Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Maak bedrijven slimmer met data en wiskunde

Je hebt de bachelor Business Analytics afgerond. Wat nu? 

Na de bachelor Business Analytics kiezen de meeste studenten voor doorstuderen. Of je gaat direct als consultant of data scientist aan de slag. Veel organisaties staan te springen om professionals met de unieke combinatie van academische kennis van wiskunde, informatica en bedrijfseconomie.

Tijdens je studie heb je geleerd om data te gebruiken bij het oplossen van complexe vraagstukken. Je komt met sterke analyses en innovatieve oplossingen. Je hebt gewerkt aan je advies- en communicatievaardigheden. Niet alleen heb jij de beste oplossing, ook weet je mensen hiervan als geen ander te overtuigen.  Je bent een aanwinst voor organisaties die met data werken.

Je vindt wiskunde leuk, houdt het hoofd koel bij grote hoeveelheden data en je weet modellen uit de wiskunde en informatica toe te passen. Aan de hand daarvan kom je tot nauwkeurige voorspellingen en kun je bijvoorbeeld een bank adviseren op basis van jouw innovatieve oplossingen.

Alumna Laura over haar baan bij EY

Laura van der Bijl werkt als manager Data Science & Analytics bij EY: "Ik richt me op het helpen van bedrijven om data-gedreven te worden. Dit houdt in dat ik ervoor zorg dat er bijvoorbeeld een dashboard platform wordt gecreëerd, waardoor de inzichten voor iedereen gemakkelijk te vinden zijn en ik actief luister naar de behoeften van het bedrijf."

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je verder specialiseren in Business Analytics? Dan kun je bij ons de gelijknamige master volgen. Je kunt ook kiezen voor een specialisatie in een verwante richting, bijvoorbeeld met de master: 

Je gaat werken

Met een bachelor Business Analytics kun je in bijna alle sectoren en in diverse organisaties aan de slag. Want tegenwoordig beschikken allerlei organisaties in binnen- en buitenland over grote hoeveelheden data en hebben zij een grote behoefte aan talent met een scherpe analytische blik.  

Je kunt als data scientist gaan werken bij overheidsinstellingen, kennisinstituten, internetbedrijven, vervoersbedrijven, de politie of een financiële instelling. Of je wordt bijvoorbeeld consultant bij een multinational als Deloitte of KLM. 

Waar zijn onze studenten terecht gekomen?