Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Science with Purpose

School of Business and Economics

De School of Business and Economics (SBE) is de economische en bedrijfskundige faculteit van de VU.

Onze medewerkers, wetenschappers en studenten verspreiden, verwerven en behouden fundamentele kennis in de bedrijfskunde en economie, zodat we goed kunnen inspelen op de economische en maatschappelijke uitdagingen waar onze wereld voor staat. Nu, en in de toekomst.

Onze faculteit bestaat uit ambitieuze mensen die de wereld en het leven en welzijn van anderen positief willen beïnvloeden. Wij geloven dat samenwerking, openheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid de enige weg voorwaarts zijn – voor de wetenschap, het bedrijfsleven en de mensheid. Wij stimuleren onze studenten om volwassenen te worden die hun waarden en idealen helder voor ogen hebben, om mensen te worden die het verschil maken in de wereld, als wetenschappers, professionals en burgers. De School of Business and Economics gelooft in wetenschap dat een doel dient.

Studeren bij SBE

Studeren aan SBE is vooruitdenken, ondernemen en ambities waarmaken. Onze economische en bedrijfskundige bachelor- en masteropleidingen geven je een goede basis en een streepje voor op de arbeidsmarkt. Door ons netwerk met de Zuidas, onze gerenommeerde docenten en wetenschappers, volg je aan onze faculteit niet alleen een bachelor- of master- opleiding, maar ook een Executive opleiding. Opleidingen die je voor de rest van je leven bij je draagt.

Onderzoek bij SBE

Mede door de coronacrisis is digitalisering overal in de samenleving versneld toegepast. Welke gevolgen heeft dit voor kwetsbare Amsterdammers die niet altijd beschikken over de juiste vaardigheden of middelen? Hoogleraar Organisatietheorie Elco van Burg deed onderzoek naar de samenwerking tussen hulporganisaties tijdens de lockdowns en de invloed daarvan op onder andere dak- en thuislozen, vluchtelingen en mensen met psychiatrische aandoeningen.

Onderzoek

Meer over

Partners & Accreditaties

Contact met de School of Business and Economics

School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam