Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek het verhaal achter het verhaal

Literatuur en samenleving

Hoe beïnvloedt literatuur onze cultuur en ons dagelijks leven? Hoe maken tekst en beeld impact, en hoe verschilt dat per genre? Hoe maken onze verhalen dat we zijn wie we zijn? En wat maakt een verhaal sterk? Deze bachelor is iets voor jou als je geïnteresseerd bent in cultuur en maatschappelijke vraagstukken en bovendien zelf ook graag beter leert schrijven. 

Tijdens je studie Literatuur en Samenleving ontwikkel je een kritische blik op literatuur. Literatuur is een breed begrip en varieert van de eerste geschreven teksten tot het laatste spoken word-optreden. Je bent als student niet alleen aan het lezen en analyseren: natuurlijk houd je van literatuur, maar je interesses zijn breder. Je leert hoe verhalen ons vormen en hoe verhalen te koppelen zijn aan onze hedendaagse uitdagingen. 

Binnen de bachelor Literatuur en Samenleving kies je een van 2 tracks, in het Nederlands of Engels:

  • Creatief Schrijven Nederlands
    Een studie literatuur en creatief schrijven in één: de eerste Nederlandse bacheloropleiding creatief schrijven, die je een wetenschappelijke basis geeft met praktische skills in schrijfvaardigheid: creatief schrijven. 
  • Literature and Society: English
    De wereld verandert en de literatuurstudie verandert mee. In dit internationale programma analyseer je fictie in relatie tot grote maatschappelijke veranderingen en de het groeiende belang van visuele verhalen. Je ontwikkelt ook je creatieve schrijfvaardigheden.
Houd je van Nederlandse literatuur en heb je altijd al goed willen leren schrijven? Dan is de bachelortrack Creatief Schrijven Nederlands iets voor jou!
Hoe brengt literatuur sociale veranderingen tot stand? Wat is de invloed van beeldcultuur op de manier waarop we tekst lezen, en vice versa?

Welk traject kies jij?