Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Los actuele vragen op met innovatieve techniek

Hoe ontwerp je een robot die chemokuren kan maken? Hoe ontwikkel je een milieuvriendelijke waterstofauto?

Tijdens de bachelor Mechanical Engineering (Werktuigbouwkunde) van de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente ga je aan de slag met inventieve oplossingen voor actuele vraagstukken. Een mooie deal: Werktuigbouwkunde studeren in Amsterdam met de high-tech van een technische universiteit tot je beschikking! Je ontvangt een diploma van Universiteit Twente. 

Proefcolleges:
Roller Coaster Mechanics
Materials Science

Student Daan over ME

Ontdek jouw studie Mechanical Engineering

Tijdens de bachelor Mechanical Engineering aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente volg je project gestuurd onderwijs rond thema's als duurzame energie, technologie in gezondheidszorg en Smart Manufacturing. Opgedane kennis pas je direct toe in de praktijk. Samen met je medestudenten zoek je naar technische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

ME student Abas Adi: “Naast een goed toekomstperspectief heb je een geweldige studieperiode! Een van de vele mooie dingen van deze opleiding is dat het relatief kleinschalig is, waardoor je iedereen heel snel leert kennen. Naast de mensen is de stof leuk en vaak ook heel toepasbaar in de echte wereld. Je leert al heel snel over systemen en producten die je kijk op de wereld zullen veranderen. Ik zou aan iedere ambitieuze leerling die interesse heeft in de technische wereld Mechanical Engineering aanbevelen."

ME student Bo de Boer: “Techniek heeft me altijd al geïnteresseerd, daarom vond ik het heel leuk om te ontdekken dat er een nieuwe studie werktuigbouwkunde op de VU in Amsterdam was opgestart. Hier door had ik het vertrouwde van mijn eigen stad en toch het technische. In mijn studie leer ik hoe dingen werken en worden gemaakt en ontwerp ik ze ook zelf.”

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Mechanical Engineering

Partners