Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Bachelor Sociologie

Met de bachelor Sociologie vergroot je je maatschappelijke betrokkenheid.

Tijdens deze maatschappelijke studie heb je je grondig verdiept in allerlei maatschappelijke vraagstukken waar je ook al praktijkervaring in hebt opgedaan. Je kunt de oorzaken van actuele problemen benoemen en legt sociale structuren onder een vergrootglas. Je koppelt wetenschappelijk onderzoek aan structurele maatschappelijke verandering en weet hoe je jouw bevindingen aan een partij in de praktijk moet presenteren. Met deze kennis en inzichten kun je als (beleids)adviseur of onderzoeker in de publieke of private sector aan de slag. Wil je nog meer de diepte induiken? Met een master of aansluitende minor specialiseer je je in een vakgebied binnen of buiten de sociale wetenschappen.

Alumniverhalen
Wil je ge├»nspireerd worden door de ervaringen van voormalige studenten? Lees dan hieronder hun verhalen!

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je je specialiseren als socioloog? Kies dan voor de aansluitende master Sociologie.

Je kunt na de bachelor Sociologie ook een van de andere masters in de Sociale Wetenschappen volgen. Met de minoren Anthropology, Bestuurswetenschap, Communicatiewetenschap of Organisatiewetenschap krijg je toegang tot de volgende masters:

Als je in het derde jaar een minor gevolgd hebt in het vakgebied van Economie, Criminologie, of Pedagogische Wetenschappen, dan kun je ook kiezen voor een master in die richting.

Wil je jouw bachelor-expertise leren benutten als leraar in het basisonderwijs? Dan is de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO) iets voor jou.

Je gaat werken

Na je studie Sociologie ben je breed inzetbaar als (beleids)adviseur of onderzoeker in de publieke sector. Overheidsinstellingen, non-profit organisaties of bedrijven zijn altijd op zoek naar mensen zoals jij. Je kunt natuurlijk ook aan de slag als zelfstandig sociaal ondernemer. In de opleiding heb je geleerd hoe je wetenschappelijk onderzoek uitvoert en analyseert. Daarnaast kun je de vertaalslag maken naar praktische adviezen waar organisaties echt mee aan de slag kunnen. Je brengt mensen en organisaties in beweging en je levert een waardevolle bijdrage aan structurele maatschappelijke verandering. Je weet wat er speelt en kijkt voortdurend om je heen. De wereld is tenslotte constant in verandering, net als jij.

Mogelijke functies:

Beleidsadviseur
Onderzoeker
Projectleider 
Zelfstandig sociaal ondernemer
Consultant

Waar heeft de opleiding Sociologie ons gebracht?