Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Word expert creatief schrijven

Creatief Schrijven Nederlands

Literatuur en samenleving

Houd je van Nederlandse literatuur en heb je altijd al goed willen leren schrijven? Dan is de bachelortrack Creatief Schrijven Nederlands iets voor jou! In deze unieke track leer je teksten te schrijven met oog voor verhaal, stijl, plot, karakterontwikkeling en literaire kwaliteit. Denk aan verhalen en gedichten, maar ook essays, scenario's en toneelbewerkingen.

Creatief Schrijven Nederlands is niet zomaar een studie Nederlands of literatuurwetenschap. Je bent na je afstuderen een expert op het gebied van creatief schrijven, je ontmoet (en leert van) echte schrijvers én je wordt deskundige op het gebied van de Nederlandse literatuur. 

De driejarige opleiding brengt je gespecialiseerde kennis, inzicht en vaardigheid op het gebied van creatief schrijven en de Nederlandse taal. Daarnaast is er volop aandacht voor het bredere wetenschappelijke gebied van Nederlandse literatuur en het literaire bedrijf. 

Je analyseert en beoordeelt eigen en andermans teksten, essays, verhalen en gedichten om steeds sterker te worden als schrijver. Daarnaast is er aandacht voor omzetten van tekst naar nieuwe media zoals film, toneel, podcast, games of musical, maar ook literaire subculturen zoals poetry slam, hiphop en spoken word. 

Ontdek jouw studie Creatief Schrijven Nederlands

"Niet iedereen is een groot schrijver, maar iedereen kan zijn schrijven verbeteren”

Hoogleraar Jacqueline Bel legt in deze video uit  waarom verhalen en schrijven zo relevant zijn en ze geeft een voorbeeld van wat je bij de bachelortrack Creatief Schrijven Nederlands aan de Vrije Universiteit Amsterdam kunt leren.

Studeren aan de VU