Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontrafel Systeem Leven

Wil jij het leven en het systeem erachter ontrafelen? Weten hoe alles in elkaar zit en met elkaar verbonden is? Begrijpen waarom bacteriën resistent worden tegen antibiotica of hoe je opmerkelijk diergedrag kunt verklaren? Dan is Top-bacheloropleiding Biologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam wat voor jou.

De opleiding Biologie biedt jou de breedste basis voor een (studie)loopbaan in levenswetenschappen oftewel Life Sciences. Of je nu aan de slag wil met moleculaire biologie, ecologie, duurzaamheid of met mens en gezondheid; het is mogelijk.

Waarom Biologie aan de VU:

  • Begrip van het hele biologische systeem staat centraal: je leert vooral om een biologisch systeem volledig te begrijpen. Vanuit dat begrip kan je dan een bijdrage leveren aan het oplossen van allerlei problemen, van klimaatverandering tot antibioticaresistentie tot kanker.
  • Topopleiding: van 2018 – 2023 is de opleiding benoemd tot topopleiding door onafhankelijke studievergelijker Keuzegids. Als aspirant-bioloog word je nauw begeleid gedurende deze 3-jarige bachelor. 
  • Onderwijs gegeven door internationaal gerenommeerde wetenschappers: je krijgt onder meer les van hoogleraren Toby Kiers (onderscheiding TIME magazine en jongste wetenschapper ooit van de NWO-Spinozapremie) en Hans Cornelissen (onderscheiding Journal of Ecology), en andere enthousiaste docenten die je motiveren en met passie vertellen over hun vakgebied.
  • Onderzoek doen bij andere universiteit/instituut: je hebt de mogelijkheid om extern onderzoek te doen. 

Ontdek jouw studie Biologie

Tijdens de bacheloropleiding Biologie onderzoek je levende systemen in mensen, dieren en planten. Van molecuul tot ecosysteem. Je bestudeert niet alleen organismen, maar bekijkt ook hoe zij functioneren en interacteren in een groter netwerk. Want al die levende systemen staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Hoe precies? Dat ga jij ontdekken.

Ontdek de studie-inhoud

Unlock your potential, studeer Biologie

Studeren aan de VU