Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Los actuele vragen op met innovatieve techniek

Hoe ontwikkel je een milieuvriendelijke waterstofauto of een windturbine? Bij de opleiding Werktuigbouwkunde werk je aan hightech oplossingen voor de toekomst.

De bachelor Mechanical Engineering is een gezamenlijke opleiding Werktuigbouwkunde van de Vrije Universiteit Amsterdam en technische Universiteit Twente. Je studeert Werktuigbouwkunde in Amsterdam met de hightech labs van TU Twente tot je beschikking voor praktijkopdrachten en projecten. Je leert inventieve oplossingen te ontwikkelen. Schone energie, medische technologie, een brug die tegen aardbevingen kan: jij kan het ontwerpen! 

Mechanical Engineering in het kort:

  • Gezamenlijke studie Werktuigbouwkunde van TU Twente en Vrije Universiteit Amsterdam
  • Zeer goede baankans en loopbaanperspectief
  • Scoort al 2 jaar op rij als hoogste op studententevredenheid van Werktuigbouwkunde binnen Nederland volgens de Keuzegids universiteiten 2023 en 2024
  • 80% studeer je op de VU Campus in Amsterdam
  • 20% ga je aan de slag in de tech labs van technische Universiteit Twente in Enschede
  • Je krijgt een diploma van een technische universiteit (Universiteit Twente) 

Kom proefstuderen op 28 mei 2024
Lees studentenverhalen 
Bekijk de video van het afstudeer-event
Luister naar ME student Daan

Ontdek jouw studie Mechanical Engineering in 1 minuut

Tijdens de bachelor Mechanical Engineering aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente volg je project gestuurd onderwijs rond thema's als duurzame energie, technologie in gezondheidszorg en Smart Manufacturing. Opgedane kennis pas je direct toe in de praktijk. Samen met je medestudenten zoek je naar technische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

 “Techniek heeft me altijd al geïnteresseerd, daarom vond ik het heel leuk om te ontdekken dat er een studie werktuigbouwkunde op de VU in Amsterdam was opgestart. Hierdoor had ik het vertrouwde van mijn eigen stad en toch een technische studie. In mijn studie leer ik hoe dingen werken en worden gemaakt en ontwerp ik ze ook zelf.” - ME student Bo de Boer. 

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Mechanical Engineering

Studeren aan de VU

Partners