Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Verbind gebeurtenissen, plaatsen en verhalen door de eeuwen heen

Humanities (onderzoeksmaster): Global History

In Global History leer je onderzoek doen naar de dynamiek en de ontwikkelingen op de lange termijn van de wereldwijde stromingen van mensen, goederen en ideeën. Je bestudeert de rol van macht, religie en de menselijke kijk op de natuur in wereldwijde verbanden.

Je leert boeiend bronmateriaal vinden en interpreteren, kritisch reflecteren en goed gestructureerde, aansprekende verslagen schrijven. Je ontwikkelt een kritische blik en leert originele vragen te stellen op basis van diepgaande kennis van je onderzoeksonderwerp.

Je ontwikkelt je eigen unieke deskundigheid waarmee je klaar bent voor een succesvolle onderzoeksloopbaan. Je wordt aangemoedigd gebruik te maken van het uitgebreide netwerk van de medewerkers met erfgoed- en onderzoeksinstituten aan de Vrije Universiteit (Stevin Center, Environmental Humanities Center Amsterdam en het HDC Centre for Religious History) en buiten de VU, overheidsinstanties, ngo's en partners uit het bedrijfsleven. Global History biedt een dynamische internationale context waarin internationale en Nederlandse studenten en wetenschappers visies, ervaringen en historische onderzoeksvragen uitwisselen. Deelname aan uitwisselingsprogramma's van maximaal drie maanden met buitenlandse universiteiten wordt aangemoedigd, met financiële steun van de Graduate School of Humanities.

Global History is een van de specialisaties van de Humanities (onderzoeks)master.

Discover your Humanities (researchmaster) programme

Discover your Humanities (researchmaster) programme

In our globalised and highly digital world, long-term and transnational perspectives are needed to analyse the complex phenomena of our time. Disciplinary boundaries should be questioned and challenged, and new methods explored. In order to rise to these challenges, Global History gives you the vital knowledge and skills.

Explore the programme content