Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Minor binnen de keuzeruimte - FRT

Laatst gewijzigd op 28 november 2022
Studenten van FRT met een keuzeruimte kunnen een minor volgen: een programma met vakken over één onderwerp.

Als bachelorstudent van de Faculteit Religie en Theologie krijg je in de eerste helft van het derde jaar de ruimte om 30 studiepunten zelf in te richten met het volgen van een minor. Deze minorruimte kan je gebruiken om je verder te verdiepen binnen je eigen vakgebied of seminarie. Maar je kunt er ook voor kiezen om je kennis te verbreden door een minor te kiezen uit een ander vakgebied. Kies een minor die aansluit bij het doel waar je naartoe wil werken binnen de opleiding. Misschien weet je al wat voor werk je later wilt doen en weet je welke master je gaat volgen. Dan kan je hier alvast op gaan toeleggen door naar minoren te kijken die passen bij je masterkeuze. Heb je nog geen idee? Laat je dan adviseren door de studieadviseur en verdiep je goed in de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Universiteitsminoren VU

Binnen de faculteit is het mogelijk om te kiezen uit een aantal minoren, die toegankelijk zijn voor alle studenten van de VU. Kijk voor meer informatie hierover op www.minor.vu.nl . Voor een universiteitsminor hoef je geen toestemming aan te vragen bij de Examencommissie

Minoren van andere VU faculteiten

Ook is het mogelijk om een facultaire minor aan een andere faculteit van de VU te volgen. Bekijk goed de ingangseisen die de verschillende minoren hanteren.

Voor een minor van een andere VU faculteit moet je toestemming aanvragen bij de Examencommissie van je eigen opleiding. Meer informatie vind je onder goedkeuring keuzeruimte.

Minoren van andere universiteiten

Wil je een minor aan een andere universiteit dan de VU volgen, kijk dan op de website van de desbetreffende universiteit voor meer informatie.

Voor een minor van een andere universiteit moet je toestemming aanvragen bij de Examencommissie van je eigen opleiding. Meer informatie vind je onder goedkeuring keuzeruimte

Heb je vragen of advies nodig?

Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Stuur ons een bericht via de online chat (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00).

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00).

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (log in met je VUnetID)