Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek het verhaal achter het verhaal

Literatuur en samenleving

Hoe beïnvloedt literatuur onze cultuur en ons dagelijks leven? Hoe maken tekst en beeld impact, en hoe verschilt dat per genre? Hoe maken onze verhalen dat we zijn wie we zijn? En wat maakt een verhaal sterk?

Vraagstukken waar je tijdens je studie Literatuur en samenleving een kritische, scherpe blik op ontwikkelt. Literatuur is een breed begrip en varieert van de eerste geschreven teksten tot en met het laatste spoken word-optreden. Je bent als student niet alleen aan het lezen: natuurlijk houd je van literatuur, maar je interesses zijn breder dan dat. Je wilt weten hoe verhalen ons vormen en hoe verhalen te koppelen zijn aan onze hedendaagse uitdagingen. Je bent geïnteresseerd in cultuur en maatschappelijke vraagstukken en schrijft bovendien zelf ook graag. 

Binnen de bachelor Literatuur en samenleving kies je voor een van 2 tracks, die naast de voertaal ook verschillen in focus: 

  • Creatief Schrijven Nederlands
    Een studie literatuur en creatief schrijven in één: de eerste Nederlandse bacheloropleiding creatief schrijven, die je een wetenschappelijke basis geeft met praktische skills in schrijfvaardigheid: creatief schrijven. 
  • Literature and Society
    Deze bacheloropleiding leert je met een kritische blik te kijken naar (geschreven en visuele) literatuur. Ook hier werk je aan je schrijfvaardigheid, maar is de focus van de opleiding breder. 
Houd je van Nederlandse literatuur en heb je altijd al goed willen leren schrijven? Dan is de bachelortrack Creatief Schrijven Nederlands iets voor jou!
Hoe brengt literatuur sociale veranderingen tot stand? Wat is de invloed van beeldcultuur op de manier waarop we tekst lezen, en vice versa?

Welk traject kies jij?