Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Los actuele vragen op met innovatieve techniek

Hoe ontwikkel je een milieuvriendelijke waterstofauto of windturbine? Bij de opleiding Werktuigbouwkunde werk je aan hightech oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Tijdens de bachelor Mechanical Engineering (Werktuigbouwkunde) van de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente ga je aan de slag met inventieve oplossingen voor actuele vraagstukken. Een mooie deal: Werktuigbouwkunde studeren in Amsterdam met de high-tech van een technische universiteit tot je beschikking! Je ontvangt een diploma van Universiteit Twente. 

Benieuwd naar de opleiding?
Bekijk de afstudeervideo
Luister naar oud-student Daan

Ontdek jouw studie Mechanical Engineering in 1 minuut

Tijdens de bachelor Mechanical Engineering aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente volg je project gestuurd onderwijs rond thema's als duurzame energie, technologie in gezondheidszorg en Smart Manufacturing. Opgedane kennis pas je direct toe in de praktijk. Samen met je medestudenten zoek je naar technische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

ME student Bo de Boer: “Techniek heeft me altijd al geïnteresseerd, daarom vond ik het heel leuk om te ontdekken dat er eenstudie werktuigbouwkunde op de VU in Amsterdam was opgestart. Hierdoor had ik het vertrouwde van mijn eigen stad en toch een technische studie. In mijn studie leer ik hoe dingen werken en worden gemaakt en ontwerp ik ze ook zelf.”

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Mechanical Engineering

Studeren aan de VU

Partners