studiegids

Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

Uitzonderingen gelden voor:

  • Eerstejaars vakken in periode 1 van de Bachelor Psychologie, Pedagogische Wetenschappen en de Universitaire Pabo. Voor deze vakken worden studenten door de studieadministratie van het Onderwijsbureau ingetekend.
  • Eerstejaars vakken in periode 1 van de Bachelor Bewegingswetenschappen. Voor deze vakken worden studenten door de studieadministratie van het Onderwijsbureau ingetekend.
  • Vakken van de Educatieve Minor
  • Vakken van de Universitaire Lerarenopleiding

Dit staat per vak vermeld in de Studiegids.

Studiegids

Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

Pre-master 

Als pre-masterstudent kun je niet zelf intekenen op modules. Dit wordt verzorgd door het Onderwijsbureau. Je wordt ingetekend voor de colleges en het eerste tentamen.  

Studiegids

Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

Pre-master 

Als pre-masterstudent kun je niet zelf intekenen op modules. Dit wordt verzorgd door het Onderwijsbureau. Je wordt ingetekend voor de colleges en het eerste tentamen.

Studiegids

Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

Let op: er zijn vakken met werkgroepen. Bij sommige vakken kun je zelf intekenen voor een werkgroep (en wordt je intekening direct zichtbaar in je persoonlijk rooster), maar er zijn ook vakken waar de werkgroepindeling door de docent wordt gemaakt. In dat laatste geval kun je niet zelf een werkgroep kiezen. Op www.rooster.vu.nl kun je zien op welk moment de werkgroepen plaatsvinden. De indeling wordt door de docent bekendgemaakt op Canvas, waarna je de werkgroep waarvoor je ingedeeld bent zelf handmatig kunt toevoegen aan je persoonlijk rooster.  

Bachelor Geneeskunde

  • Intekenen voor een vak en 1e tentamengelegenheid:
    Studenten worden door het onderwijsbureau ingetekend op vakken en  1e tentamengelegenheden. Intekenen via VU.nl geldt niet voor de vakken van de bachelor geneeskunde opleiding.
  • Aanmelden voor een hertentamen: bij het behalen van een onvoldoende worden studenten automatisch ingeschreven op de herkansing. Studenten die een vak in het voorgaande collegejaar niet behaald hebben of een NS kregen, kunnen zich aanmelden voor het tentamen van dat vak via een link, deze link staat in alle CANVAS cursussen onder het kopje modules/toetsing.
  • Aanmelden voor een herkansing van een stationstoets:
    In alle CANVAS cursussen onder het kopje modules/toetsing kunnen studenten zich via een link aanmelden, dit geldt ook voor studenten die de stationstoets in een vorig collegejaar niet behaald hebben of een NS kregen.
  • Afmelden voor een tentamen/hertentamen: 
    Studenten kunnen met een e-mail aan studentenbalie@vumc.nl zich afmelden voor een tentamen, neem in de mail studentnummer en naam van het vak/tentamen op.
  • Te laat met intekenen:
    Indien je te laat bent met intekenen voor een hertentamen na het behalen van een NS of bij herkansing van een toets in een volgend collegejaar, dan kan je een gemotiveerde aanvraag indienen om alsnog te worden ingetekend. Wordt je aanvraag gehonoreerd, dan word je alsnog ingetekend. Voor de Landelijke Voortgangstoets en de Stationstoets gelden andere regels, zie hiervoor de desbetreffende CANVAS cursussen. Je aanvraag wordt uitsluitend in behandeling genomen als je bewijs aanlevert waaruit blijkt dat sprake is van overmacht of onevenredige consequenties voor jouw studievoortgang.

    Formulier Gemotiveerde aanvraag intekenen

Master Geneeskunde

  • Intekenen voor een vak:
    Studenten worden door het onderwijsbureau ingetekend op vakken en  1etentamengelegenheden. Intekenen via VU.nl geldt niet voor de vakken van de master geneeskunde opleiding.
  • Aanmelden voor een hertentamen: 
    Bij het behalen van een onvoldoende worden studenten NIET automatisch ingeschreven op de herkansing. Inschrijving loopt via het onderwijsbureau (informatie staat bij het vak op canvas)

Master Oncology

  • Zie intekenprocedure van de VU.
  • Te laat met intekenen: na sluiting van de intekentermijn is het nog mogelijk je in te tekenen voor de (verplichte) vakken (naplaatsen). Voor sommige cursussen geldt een maximumcapaciteit. Zodra deze bereikt is, is intekenen niet meer mogelijk, ook niet tijdens de naplaats-periode. 
  • In de meeste gevallen kan je  zelf voor de cursussen intekenen. Als dit niet lukt, neem dan contact op met de opleiding om per e-mail een verzoek tot intekening in te dienen: Master Oncology

Master Cardiovascular Research

  • Zie intekenprocedure van de VU.
  • Te laat met intekenen: na sluiting van de intekentermijn is het nog mogelijk je in te tekenen voor de (verplichte) vakken (naplaatsen). Voor sommige cursussen geldt een maximumcapaciteit. Zodra deze bereikt is, is intekenen niet meer mogelijk, ook niet tijdens de naplaats-periode. 
  • In de meeste gevallen kan je  zelf voor de cursussen intekenen. Als dit niet lukt, neem dan contact op met de opleiding om per e-mail een verzoek tot intekening in te dienen: Master Cardiovascular Research

Studiegids

Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

Intekenen eerstejaarsstudenten

Eerstejaarsstudenten, dat wil zeggen: -je bent nooit eerder een bachelor aan de faculteit Rechtsgeleerdheid gestart, zullen voor de vakken van jaar 1, semester 1 worden ingetekend door de faculteit op het moment dat zij volledig zijn ingeschreven voor de opleiding.

Hiermee wordt eind augustus gestart.

Herhalers kunnen zich daarna intekenen, zie voor exacte datum de vakken in de studiegids.

Overlappende tentamens

Heb je twee tentamens die tegelijk plaatsvinden? Dan verwijzen we je voor één van de tentamens door naar de tweede tentamengelegenheid. Je kunt met de studieadviseur bespreken welk tentamen voor jou prioriteit heeft.

Studiegids

Voor informatie over de (afwijkende) intekenprocedure per vak, kijk je in de Studiegids.

Alle studenten tekenen zich zelf in voor vakken. Enkel 1e jaars studenten worden door het Onderwijsbureau ingetekend op de volgende vakken: 

  • Bachelor Bedrijfskunde: 
      • Taaltoets – VU_TAALT 
      • Mentorprogramma BK - E_BK1_MP
      • Onderzoeksparticipatie 1 - E_BK1_OP1
  • Bachelor International Business Administration: 
      • English Language Test – VU_ELT
      • SAM Programme IBA - E_IBA1_SAM
      • Research Participation 1 - E_IBA1_RPR1
  • Bachelor Economie en Bedrijfseconomie:
      • English Language Test – VU_ELT
      • SAM Programme EBE – E_EBE1_SAM
  • Bachelor Econometrics and Operations Research:
      • English Language Test – VU_ELT
      •  SAM Programme EOR – E_EOR1_SAM

Heb je vragen of advies nodig?

Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Stuur ons een bericht via de online chat (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (log in met je VUnetID)