Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Duik in bekende en onbekende werelden

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Hoe leven mensen met verschillende culturele achtergrond samen in dezelfde stadswijk? Waarom keren sommige mensen zich af van de samenleving en volgen ze populistische leiders? Hoe beïnvloedt klimaatverandering het leven van mensen in Bangladesh? Wat is de achtergrond van debatten over excuses voor het slavernijverleden?

Tijdens de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan VU Amsterdam leer je de wereld te begrijpen door te kijken met de ogen van een ander en kom je in contact met mensen met een andere achtergrond. Je leert van en met elkaar. Met deze studie kun je onder andere aan de slag als onderzoeker bij een maatschappelijke organisatie, (cultuur)specialist in de publieke of private sector of als journalist of beleidsadviseur bij lokale of nationale instellingen.   

Heb jij interesse in thema’s als migratie, cultuurverschillen, mondialisering, ongelijkheid en religie en wil jij aan de slag gaan met lokale en wereldwijde antropologische vraagstukken? Dan is deze studie zeker iets voor jou! Liever Antropologie studeren in het Engels? Kies dan voor Cultural Anthropology and Development Sociology.

Ben je benieuwd naar het vakkenoverzicht, mogelijkheden voor minors, stages (in het buitenland) en afstudeerrichtingen? Kijk dan voor meer informatie bij inhoud. Onder de kopjes toekomst en toelating vind je meer informatie over de carrièremogelijkheden en de toelatingseisen van deze bachelor.    

Waarom Culturele Antropologie studeren?

Tijdens de bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam bestudeer je universele thema’s als migratie, globalisering, ongelijkheid en religie. 

Samen met studiegenoten van heinde en verre ga je aan de slag met lokale en wereldwijde antropologische vraagstukken, en draag je bij aan de oplossing van hedendaagse problemen.

Ontdek de studie-inhoud van Culturele Antropologie

Verander je wereld, studeer Culturele Antropologie

Studeren aan de VU