Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Explore human knowledge and morality

Humanities (onderzoeksmaster): Philosophy

Ben je op zoek naar diepgaande discussies over actuele kwesties in de epistemologie en de morele en politieke filosofie en de historische wortels daarvan? Wil je een hot topic in de sociale wereld bestuderen? Wil je je onderzoeksvaardigheden verbeteren om te kunnen gaan promoveren? Dan is dit dé opleiding voor jou.

Ben je klaar om historisch onderbouwde visies over kennis en moraliteit toe te passen op actuele kwesties zoals nepnieuws en complottheorieƫn, klimaatscepsis, de alomtegenwoordigheid van kunstmatige intelligentie, de relatie tussen vrijheid en gelijkheid, individuele verantwoordelijkheid voor collectieve resultaten en de moraliteit van markten?

De specialisatie Philosophy bereidt je voor op een loopbaan als onderzoeker in de filosofie. Zij houdt zich bezig met centrale vragen over menselijke kennis en moraliteit en geeft je de mogelijkheid om je in verschillende gebieden te specialiseren. Belangrijke kenmerken van de opleiding zijn onder meer de combinatie van historische en hedendaagse perspectieven, de banden tussen de opleiding en de internationaal vermaarde onderzoeksprojecten van de vakgroep, de sterke focus op onderzoeksvaardigheden en voorbereiding op een academische loopbaan, de kans om een semester in het buitenland te studeren en het feit dat de opleiding deel uitmaakt van een geesteswetenschappelijke onderzoeks- en onderwijsomgeving.

Philosophy is een van de specialisaties van de Humanities onderzoeks(master).

Discover your Humanities (researchmaster) programme

Discover your Humanities (researchmaster) programme

In our globalised and highly digital world, long-term and transnational perspectives are needed to analyse the complex phenomena of our time. Disciplinary boundaries should be questioned and challenged, and new methods explored. In order to rise to these challenges, Global History gives you the vital knowledge and skills.

Explore the programme content