Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Honours Programma

Ben jij een gemotiveerde student, wil je je horizon verbreden en je meer verdiepen in je eigen studierichting? Wil je graag net zo gemotiveerde studenten ontmoeten? Meld je aan voor het VU Honours Programma!

Wat is het VU Honours Programma?

Het Honours Programma bestaat uit extra-curriculaire vakken waarmee je 30 extra studiepunten behaalt bovenop de 180 studiepunten van je reguliere bachelor studie. Door aan dit programma mee te doen kun je andere interessegebieden verkennen, jezelf intellectueel uitdagen en je studie zó vormgeven dat deze bij jouw eigen interesses en ambities past. Het programma is gratis (je hoeft er niet extra voor te betalen).

Hoe ziet het VU Honours Programma er uit?

Binnen het Honours Programma kun je uit veel interessante vakken kiezen. Met het facultaire deel van het programma zoek je de verdieping op binnen je eigen studieveld door extra vakken te volgen aan je eigen faculteit, je bachelor these uit te breiden of onderzoek te doen. Met het bovenfacultaire deel van het programma verleg je de grenzen van je eigen studie door uit een breed scala van interdisciplinaire vakken te kiezen aan de VU, UvA of AUC. Tijdens het volgen van deze vakken bekijk je onderwerpen vanuit verschillende perspectieven met studenten en docenten van andere disciplines.

Honours onderwijs vindt voornamelijk 's avonds plaats.

Voor wie is het VU Honours Programma?

Het Honours Programma is ontworpen om gemotiveerde en getalenteerde studenten meer uitdaging te bieden tijdens hun bachelor studie. Je komt in aanmerking voor het programma wanneer je gemotiveerd bent extra vakken te volgen in het 2e en 3e jaar van je bachelor en al je eerstejaars bachelor vakken hebt behaald aan het einde van jaar 1, met een gemiddeld cijfer van 7.5.

Je ontvangt een honours vermelding op je diploma wanneer je het Honours Programma en je reguliere bachelor binnen drie jaar afrondt met een gemiddeld cijfer van tenminste 7.5 voor je reguliere bachelor vakken.

De voertaal van het Honours Programma is Engels, evenals alle overige informatie erover.

De voertaal van het Honours Programma is in het Engels

Alle informatie vind je op de Engelstalige pagina's

Naar de honours pagina's