Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Proefstuderen en Meelopen

Benieuwd hoe het nu écht is om te studeren aan de VU?

Kom proefstuderen of meelopen met een student aan de VU! Tijdens het proefstuderen en meelopen krijg je een voorproefje van het leven als student aan de universiteit. Je verdiept je in één specifieke bacheloropleiding en leert zo hoe de opleiding eruit ziet, wat je inhoudelijk kunt verwachten en je ontmoet studenten die nu met de opleiding bezig zijn.

Indien de corona richtlijnen het toelaten verwelkomen we je graag weer op onze campus. 

Naast activiteiten op de campus vinden er ook activiteiten online plaats, zodat je ook vanuit huis nader kunt kennismaken met je favoriete opleiding(en). 

Bijna al onze opleidingen bieden 1 of meerdere activiteiten aan. In het overzicht van activiteiten vind je deze terug. Daarbij zie je ook direct of het om meelopen of proefstuderen gaat en of het online of op de campus is. Bij proefstuderen zie je ook direct de datum van de activiteit.

De VU volgt in haar beleid de richtlijnen van de Rijksoverheid als het gaat om Corona maatregelen. Bekijk de geldende maatregelen op de VU, zoals het eventueel dragen van een mondkapje, op onze website

Aanmelden voor proefstuderen en meelopen is nu mogelijk met een Mijn Studiekeuze account.

Let op: De opleiding Geneeskunde biedt voorafgaand aan de aanmelddeadine (15 januari 2022) van de opleiding geen proefstuderen op de campus aan. Wel worden er online Q&A sessies georganiseerd waarvoor je kunt aanmelden. Daarnaast kan je ook nader kennismaken via het online open dagen platform van 5 & 6 november 2021. 

Bij de volgende joint degree opleidingen verloopt Proefstuderen en/of meelopen via de Universiteit van Amsterdam (UvA): Scheikunde, Natuur- en Sterrenkunde, Oudheidwetenschappen / Ancient Studies, Archeologie / Archaeology en Griekse en Latijnse taal en cultuur

De aanmelding voor Proefstuderen en/of meelopen bij Tandheelkunde verloopt via ACTA.

Wil je nader kennismaken met Liberal Arts and Sciences? Dat kan via de site van Amsterdam University College.

Word student voor een dag!

Of je nu benieuwd bent naar één, twee, drie of zelfs meerdere opleidingen: jouw studiekeuzeproces wordt een stuk makkelijker als je echt een indruk krijgt van hoe jij straks in de (virtuele) collegebanken zit. Proefstuderen of meelopen met een student is daarom áltijd een goed idee.

Bij proefstuderen vertellen de docenten en studenten je meer over de opleiding. Zo volg je bijvoorbeeld met andere studiekiezers een hoorcollege, maak je een werkopdracht en kun je al je vragen stellen tijdens een Q&A sessie.

Bij het meelopen maak je alleen of met een groepje studiekiezers een afspraak met een student van de opleiding en volg je deze student tijdens zijn of haar studiedag. Vervolgens neemt de student je mee in de inhoud van de opleiding, het studentenleven en zijn/ haar ervaringen op de VU. Je kunt de student verder van alles vragen, hij/ zij weet tenslotte als beste hoe de opleiding er uitziet.

Bij een activiteit op de VU campus volg je meestal ook een rondleiding.

Maak hier snel je Mijn Studiekeuze-account aan. Met een Mijn Studiekeuze-account meld je je in een paar klikken aan voor een studiekeuze activiteit. Je kunt hier ook jouw favoriete opleidingen bewaren, toevoegen en inzien.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00)

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl