Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Science with Purpose

School of Business and Economics

De School of Business and Economics (SBE) is de economische en bedrijfskundige faculteit van de VU.

Onze medewerkers, wetenschappers en studenten verspreiden, verwerven en behouden fundamentele kennis in de bedrijfskunde en economie, zodat we goed kunnen inspelen op de economische en maatschappelijke uitdagingen waar onze wereld voor staat. Nu, en in de toekomst.

Onze faculteit bestaat uit ambitieuze mensen die de wereld en het leven en welzijn van anderen positief willen beïnvloeden. Wij geloven dat samenwerking, openheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid de enige weg voorwaarts zijn – voor de wetenschap, het bedrijfsleven en de mensheid. Wij stimuleren onze studenten om volwassenen te worden die hun waarden en idealen helder voor ogen hebben, om mensen te worden die het verschil maken in de wereld, als wetenschappers, professionals en burgers. De School of Business and Economics gelooft in wetenschap dat een doel dient.

Studeren bij SBE

Studeren aan SBE is vooruitdenken, ondernemen en ambities waarmaken. Onze economische en bedrijfskundige bachelor- en masteropleidingen geven je een goede basis en een streepje voor op de arbeidsmarkt. Door ons netwerk met de Zuidas, onze gerenommeerde docenten en wetenschappers, volg je aan onze faculteit niet alleen een bachelor- of master- opleiding, maar ook een Executive opleiding. Opleidingen die je voor de rest van je leven bij je draagt.

Onderzoek bij SBE

De afgelopen decennia is de ongelijkheid in de wereld aan het toenemen. Governance for Society kijkt naar de onderliggende oorzaken van ongelijkheid en haar samenhang met verschillen tussen regio's, tussen stad en platteland, en tussen opleidingsniveaus. Hoogleraar Beleidsevaluatie Bas van der Klaauw richt zich bijvoorbeeld in zijn onderzoek op economische ongelijkheid. Wat maakt iemand succesvol? En in hoeverre speelt onderwijs daarin een rol?

Onderzoek

Meer over

Partners & Accreditaties

Contact met de School of Business and Economics

School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam