Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Maak het verschil in het basisonderwijs

Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO)

Heb jij een universitaire bachelor of master en wil je jouw expertise inzetten als leraar in het basisonderwijs? Dan is de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO) echt iets voor jou.

In twee jaar leiden we je op tot een academische leraar met adaptieve expertise die van veel markten thuis is. Je loopt vanaf het begin stage en leert goed in te spelen op de individuele leerbehoeften van kinderen. Je kiest je eigen inhoudelijke profiel en je doet systematisch en kritisch onderzoek naar complexe vraagstukken uit de onderwijspraktijk. Via intervisie en masterclasses werk je aan je ontwikkeling als professional. Je sluit de opleiding af met een masterthese die aansluit bij een onderzoeksvraag van je stageschool en bij je inhoudelijk profiel.

*Met een universitaire bachelor in de Gedrag- en Maatschappijwetenschappen heb je direct toegang tot de EMPO, maar ook met andere opleidingen kun je mogelijk aan de toelatingseisen voldoen. Vind meer informatie onder Toelating.

Waarom de lerarenopleiding EMPO aan de VU, UvA en de Universiteit Leiden?
De EMPO is een unieke samenwerking (joint degree) tussen Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen van drie universiteiten: de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden. In de EMPO combineren we onze uitgebreide ervaring en expertise in het opleiden van academische leerkrachten.

Ontdek jouw studie Educatieve Master Primair Onderwijs

Je krijgt les van enthousiaste en gekwalificeerde docenten die de noodzaak van goede leraren in het basisonderwijs scherp voor ogen hebben. Je volgt een rijk en gevarieerd programma op masterniveau met verschillende keuzemogelijkheden. Je krijgt vakken op alle drie de universiteiten en loopt stage in het basisonderwijs in de regio Amsterdam en/of Leiden.

Ontdek de studie-inhoud

Benieuwd wat jij kan betekenen als academisch leraar in het basisonderwijs?

Partners