Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Het fundament van duurzaamheid

Klimaatverandering, energietransitie, veiligheid bij natuurrampen: zonder grondige kennis van de Aarde zijn deze vraagstukken onoplosbaar. Aardwetenschappen aan de VU biedt je als enige opleiding in de regio Amsterdam diep inzicht in de samenhang van Systeem Aarde. Van kern tot atmosfeer. Aardwetenschappen aan de VU is al sinds 2015 een Topopleiding. Jij legt als student dus de beste basis voor een loopbaan waarin je bijdraagt aan een fundamenteel duurzame toekomst.

Proefstudeerdag
Op donderdag 20 april vindt de Proefstudeerdag Aardwetenschappen plaats. Je krijgt op deze dag zowel een indruk van de inhoud van de opleiding als de werkvormen die veel bij Aardwetenschappen voorkomen. Je ontmoet docenten, studenten en krijgt naast de opleiding ook een indruk van de VU campus. Je kunt je vooraanmelden via deze link.

Ontdek jouw studie Aardwetenschappen

Bij Aardwetenschappen aan de VU Amsterdam leer je de natuurwetenschappelijke processen te doorgronden die je nodig hebt om uitdagingen als klimaatverandering en de energie-transitie aan te gaan. Daarvoor heb je kennis nodig van het hele Systeem Aarde, waarin alles samenkomt. Kennis van de ondergrond, het klimaat van vroeger en nu, gesteenten. Van ontdooiende permafrost en van het landschap. Uiteraard leer je daarbij alles over aardbevingen, vulkanen, fossielen, mineralen. Van de maan en planeten om ons heen, duinen, kustgebieden tot de diepzee. Erosie en sedimentatie, van klimaatsignalen die je uit gesteenten, ijskappen, de bodem of koraal haalt. Je past natuurkunde, wiskunde, scheikunde, biologie en computervaardigheden toe en legt een gedegen wetenschappelijk fundament voor jouw bijdrage aan duurzaamheid. Het verleden is hierbij een sleutel naar de toekomst. De Aarde: al 4,6 miljard jaar elke dag actueel!

Ontdek de studie-inhoud

Ervaringen studenten

Studeren aan de VU