Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Wetenschap met een geweten

Al sinds de oprichting staat de Vrije Universiteit Amsterdam voor wetenschappelijk en waardengedreven onderwijs, onderzoek en valorisatie. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en A Broader Mind. Zo werken we samen aan een betere wereld voor mens en planeet.

Universiteit met maatschappelijke focus
De wereld staat voor omvangrijke uitdagingen, terwijl de tegenstellingen in de samenleving groeien. Dat vraagt om wetenschap met een geweten. Door kennis van zaken, een open blik, ondernemende houding en multidisciplinaire aanpak werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. We richten ons daarbij op vier profielthema’s: Connected World, Governance for Society, Human Health and Life Sciences en Science for Sustainability.

Bijzondere en brede universiteit
De VU is een bijzondere universiteit met faculteiten in de alfa-, bèta-, gamma- en medische wetenschappen. Ons onderwijs en onderzoek zijn nauw verbonden. Onze toppositie in onderzoek combineren we met een stevige maatschappelijke oriëntatie, wat leidt tot een uitstekende internationale reputatie. Ons onderwijs en onderzoek zijn sterk multidisciplinair. Dit wordt versterkt door onze vestiging op één fysieke campus. We zijn een echte campus universiteit in het hart van Kenniskwartier Zuidas met zijn uitstekende (inter)nationale ligging en bereikbaarheid.

De VU in cijfers

Totaal aantal studenten

  • 30949

Aantal Bachelorstudenten

  • 19974

Aantal Masterstudenten

  • 11975

Aantal opleidingen

  • 140

Aantal promoties

  • 429

Aantal Medewerkers

  • 4729

Onze identiteit

A Broader Mind

Aan de VU word je niet alleen iets, maar ook iemand. Studenten, wetenschappers en medewerkers ontwikkelen zichzelf op academisch, maatschappelijk en persoonlijk vlak.

Lees meer over A Broader Mind

Dit is de VU

Meer over de VU