Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU Bachelordag

Unlock Your Potential. Ontdek de studie die bij jou past op de VU Bachelordagen.

Kom naar de VU Bachelordagen op vrijdag 8 november van 15.15 - 20.30 uur of op zaterdag 9 november van 09.00 - 16.30 uur. Save the date met je Mijn Studiekeuze account

Tijdens de open dagen maak je kennis met één of meerdere van onze 50 bacheloropleidingen. Ga naar informatiesessies van opleidingen, bezoek de informatiemarkt, volg een rondleiding en ga in gesprek met onze studenten, docenten en medewerkers. 

Welke opleiding je ook kiest, aan de VU ontdek je wat jou raakt en hoe je met jouw interesses en talenten het verschil kunt maken. Door jouw unieke ervaring, achtergrond en persoonlijkheid kom je tot andere inzichten en nieuwe ideeën. Zo ontwikkel je niet alleen je eigen talent, maar lever je ook een wetenschappelijke én maatschappelijke bijdrage.

Laat je inspireren door projecten met impact

Welke studie sluit aan bij jouw interesses?

Doe de check

Jij staat centraal tijdens de open dagen op onze campus. Elke opleiding organiseert 1 of meerdere informatiesessies en is aanwezig op de informatiemarkt. Stel hier al je vragen aan studenten en docenten. Verder zijn er allerlei extra activiteiten, workshops en kan je van alles ontdekken over het studentenleven. We helpen je er graag achter te komen welke opleiding het best bij jou past!

Wat kun je allemaal verwachten?

   • Tijdens de open dag hebben we een programma met allerlei informatiesessies, workshops en rondleidingen
   • Start de dag bij de Kick Off in onze Aula. Hier vertellen we je meer over studeren aan de VU.
   • Maak kennis met je favoriete opleiding(en) via de informatiesessies
   • Stel al je vragen aan onze studenten, docenten en medewerkers 
   • Proef de sfeer en ontdek de campus tijdens een rondleiding 
   • Volg een studiekeuze workshop en krijg hulp bij het maken van je studiekeuze
   • Kom meer te weten over alle dingen rondom studeren, zoals studieverenigingen, het cultuuraanbod en sport

Save the date

Sla de open dag alvast op via je Mijn Studiekeuze account. Met de save the date kom je op onze ‘hou me op de hoogte’ maillijst en hoor je als eerste wanneer de registratie voor de Bachelordagen start. Dit zal in de loop van oktober zijn. 

Naast de save the date voor de bachelordagen kun je met een Mijn Studiekeuze account ook aanmelden voor andere studiekeuze activiteiten zoals Proefstuderen of je favoriete opleidingen opslaan.

Toegang tot Campus Online

Op ons online platform Campus Online vind je nog meer informatie, opleidingsvideo's en documenten van onze opleidingen. In de Mijn Studiekeuze omgeving selecteer je deze activiteit om zo toegang te krijgen en op je gemak allerlei extra content en informatie te bekijken. 

Informatie

 • Tijden en programma vrijdag en zaterdag

  Vrijdag

  Op vrijdag starten we om 15:15 uur en eindigen we om 20:30 uur. De informatiemarkten zijn tijdens deze tijden te bezoeken, waarbij de informatiemarkt van Geneeskunde in het VUmc gebouw start om 16:30 uur. Naast de Kick-off vinden er nog drie informatierondes plaats. Het volledige programma wordt bekend zodra de registratie start in de loop van oktober.

  Informatiemarkt hoofdgebouw open15:15 uur
  Kick-off15:45 - 16:15 uur
  Ronde 1    16:45 - 17:30 uur
  Ronde 2  18:00 - 18:45 uur
  Ronde 319:15 - 20:00 uur
  Einde informatiemarkt en open dag20:30 uur

  Zaterdag

  Op zaterdag starten we om 09:00 uur en eindigen we om 16:30 uur. De informatiemarkten zijn tijdens deze deze tijden te bezoeken, waarbij de informatiemarkt van Geneeskunde in VUmc gebouw start om 10:00 uur. Naast de Kick-off vinden er nog vijf informatierondes plaats. Het volledige programma wordt bekend zodra de registratie start in de loop van oktober.

  Informatiemarkt hoofdgebouw open09:00 uur
  Kick-off09:30 - 10:00 uur
  Ronde 1    10:30 - 11:15 uur
  Ronde 2  11:45 - 12:30 uur
  Ronde 313:00 - 13:45 uur
  Ronde 414:15 - 15:00 uur
  Ronde 515:30 - 16:15 uur
  Einde informatiemarkt en open dag16:30 uur
 • Bereikbaarheid VU

  De Bachelordagen vinden plaats op en rond de VU Campus. De verschillende locaties liggen op loopafstand van elkaar. Het adres van het Hoofdgebouw is De Boelelaan 1105, 1081 HV in Amsterdam. 

  De Bachelordagen kun je het beste bereiken met het openbaar vervoer. Station Amsterdam Zuid ligt zo'n 5 minuten lopen van de VU. Hier stoppen trein en metro. Trams en bussen stoppen naast de VU. Plan je route via Google Maps of 9292ov en hou rekening met eventuele werkzaamheden. Reizen met de auto raden we af vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen rondom de VU en parkeren is betaald. 

 • Kick-off

  We gaan van start in de Aula. Dit is de grootste zaal op de campus. Een mooi moment om je welkom te heten en meer te vertellen over de VU.

 • Informatiemarkten

  Op de informatiemarkt kun je al je vragen stellen aan docenten en studenten van je favoriete opleidingen. Zij kunnen je meer vertellen over het inhoudelijke programma, het aanmelden en studeren aan de VU. Elke opleiding heeft een eigen stand. 

  In de volgende gebouwen vind je informatiemarkten:

  1. VUmc gebouw: De opleiding Geneeskunde organiseert naast de informatiesessies ook een informatiemarkt in het VUmc gebouw. Hier kun je altijd langslopen, ook als je geen aanmelding hebt voor een van de informatiesesies. 
  2. NU gebouw: Hier vind je alle Beta opleidingen.
  3. MF gebouw - De opleiding Bewegingswetenschappen heeft hier de informatiemarkt en informatiesessies.
  4. Initium - In het Initium is de informatiemarkt van de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Notarieel Recht, Criminologie en Law and Society. 
  5. Hoofdgebouw - Hier vind je de grootste informatiemarkt met alle overige opleidingen. Daarnaast kun je ook kennismaken met diverse studenten initiatieven waarbij je je kunt aansluiten tijdens je studie zoals: Green Office VU, Project VoorUit, A Broader Mind, Community Service Learning en de Amsterdamse Kamer van Verenigingen.
 • Informatierondes

  Tijdens de informatierondes vertellen docenten en (oud-)studenten je graag meer over hun opleiding. We raden je aan om bij het kiezen van je informatierondes ook ruimte vrij te houden voor het bezoeken van de informatiemarkt. Het volledige programma wordt bekend zodra de registratie start in de loop van oktober.

 • Aanvullend programma opleidingen

  Sommige opleidingen bieden naast informatierondes, een aanvullend programma zoals rondleidingen, proefcolleges en workshops. Je krijgt dan een nog beter beeld van het onderwijsprogramma en de studiemethode.

  Het volledige programma wordt bekend zodra de registratie start in de loop van oktober.

 • Studiekeuze-workshops

  Vind je het lastig om een studiekeuze te maken of twijfel je tussen een aantal opleidingen? Bezoek dan één van onze studiekeuze-workshops. We bieden ook een workshop speciaal voor ouders aan.

  • Werkcollege Oriënteren op een keuze. Geef jezelf een bliksemstart met dit werkcollege over studiekeuze. Eerst krijg je uitleg over de stappen, daarna ga je gelijk zelf aan de slag!
  • Workshop De knoop doorhakken voor leerlingen. Heb je al wel een idee wat je zou willen studeren, maar twijfel je tussen een aantal opleidingen? In een kleine groep krijg je opdrachten en coaching waardoor die laatste stap makkelijker wordt. Bezoek deze workshop tijdens de open dag, want vooraf registreren is niet mogelijk.
  • Workshop voor ouders. Als ouder heeft u meer levenservaring en kunt u een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning van de studiekeuze van uw kind. In deze workshop geven wij inzicht in het studiekeuze proces en handvatten om uw kind nóg beter te begeleiden en ook vrij te laten in zijn/haar keuze. Bezoek deze workshop tijdens de open dag, want vooraf registreren is niet mogelijk.
 • Rondleidingen

  Laat je door één van onze studenten rondleiden over de VU-campus. Ze vertellen je graag hoe zij de vele faciliteiten die we hier op één locatie hebben gebruiken.

Wil je meer weten?

Heb je vragen?

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl.

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367.