Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Duik in bekende en onbekende werelden

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Help de wereld in al haar complexiteit begrijpen

Afgestudeerd als antropoloog, en dan? Na de bachelor Culturele Antropologie kiezen de meeste studenten voor doorstuderen, maar je kunt ook aan de slag in de meest uitlopende functies. 

Tijdens jouw studie heb je geleerd de complexe wereld van vandaag te doorgronden. Je weet de verschillen en overeenkomsten tussen mensen in kaart te brengen, te onderzoeken en te begrijpen. Met jouw sterke analytische vermogen en moreel kompas ben je dan ook een aantrekkelijke kracht in zowel de publieke als private sector. Een beroep als journalist of beleidsmedewerker sluit dan ook goed aan op de bachelor Culturele Antropologie.

Alumniverhalen
Wil je geïnspireerd worden door de ervaringen van voormalige studenten? Lees dan hieronder hun verhalen!

Eva van Roekel, antropoloog en onderzoeker aan de VU

“Door de humanitaire crisis in Venezuela staan mensenrechten soms lijnrecht tegenover het behoud van de natuur."

Eva van Roekel pleit met haar onderzoek voor meer bewustwording voor de desastreuze gevolgen van deze crisis voor mens en milieu in Venezuela.

Lees meer

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je je helemaal toeleggen op Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie? Dan is het een logische volgende stap om na je opleiding de gelijknamige master te volgen. Je kunt na je studie ook makkelijk doorstromen naar een andere master in de sociale wetenschappen. Tijdens je bachelor kun je namelijk al een minor in een andere sociale wetenschap volgen die je toegang geeft tot de master:

Wil je jouw bachelor-expertise leren benutten als leraar in het basisonderwijs? Dan is de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO)  waar je een lesbevoegdheid voor het basisonderwijs en een Master of Science titel haalt iets voor jou.

Je gaat werken

Met een bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie op zak ben je multi-inzetbaar. De kwaliteiten die je tijdens je opleiding hebt ontwikkeld, zijn voor een groot aantal functies relevant.  

Mogelijke functies: 

  • onderzoeker bij maatschappelijke organisatie 
  • journalist 
  • cultuurspecialist in de publieke of private sector beleidsmedewerker of adviseur bij lokale provinciale of nationale instelling 
  • (inter)nationaal medewerker voor ontwikkelingshulp 
  •  documentairemaker  
  • diversiteitsmedewerker 
  • design antropoloog 

Waar heeft de opleiding ons gebracht?