Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Faculteit der Bètawetenschappen

Faculteit der Bètawetenschappen

Bètawetenschappen: oplossingen voor de toekomst

Duurzaamheid, klimaatverandering, biodiversiteit, digitale en verbonden samenleving, data science, geneesmiddelen en vaccins, medische technologie, voeding en water, leefomgeving en gezondheid: de grote uitdagingen van deze tijd vragen om fundamentele oplossingen. Hiervoor is de experimentele, computationele en interdisciplinaire benadering van de Faculteit der Bètawetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam essentieel.

Onze wetenschappers zetten zich dan ook met hart en ziel in voor deze thema’s. In hun eigen onderzoek, door valorisatie en door het opleiden van nieuwe generaties maatschappelijk betrokken wereldburgers. Door de waardevolle mix van verschillende soorten onderzoek in onze faculteit, ontstaat bovendien een constante kruisbestuiving tussen onze wereldwijd gerenommeerde onderzoekers.

En op hun beurt laten zij zich weer inspireren door onze studenten! Zij zijn immers de trots van onze faculteit: divers, ambitieus, sociaal betrokken en ondernemend. Iedere dag brengen zij hun frisse blik naar hun opleidingen, waar innovatief onderwijs van wereldniveau centraal staat. Hier leren zij de kennis en vaardigheden om op hun beurt de grote uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Meer bèta-onderzoek

Meer over

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Boelelaan 1085
1081 HV Amsterdam