Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Science with Purpose

School of Business and Economics

Al 75 jaar staat de school of business and economics voor innovatief en ambitieus onderwijs en onderzoek. Met up to date kennis op het gebied van economie en bedrijfskunde, zijn we altijd in staat (geweest) om effectief om te gaan met de economische en maatschappelijke uitdagingen die wereldwijd op ons afkomen. In het verleden, nu en in de toekomst.

In een wereld waar werk, maatschappij en omgeving nauw met elkaar verweven zijn en elkaar in toenemende mate beïnvloeden, is het essentieel dat mensen en organisaties diepgaande kennis hebben van economische en bedrijfskundige mechanismes. Maar ook individuele en culturele verschillen snappen en omarmen.

Als een sterke voorstander van onafhankelijkheid, koesteren wij als faculteit onze stimulerende en inclusieve omgeving. Onze verschillen helpen ons juist beslissingen te nemen die een positieve invloed hebben op de wereld, de maatschappij en het leven van anderen. Daarom willen we dé business school zijn voor ambitieuze mensen en organisaties die net als wij geloven dat samenwerking, openheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid voorwaardelijk zijn om verder te komen. Op het gebied van  wetenschap, het bedrijfsleven en de maatschappij.

We willen dat onze studenten, wetenschappers en medewerkers blijven leren en zich verrijken met nieuwe inzichten en kennis. Om op deze manier het meeste uit zichzelf te halen, hun doelen te bereiken en hun ambitie te realiseren. Wij helpen iedereen om de toekomst op een verantwoorde manier vorm te geven, als academici, professionals en burgers.

Dit doen we met een gezamenlijk doel: science with purpose.

Lees alles over hoe deze visie en missie zich vertalen in onze brandstory

Studeren bij SBE

Studeren aan SBE is vooruitdenken, ondernemen en ambities waarmaken. Onze economische en bedrijfskundige bachelor- en masteropleidingen geven je een goede basis en een streepje voor op de arbeidsmarkt. Door ons netwerk met de Zuidas, onze gerenommeerde docenten en wetenschappers, volg je aan onze faculteit niet alleen een bachelor- of master- opleiding, maar ook een Executive opleiding. Opleidingen die je voor de rest van je leven bij je draagt.

Onderzoek bij SBE

Mede door de coronacrisis is digitalisering overal in de samenleving versneld toegepast. Welke gevolgen heeft dit voor kwetsbare Amsterdammers die niet altijd beschikken over de juiste vaardigheden of middelen? Hoogleraar Organisatietheorie Elco van Burg deed onderzoek naar de samenwerking tussen hulporganisaties tijdens de lockdowns en de invloed daarvan op onder andere dak- en thuislozen, vluchtelingen en mensen met psychiatrische aandoeningen.

Onderzoek

Meer over

Partners & Accreditaties

Bezoekadres School of Business and Economics

School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam