Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Educatieve minor

VU Lerarenopleiding | toelating met voldoende studiepunten en een bachelor die gerelateerd is aan een middelbare schoolvak

Om de Educatieve minor te kunnen volgen is het van belang dat je een bacheloropleiding volgt die aansluit bij het schoolvak van de minor. Ook studenten van andere universiteiten die een geschikte bachelor volgen zijn welkom bij de Educatieve minor van de VU.

Tijdens je bachelor
De Educatieve minor is een minor die je kan kiezen in je vrije minorruimte. Je volgt deze minor in het eerste semester van het derde jaar van je bachelor, mits je minimaal 90 studiepunten aan eerste- en tweedejaars vakken hebt behaald (of naar verwachting zal behalen voordat de minor start). Je meldt je bij ons aan via de blauwe aanmeldbutton rechtsboven op deze pagina. Daarnaast heb je toestemming nodig van je eigen examencommissie.

Welke bachelor heb je nodig?
De Educatieve minor wordt uitsluitend voor bepaalde schoolvakken aangeboden en vraagt om een gerelateerde bacheloropleiding. Onderaan de pagina vind je een overzicht van de bachelors waarvoor je een minor educatie bij de VU kunt volgen.

Na je bachelor
Als je je bachelor al hebt afgerond, kun je in een half jaar je beperkte tweedegraads lesbevoegdheid halen via de Educatieve module

Aanmelddeadline
Het eerstvolgende startmoment voor de Educatieve minor is 1 september 2024. De opleiding start éénmaal per jaar.  De aanmelddeadline voor start in september 2024 is 1 mei 2024.

Inschrijving na aanmelddeadline
Als je je binnen een maand na de aanmelddeadline van 1 mei alsnog aanmeldt, dan kan je mogelijk alsnog geplaatst worden. Er wordt dan na aanmelding contact met je opgenomen door de toelatingscommissie. Als er een goede reden is voor de late aanmelding én er nog een stageplaats op een opleidingsschool bemiddeld kan worden, word je alsnog toegelaten.

Ook voor niet-VU-studenten

Ook als je bachelorstudent bent aan een andere universiteit ben je van harte welkom op de VU. Als jouw studie voorkomt in de bijlage van de landelijke verwantschapstabel én het bijbehorende schoolvak wordt op de VU aangeboden, dan kun je je aanmelden voor de Educatieve minor van de VU. Naast toelating door onze toelatingscommissie heb je toestemming van de examencommissie van jouw bachelor nodig.

Meld je snel aan voor de Educatieve minor in jouw schoolvak!

Snel navigeren website Universitaire Lerarenopleidingen

Contact opnemen

Vragen over de Universitaire Lerarenopleidingen? Ons telefonisch spreekuur is op maandag & donderdag van 10.00 - 12.00 uur via 020-5989210

Of e-mail ons via lerarenopleidingen@vu.nl.