Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

VU Bachelordag

Verander je wereld. Studeer aan de VU.

Wil je gaan studeren en ben je benieuwd naar de bacheloropleidingen van de Vrije Universiteit in Amsterdam? Kom dan zaterdag 11 februari van 10.00 - 13.00 uur naar de VU Online Bachelordag en maak kennis met jouw favoriete opleidingen.

Ontdek onze opleidingen en stel je vragen aan onze studenten, docenten en medewerkers. Ga mee op onze virtuele campustour, en kom álles te weten over de studie die je interesseert. Wat ligt jou het meest, waar wil jij aan bijdragen en het verschil maken?

Tijdens de open dag helpen we je bij het maken van een juiste studiekeuze die aansluit bij jouw talenten, interesses en visie voor de toekomst. Welke opleiding je ook kiest, als je studeert aan de VU, ontwikkel je je talent en lever je een wetenschappelijke én maatschappelijke bijdrage.

Aanmelden is nu mogelijk met behulp van je Mijn Studiekeuze account. Onderaan deze pagina lees je meer over de aanmeldstappen. Met een Mijn Studiekeuze account kun je ook makkelijk en snel aanmelden voor andere studiekeuze activiteiten. 

Na de Online Bachelordag van 11 februari organiseren we ook nog een Bachelordag op onze campus. Deze open dag zal op zaterdag 1 april plaatsvinden. Vooraanmelden voor dit event start in de loop van februari. 

Laat je inspireren door projecten met impact

Welke studie sluit aan bij jouw interesses?

Doe de check

Jij staat centraal tijdens onze online open dag. Op zaterdag 11 februari 2023 maak je digitaal kennis met de VU en onze bacheloropleidingen. Elke opleiding heeft een eigen omgeving op ons open dag platform, waar je al je vragen kunt stellen aan studenten en docenten tijdens sessies of in de chat. Verder zijn er allerlei extra activiteiten, workshops en kan je van alles ontdekken over het studentenleven. We helpen je graag erachter te komen welke opleiding het best bij jou past!

Wat kun je allemaal verwachten?

   • Maak kennis met je favoriete opleiding(en) via opleidingsvideo's en live sessies
   • Stel al je vragen aan onze studenten, docenten en medewerkers 
   • Ontdek de campus via de virtuele campustour 
   • Volg een studiekeuze workshop en krijg hulp bij het maken van je studiekeuze
   • Kom meer te weten over alle dingen rondom studeren, zoals studieverenigingen, het cultuuraanbod en sport

Aanmelden VU Online Bachelordag

Aanmelden is nu mogelijk met een Mijn Studiekeuze account. Had je al een vooraanmelding? Vergeet dan niet nog aan te melden, want met een vooraanmelding alleen kun je niet deelnemen aan de Online Bachelordag.  

Op zaterdag 1 april organiseren we ook nog een Bachelordag op onze campus. Vooraanmelden voor dit event start in de loop van februari. 

Naast vooraanmelden voor de bachelordag kun je met een Mijn Studiekeuze account ook aanmelden voor andere studiekeuze activiteiten zoals Proefstuderen.

 • Tijden open dag en live sessies

  Op 11 februari starten we om 10:00 uur en eindigen we om 13:00 uur. Bekijk het programma van live sessies om te zien hoe laat jouw favoriete opleiding een sessie organiseert of wanneer voor jou interessante workshops plaatsvinden. Verder heeft iedere opleiding een eigen ruimte op ons online platform. Hier vind je opleidingsvideo's, documenten en kun je al je vragen stellen via de live chat. Vanuit deze opleidingskamers kom je ook bij de live sessies.  

 • Hulp bij studiekeuze: bezoek de studiekeuze workshops

  Vind je het lastig om een studiekeuze te maken of twijfel je tussen een aantal opleidingen? Bezoek dan één van onze studiekeuze-workshops.  

  Studiekeuze: werkcollege Oriënteren op een keuze

  Geef jezelf een bliksemstart met dit werkcollege over studiekeuze. Eerst een uitleg over de stappen, daarna gelijk zelf aan de slag! Het werkcollege wordt twee keer aangeboden. Doe mee om 10.30 uur of 11.30 uur.

  Studiekeuze: workshop De knoop doorhakken

  Deze workshop is geschikt voor leerlingen die al wat verder zijn met hun studiekeuze en nog 2-5 mogelijkheden over hebben. In een kleine groep krijg je opdrachten en coaching waardoor die laatste stap makkelijker wordt. De workshop wordt twee keer aangeboden. Doe mee om 11.00 uur of 12.00 uur.

 • Broader Mind Course: Meet & Greet

  Gebruik je kennis om maatschappelijke vraagstukken te helpen oplossen. In de Broader Mind Course leer je samenwerken over de grenzen heen, effectief debatteren, je eigen perspectieven heroverwegen en omgaan met stress. Tijdens de Broader Mind Course voor bachelorstudenten werk je samen met onderzoekers en andere studenten aan verschillende vraagstukken, zoals duurzaamheid, armoede en succes. Door je samenwerking met andere disciplines benader je deze vraagstukken vanuit nieuwe perspectieven. Wil je meer weten over de Broader Mind Course? Kom naar de Meet & Greet sessie om 11.00 uur.

 • Hoe meld ik me aan?

  Volg onderstaande stappen om je aan te melden voor de Online Bachelordag:

  1. Ga naar de inlogpagina van de Online Bachelordag
  2. Klik op ‘Log in’ met je Mijn Studiekeuze account.
  3. De Mijn Studiekeuze omgeving is vernieuwd. Vanwege veiligheid is het daarom nodig om een nieuw wachtwoord aan te maken. Als je nog helemaal geen Mijn Studiekeuze account hebt dan maak je die snel aan.
   1. Nog niet eerder ingelogd op de nieuwe omgeving?
    • Kies in het inlogscherm vervolgens voor ‘Wachtwoord vergeten’. Vul het emailadres in dat jij bij de oude omgeving gebruikte. Volg vervolgens de stappen van de verificatiecode en opnieuw opgeven van een wachtwoord. Met je emailadres en nieuwe wachtwoord log je vervolgens in op de Mijn Studiekeuze omgeving.
   2. Al wel eerder je wachtwoord gereset en ingelogd op de nieuwe omgeving?
    • Log dan in met je emailadres en wachtwoord.
   3. Ik heb nog helemaal geen Mijn Studiekeuze account.
    • Klik op het inlogscherm op ‘Maak account aan’.
    • Vul de gevraagde gegevens in, verifieer je emailadres en maak je account aan.
    • Log daarna met deze gegevens in.  
  4. Op Mijn Studiekeuze zie je vervolgens bij studiekeuzeactiviteiten de Online Bachelordag.
  5. Klik op aanmelden en volg de stappen om aan te melden. Na aanmelding is de activiteit toegevoegd bij aangemelde activiteiten.
  6. Mijn Studiekeuze is in het vervolg altijd toegankelijk als je inlogt via de inlogfunctie rechtsboven op de VU-website.

Wil je meer weten?

Heb je algemene vragen?

Bel +31 (0)20 59 85000 (ma t/m vr: 10:00 - 16:00)

Stuur een e-mail naar contact@vu.nl

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00)

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl