Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Ontrafel Systeem Leven

Als afgestudeerd bioloog heb je een brede opleiding genoten. Je hebt dan ook veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt, vooral als je na je bachelor ook een master gaat doen.

Als biowetenschapper kun je een belangrijke rol spelen bij de uitdagingen van deze tijd. Denk aan toegepaste onderwerpen als duurzaamheid, klimaatverandering, het wereldvoedselprobleem en ziektebestrijding, naast fundamenteel wetenschappelijke onderwerpen. Daarnaast zijn er uiteraard tal van andere carrièremogelijkheden richting educatie, advies, wetenschapsjournalistiek, beleid en management. Na je studie kun je zelfstandig onderzoek doen naar micro-organismen in een lab en weet je als geen ander hoe het is om veldwerk te doen. Veel studenten kiezen een aansluitende masteropleiding om zich verder te specialiseren.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Na je bacheloropleiding Biologie heb je een ruime keuze aan Life Science masters bij de Vrije Universiteit:

Uiteraard is het ook mogelijk om bij andere universiteiten in binnen- en buitenland een master te volgen.

Je gaat werken

Met een bachelor Biologie kun je bij uiteenlopende werkgevers terecht. Ga aan de slag als biowetenschapper bij een onderzoeksinstituut, ziekenhuis, bloedbank, Artis of Naturalis. Naast wetenschappelijke banen in het onderzoek, zijn er uiteraard tal van andere carrièremogelijkheden richting educatie, advies, wetenschapsjournalistiek, beleid en management. Kijk eens op de sites van Moleculaire Celbiologie (AIMMS instituut), Ecology and Evolution en het Origins Center om een idee te krijgen wat voor onderzoek onze wetenschappers allemaal doen. Wie weet zorg jij straks zelf voor baanbrekende ontdekkingen.