Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Duik in bekende en onbekende werelden

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Hoe beïnvloedt klimaatverandering het leven van mensen, niet alleen in Europa, maar ook in landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Wat is de achtergrond van debatten over excuses voor het slavernijverleden? Welke beelden hebben vluchtelingen en andere migranten van Europa en waarom hebben omgekeerd Nederlanders soms negatieve stereotypen van migranten?

Leer de wereld te begrijpen  
Tijdens de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan VU Amsterdam leer je de wereld te begrijpen door te kijken met de ogen van een ander en kom je in contact met mensen met een andere achtergrond. Je leert van en met elkaar. Met deze studie kun je onder andere werken als onderzoeker bij een maatschappelijke organisatie, (cultuur)specialist in de publieke of private sector, als journalist of beleidsadviseur bij lokale of nationale instellingen en als adviseur bij bedrijven die een goed afgestelde antenne moeten hebben voor maatschappelijke ontwikkelingen.    

Past deze studie bij jou? 
Heb jij interesse in thema’s als migratie, cultuurverschillen, mondialisering, sociale ongelijkheid en religie en wil jij aan de slag gaan met lokale en wereldwijde antropologische vraagstukken? En hou je van luisteren, observeren, lezen, schrijven en analytisch denken? Dan is deze studie zeker iets voor jou! Liever Antropologie studeren in het Engels? Kies dan voor Cultural Anthropology and Development Sociology.

Meer informatie over de bachelor Culturele Antropologie?
- Inhoud
- Toekomst
- Toelating

Waarom Culturele Antropologie studeren?

Tijdens de bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam bestudeer je universele thema’s als migratie, globalisering, ongelijkheid en religie. De opleiding onderscheidt zich door:  
1. Veel persoonlijk contact met betrokken en ervaren docententeam 
2. Samenwerken met externe stakeholder uit het werkveld 
3. Actuele lokale en wereldwijde maatschappelijke issues komen aan bod 
4. Veel aandacht voor veldwerk 
5. Impact maken en ervaring opdoen 

Samen met studiegenoten van heinde en verre ga je aan de slag met lokale en wereldwijde antropologische vraagstukken, en draag je bij aan de oplossing van hedendaagse problemen. 

Bekijk de 1 minuut video van Luisa Schneider, Antropoloog en onderzoeker bij VU Amsterdam

Verander je wereld, studeer Culturele Antropologie

Studeren aan de VU