Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Bachelor Sociologie

Hoe heeft de dood van een zwarte Amerikaan tot wereldwijde protesten geleid? Waarom zorgt COVID-19 voor een grotere kloof tussen arm en rijk? En waarom zijn zoveel jongeren eenzaam, terwijl de wereld met een druk op de knop binnen handbereik ligt?

Tijdens de bachelor Sociologie aan Vrije Universiteit Amsterdam kijk je met een wetenschappelijke blik naar actuele vraagstukken over mensen en maatschappij. Je vertaalt je sociologische kennis naar heldere oplossingen voor complexe problemen van vandaag. 

Sociologie aan de VU is door de Keuzegids 2023 uitgeroepen tot Topopleiding.

Waarom Sociologie studeren?

Tijdens de studie Sociologie leer je niet alleen de grote maatschappelijke veranderingen van nu begrijpen, maar ga je ook direct met je medestudenten aan de slag met de maatschappelijke vraagstukken die daaruit voortvloeien. Je leert hoe je wetenschappelijke inzichten op verschillende manieren kunt inzetten om problemen in de maatschappij aan te pakken. Zo ontwikkel je tijdens je studie al een set aan professionele vaardigheden, waardoor je na je studie een streepje voor hebt bij het vinden van een baan.

Ontdek de studie-inhoud van Sociologie

Verander je wereld, studeer Sociologie

Studeren aan de VU