Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Proefstuderen en Meelopen

Benieuwd hoe het nu écht is om te studeren aan de VU?

Of je nu benieuwd bent naar één, twee, drie of zelfs meerdere opleidingen: jouw studiekeuze wordt een stuk makkelijker als je echt een indruk krijgt van hoe jij straks in de collegebanken zit. Proefstuderen of meelopen met een student is daarom áltijd een goed idee. Tijdens het proefstuderen en meelopen krijg je namelijk een voorproefje van het leven als student aan de universiteit, hoe de campus eruitziet en hoe het nu daadwerkelijk is om een college te volgen.

Proefstuderen

Bij proefstuderen maak je kennis met de opleiding en met de VU als universiteit. Docenten en studenten vertellen je meer over de opleiding. Zo volg je bijvoorbeeld met andere studiekiezers een hoorcollege, maak je een werkopdracht en kun je al je vragen stellen aan docenten en studenten tijdens een Q&A-sessie. Tot slot krijg je een rondleiding over de campus.

Deze activiteit vindt bij voorkeur plaats op de campus, zodat je echt de sfeer kunt proeven. Sommige opleidingen bieden Proefstuderen ook online aan. Je volgt dan vaak een on-demand of live hoorcollege die wordt gecombineerd met een werkcollege, een groepsmeeting met een student en afgesloten met een Q&A met docent en student.

Meelopen

Bij het meelopen maak je alleen of met een groepje studiekiezers een afspraak met een student van de opleiding en volg je deze student een paar uur tijdens een dag studeren aan de VU. Deze student neemt je mee in de inhoud van de opleiding, het studentenleven en zijn of haar ervaringen op de VU. Je kunt de student verder van alles vragen, zij weten tenslotte als beste hoe de opleiding eruitziet! De student laat je ook de campus zien tijdens een rondleiding.

Ook deze activiteit vindt bij voorkeur plaats op de campus, want daadwerkelijk in de collegebanken zitten geeft toch het beste beeld van de studie. Maar ook hier bieden sommige opleidingen Meelopen online aan. In dit geval neemt de student je via een online meeting mee in het studentenleven en de inhoud van de opleiding. Daarbij heb je alle ruimte om vragen te stellen. 

Proefstuderen en meelopen

Vooraanmelden met een Mijn Studiekeuze account

Vooraanmelden

Vooraanmelden

De registratie voor proefstuderen en meelopen zal in het najaar van 2023 weer van start gaan. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden als de registratie eind oktober start? Log dan in via Mijn Studiekeuze en klik op vooraanmelden proefstuderen bachelor.

Uitzonderingen

Wil je meer weten?

Heb je vragen?

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367