Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Maak bedrijven slimmer met data en wiskunde

Organisaties beschikken over een schat aan data. Als Business Analist analyseer je de data om bedrijfsresultaten te verbeteren. Wiskunde, data analyse, computer science en business staan in deze studie centraal. Je past wat je geleerd hebt toe in de praktijk van echte bedrijven. Je helpt organisaties met vraagstukken als:
  • Waar plaats je zonnepanelen om zoveel mogelijk energie op te wekken? 
  • Hoe bepaal je de optimale prijzen van de vakken in een voetbalstadion? 
  • Aan welke personen kun je het beste een kortingskaart geven bij een grote pizzaketen? 

Waarom Business Analytics studeren aan de VU?

  • Uitstekende opleiding: Business Analytics aan de VU bestaat al 30 jaar en staat hoog aangeschreven, ook door het grote (internationaal) netwerk van organisaties en bedrijven.
  • Deskundig docententeam: Je krijgt les van een betrokken en deskundig team van wiskundigen, finance specialisten en econometristen met een passie voor wiskunde, bedrijfskunde en data.
  • Les op een levendige campus: Je krijgt les in het gloednieuwe Nieuwe Universiteitsgebouw, samen met andere Bètastudenten op de levendige campus van de VU.
  • Ook een master Business Analytics: VU Amsterdam heeft ook een zeer goed aangeschreven master Business Analytics, die je na je bachelor kunt volgen.
  • Internationaal: De opleiding is Engelstalig dus er is een mix aan studenten uit allerlei landen. Bovendien bevindt de VU zich in het hart van de Amsterdamse Zuidas.

Business Analytics in 1 minuut

"Ik heb het altijd interessant gevonden hoe je de werkelijkheid overzichtelijk kunt weergeven in bepaalde statistieken of grafieken, zoals de data-analyses van voetbalwedstrijden of -spelers. Het voelt goed om je vaardigheden in de data-analyse te zien groeien." Thijmen van Es, bachelor student Business Analytics.

Bekijk zijn verhaal in de video.

Is Business Analytics iets voor jou?
Ben je goed in wiskunde én geïnteresseerd in bedrijfskunde en economie? Dan kan deze opleiding bij je passen.

Of ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Business Analytics

Studeren aan de VU