Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Proefstuderen en Meelopen

Benieuwd hoe het nu écht is om te studeren aan de VU?

Of je nu benieuwd bent naar één, twee, drie of zelfs meerdere opleidingen: jouw studiekeuze wordt een stuk makkelijker als je echt een indruk krijgt van hoe jij straks in de collegebanken zit. Proefstuderen of meelopen met een student is daarom áltijd een goed idee. Tijdens het proefstuderen en meelopen krijg je namelijk een voorproefje van het leven als student aan de universiteit, hoe de campus er uit ziet en hoe het nu daadwerkelijk is om een college te volgen.

Proefstuderen

Bij proefstuderen maak je kennis met de opleiding en met de VU als universiteit. Docenten en studenten vertellen je meer over de opleiding. Zo volg je bijvoorbeeld met andere studiekiezers een hoorcollege, maak je een werkopdracht en kun je al je vragen stellen aan docenten en studenten tijdens een Q&A-sessie. Tot slot krijg je een rondleiding over de campus.

Deze activiteit vindt bij voorkeur plaats op de campus, zodat je echt de sfeer kunt proeven. Sommige opleidingen bieden Proefstuderen ook online aan. Je volgt dan vaak een on-demand of live hoorcollege die wordt gecombineerd met een werkcollege, een groepsmeeting met een student en afgesloten met een Q&A met docent en student.

Bekijk in het activiteitenoverzicht wat voor activiteit jouw favoriete opleiding aanbiedt en wanneer. 

Meelopen

Bij het meelopen maak je alleen of met een groepje studiekiezers een afspraak met een student van de opleiding en volg je deze student een paar uur tijdens een dag studeren aan de VU. Deze student neemt je mee in de inhoud van de opleiding, het studentenleven en zijn of haar ervaringen op de VU. Je kunt de student verder van alles vragen, zij weten tenslotte als beste hoe de opleiding er uitziet! De student laat je ook de campus zien tijdens een rondleiding.

Ook deze activiteit vindt bij voorkeur plaats op de campus, want daadwerkelijk in de collegebanken zitten geeft toch het beste beeld van de studie. Maar ook hier bieden sommige opleidingen Meelopen online aan. In dit geval neemt de student je via een online meeting mee in het studentenleven en de inhoud van de opleiding. Daarbij heb je alle ruimte om vragen te stellen. 

Bekijk in het activiteitenoverzicht wat voor activiteit jouw favoriete opleiding aanbiedt en wanneer. 

Rondleiding

Naast Proefstuderen en Meelopen is het ook mogelijk om je aan te melden voor een VU Campus Rondleiding. Eén van onze studenten neemt je dan mee en laat je verschillende plekken van de campus zien. Op deze manier maak je nader kennis met het studentenleven en de gezelligheid van onze campus. Vanaf half april organiseren we regelmatig nieuwe rondleidingen. We voegen telkens nieuwe opties toe.   

Meld je nu aan voor een VU campus rondleiding via de Mijn Studiekeuze omgeving

Proefstuderen en meelopen

Aanmelden met een Mijn Studiekeuze account

Aanmelden

Aanmelden

Je meld je aan via een Mijn Studiekeuze-account. Bekijk alvast het overzicht van activiteiten om te zien welke activiteiten jouw favoriete opleiding aanbiedt. Bijna al onze opleidingen bieden 1 of meerdere activiteiten aan. Maak dus snel een account aan als je dat nog niet hebt gedaan en meld je aan!

Uitzonderingen

Wil je meer weten?

Heb je algemene vragen?

Bel +31 (0)20 59 85000 (ma t/m vr: 10:00 - 16:00)

Stuur een e-mail naar contact@vu.nl

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00)

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl