Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Wetenschap met een geweten

Als sinds de oprichting staat de Vrije Universiteit Amsterdam voor wetenschappelijk en waardengedreven onderwijs, onderzoek en valorisatie. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en A Broader Mind. Zo werken we samen aan een betere wereld voor mens en planeet.

Universiteit met maatschappelijke focus

De wereld staat voor omvangrijke uitdagingen, terwijl de tegenstellingen in de samenleving groeien. Dat vraagt om wetenschap met een geweten. Door kennis van zaken, een open blik, ondernemende houding en multidisciplinaire aanpak werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. We richten ons daarbij op vier profielthema’s: Connected World, Governance for Society, Human Health and Life Sciences en Science for Sustainability.

Bijzondere en brede universiteit

De VU is een bijzondere universiteit met faculteiten in de alfa-, bèta-, gamma- en medische wetenschappen. Ons onderwijs en onderzoek zijn nauw verbonden. Onze toppositie in onderzoek combineren we met een stevige maatschappelijke oriëntatie, wat leidt tot een uitstekende internationale reputatie. Ons onderwijs en onderzoek zijn sterk multidisciplinair. Dit wordt versterkt door onze vestiging op één fysieke campus. We zijn een echte campus universiteit in het hart van Kenniskwartier Zuidas met zijn uitstekende (inter)nationale ligging en bereikbaarheid.

De VU in cijfers

Aantal Bachelorstudenten

  • 18312

Aantal Masterstudenten

  • 11484

Aantal opleidingen

  • 145

Aantal promoties

  • 462

Aantal Medewerkers

  • 3899

Onze identiteit

A Broader Mind

Aan de VU word je niet alleen iets, maar ook iemand. Studenten, wetenschappers en medewerkers ontwikkelen zichzelf op academisch, maatschappelijk en persoonlijk vlak.

Lees meer over A Broader Mind

Dit is de VU

Meer over de VU