Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Maak het verschil in het basisonderwijs

Heb jij een universitaire bachelor in de sector Gedrag- en Maatschappij en wil je jouw bachelor expertise inzetten als leraar in het basisonderwijs? Dan is de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO) echt iets voor jou.

In twee jaar leiden we je op tot een academische leraar met adaptieve expertise die van veel markten thuis is. Je loopt vanaf het begin stage en leert goed in te spelen op de individuele leerbehoeften van kinderen. Je kiest je eigen inhoudelijke profiel in aansluiting en je doet systematisch en kritisch onderzoek naar complexe vraagstukken uit de onderwijspraktijk. Via intervisie en masterclasses werk je aan je ontwikkeling als en professional. Je sluit de opleiding af met een masterthese die aansluit bij een onderzoeksvraag van je stageschool en bij je inhoudelijk profiel.

Waarom de EMPO aan de VU, UvA en de Universiteit Leiden?
De EMPO is een unieke samenwerking (joint degree) tussen Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen van drie universiteiten: de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden. In de EMPO combineren we onze uitgebreide ervaring en expertise in het opleiden van academische leerkrachten en in onderwijsonderzoek. 

Ontdek jouw studie Educatieve Master Primair Onderwijs

Je krijgt les van enthousiaste en gekwalificeerde docenten die de noodzaak van goede leraren in het basisonderwijs scherp voor ogen hebben. Je volgt een rijk en gevarieerd programma op masterniveau met verschillende keuzemogelijkheden. Je krijgt vakken op alle drie de universiteiten en loopt stage in het basisonderwijs in de regio Amsterdam en/of Leiden.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Educatieve Master Primair Onderwijs

Partners