Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Bachelor Sociologie

Waarom is de sociale status van ouders bepalend voor de maatschappelijke positie van hun kinderen? En waarom zijn zoveel jongeren eenzaam, terwijl de wereld met een druk op de knop binnen handbereik ligt?

Wil jij bijdragen aan oplossingen voor de uitdagende, maatschappelijke vraagstukken van nu? 
Tijdens de bachelor Sociologie aan VU Amsterdam kijk je met een wetenschappelijke blik naar actuele vraagstukken over mens en maatschappij. Als student krijg je de kans om mee te praten en denken over wat er speelt in de maatschappij en ga je tijdens projectvakken aan de slag voor maatschappelijke organisaties. Met deze studie kun je gaan werken als (beleids)adviseur, sociaal ondernemer, consultant of onderzoeker in de publieke of private sector. Ook kan je nog meer de diepte induiken met een master of aansluitende minor in een vakgebied binnen of buiten de sociale wetenschappen.  

Past deze studie bij jou?
Heb jij interesse in thema’s als diversiteit, eenzaamheid en sociale ongelijkheid en wil jij bijdragen aan oplossingen voor uitdagende, maatschappelijke vraagstukken? Dan is deze studie zeker iets voor jou.

Topleiding
Tevens is de opleiding Sociologie aan de VU door de Keuzegids 2023 en 2024 uitgeroepen tot Topopleiding! De bachelor scoort volgens studenten met name goed op het gebied van inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding op loopbaan en sfeer.

Waarom Sociologie studeren?

Tijdens de studie Sociologie leer je niet alleen de grote maatschappelijke veranderingen van nu begrijpen, maar ga je ook direct met je medestudenten aan de slag met de maatschappelijke vraagstukken die daaruit voortvloeien. Je leert hoe je wetenschappelijke inzichten op verschillende manieren kunt inzetten om problemen in de maatschappij aan te pakken. Zo ontwikkel je tijdens je studie al een set aan professionele vaardigheden, waardoor je na je studie een streepje voor hebt bij het vinden van een baan.

Ontdek de studie-inhoud van Sociologie

Verander je wereld, studeer Sociologie

Studeren aan de VU