Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Connected World

Hoe maken we meer betekenisvolle connecties in een wereld waarin niet iedereen profiteert van digitalisering en globalisering? In het profielthema Connected World bestuderen studenten en wetenschappers van de VU de invloed van digitalisering en globalisering op mens, cultuur, economie en politiek.

We leven in een wereld waarin alles verbonden is. Maar niet iedereen profiteert. Waar sprake is van groeiende verbondenheid, ligt uitsluiting op de loer. Waar grenzen verdwijnen, treden identiteitsverlies en vervreemding op. En waar nieuwe technologieën voor ongekende mogelijkheden zorgen, ontstaat een digitale kloof, komt onze privacy in het geding en lijken polarisatie en verspreiding van desinformatie onontkoombaar. Als we die problemen op willen lossen, dan moeten we betere, meer betekenisvolle connecties maken.

Missie profielthema Connected World
Wij willen verbinden wat niet verbonden is. De wereldwijde, toegenomen connectiviteit vraagt om onderzoek hoe we culturele en ideologische verschillen, en sociale en economische ongelijkheid kunnen overbruggen. Wij werpen licht op hoe de razendsnelle ontwikkelingen niet alleen aanleiding maar vaak ook deel van de oplossing zijn. Zodat ieder mens de kans krijgt in verbinding te leven. Nu en in de toekomst.

Connected World draagt bij aan SDG’s
Dit profielthema draagt bij aan de volgende Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s): het ontwikkelen van veerkrachtige en inclusieve infrastructuur en innovatie (SDG 9), het verminderen van ongelijkheid (SDG 10), het inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam maken van gemeenschappen (SDG 11), en het bevorderen van vrede en gerechtigheid door betere instituties (SDG 16).

Kom 15 december naar de Connected World eindejaarsbijeenkomst!

Meld je aan