Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Vergroot je impact met data

Geographical Information Sciences

In de parttime driejarige Engelstalige Master Geographical Information Sciences leer je hoe je GIS inzet bij besluitvormingsprocessen vanuit de overheid, het bedrijfsleven en andere organisaties. Je kunt ook kiezen voor een één of tweejarige opleiding.

Wat zijn de uitdagingen van de 1,5 meter maatregelen in een openbaar gebouw? Hoe kun je zonnepanelen het beste positioneren gegeven de bouw en ligging van het huis? Welke gebieden lopen het meeste risico op overstroming? In de Master Geographical Information Sciences aan de VU breng je data uit verschillende bronnen bij elkaar en visualiseer je de gegevens in overzichtelijke kaarten.

Leer hoe je GIS inzet bij besluitvormingsprocessen vanuit de overheid, het bedrijfsleven en andere organisaties. Op basis van heldere presentaties laat je stakeholders zien wat de consequenties van verschillende scenario’s en oplossingen zijn.

Welke GIS-opleiding kies jij?

  1. Eenjarige GIS-opleiding (VU certificaat)
  2. Tweejarige GIS-opleiding (VU diploma)
  3. Driejarige MSc GIS-opleiding (mastertitel)

Na het afronden van de master beschik je over vaardigheden en tools waar je direct mee aan de slag kunt. Of je nu werkt als marketeer, data manager of consultant van een NGO, landbouworganisatie of retailer, deze master biedt je de mogelijkheden om nog beter inzicht te geven bij besluitvormingsprocessen.

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina.

Wil je meer weten over het één- en tweejarige programma, neem dan contact op.

Accreditaties

Waarom GIS aan de VU?