Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Honoursprogramma

Ben jij een gemotiveerde student, wil je je horizon verbreden en je meer verdiepen in je eigen studierichting? Wil je graag net zo gemotiveerde studenten ontmoeten? Meld je aan voor het VU Honoursprogramma!

Wat is het VU Honoursprogramma?

Het Honoursprogramma bestaat uit extra-curriculaire vakken waarmee je 30 extra studiepunten behaalt bovenop de 180 studiepunten van je reguliere bachelor studie. Door aan dit programma mee te doen kun je andere interessegebieden verkennen, jezelf intellectueel uitdagen en je studie zó vormgeven dat deze bij jouw eigen interesses en ambities past. Het programma is gratis (je hoeft er niet extra voor te betalen).

Hoe ziet het VU Honoursprogramma er uit?

Binnen het Honoursprogramma kun je uit veel interessante honours vakken kiezen. Met het facultaire deel van het programma zoek je de verdieping op binnen je eigen studieveld door extra vakken te volgen aan je eigen faculteit, je bachelor these uit te breiden of onderzoek te doen. Met het bovenfacultaire deel van het programma verleg je de grenzen van je eigen studie door uit een breed scala van interdisciplinaire honoursvakken te kiezen aan de VU, UvA of AUC. Tijdens het volgen van deze vakken bekijk je onderwerpen vanuit verschillende perspectieven met studenten en docenten van andere disciplines.

Honoursonderwijs vindt voornamelijk 's avonds plaats.

Voor wie is het VU Honoursprogramma?

Het Honoursprogramma is ontworpen om gemotiveerde en getalenteerde studenten meer uitdaging te bieden tijdens hun bachelor studie. Je komt in aanmerking voor het programma wanneer je gemotiveerd bent extra vakken te volgen in het 2e en 3e jaar van je bachelor en al je eerstejaars bachelor vakken hebt behaald aan het einde van jaar 1, met een gemiddeld cijfer van 7.5.

Je ontvangt een honoursvermelding op je diploma wanneer je het Honoursprogramma en je reguliere bachelor binnen drie jaar afrondt met een gemiddeld cijfer van tenminste 7.5 voor je reguliere bachelor vakken.

De voertaal van het Honoursprogramma is Engels, evenals alle overige informatie erover.

De voertaal van het Honours Programma is Engels

Alle informatie vind je op de Engelstalige pagina's

Naar de honours pagina's