Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Vervangend vak indienen

Vervangend vak indienen
Laatst gewijzigd op 28 november 2022
Wil je een vak uit het programma van jouw opleiding vervangen door een ander vak, dan moet je daarvoor goedkeuring hebben van de examencommissie.

Als je een vak uit het programma van jouw opleiding wilt vervangen door een ander vak, dan moet je daarvoor goedkeuring hebben van de examencommissie

Alleen goedgekeurde vakken worden onderdeel van je afstudeerprogramma. Vraag goedkeuring aan vóór aanvang van het vak; op die manier voorkom je dat je vakken volgt waarvoor je uiteindelijk geen goedkeuring ontvangt.

Resultaat indienen

Resultaat binnen de VU behaald

  • Als je een (extra) vak binnen de VU hebt behaald bij een andere opleiding en/of faculteit heb je goedkeuring nodig van de examencommissie om het vak binnen de opleiding te laten gelden. 
  • Het resultaat wordt intern doorgegeven, daar hoef je zelf niets voor te doen. Je eigen opleiding zorgt dat het vak waarvoor je toestemming hebt gekregen meetelt in je curriculum. 

Resultaat buiten de VU behaald

Als je een (extra) vak bij een andere onderwijsinstelling dan de VU hebt behaald, dien je er zelf voor te zorgen dat de VU de beschikking krijgt over het behaalde resultaat en de studiepunten.

  • Upload via het formulier het officiële resultatenoverzicht. Officieel betekent op briefpapier van de universiteit waar je het resultaat hebt behaald en voorzien van een handtekening. 
  • De VU behoudt zich het recht voor het originele resultatenoverzicht te allen tijde op te vragen tot het moment van afstuderen. Bewaar dit document dus goed. 
  • Controleer of je resultaat binnen twee weken is verwerkt in je resultatenoverzicht. 

Let op: Als je op uitwisseling bent geweest bij een buitenlandse partneruniversiteit van de VU geldt een andere procedure. In dat geval wordt je transcript of records verwerkt door het International Office. 

Heb je vragen of advies nodig?

Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Stuur ons een bericht via de online chat (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (log in met je VUnetID)