Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Persvoorlichting VU

Persvoorlichting VU is het eerste aanspreekpunt voor journalisten. De persvoorlichters coördineren de afhandeling van inkomende mediavragen en verzorgen alle uitgaande berichten naar de media. Het gaat daarbij om wetenschaps- en beleidsvoorlichting en woordvoering. Daarnaast adviseren de persvoorlichters wetenschappers en bestuurders in hun contact met de media.

Persvoorlichters

De persvoorlichters van de VU zijn bereikbaar via de onderstaande nummers en via pers@vu.nl. Voor urgente persvragen zijn de persvoorlichters buiten kantooruren bereikbaar via 06 52361519.
Door het thuiswerken zijn wij deze periode mobiel beter bereikbaar dan via het vaste nummer.

Voor vragen over een specifiek wetenschapsgebied kun je contact opnemen met een van de facultaire voorlichters:

Contactgegevens medewerker zoeken:
Als je op zoek bent naar de contactgegevens van een wetenschapper of andere VU-medewerker, dan kun je terecht op de personenpagina.

VU-nieuwsbrief

Een keer in de twee weken verschijnt een nieuwsbrief van de VU met wetenschapsnieuws en de promotieagenda. Journalisten en andere belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de perslijst.

Promotie of Oratie op de VU-website

Om je promotie of oratie op de agenda van de VU-website te kunnen plaatsen, hebben wij een aantal gegevens nodig. De nodige informatie kan worden aangeleverd via het promotieformulier of oratieformulier. Vervolgens zal de Persvoorlichting VU bekijken of uw promotieonderzoek of oratie voldoende aanleiding vormt om publiciteit te zoeken. In dat geval vragen wij je om aanvullende informatie. Daarna maken we in overleg met jou voor een lekenpubliek een samenvatting van het promotieonderzoek of de oratie, die we publiceren op de VU-website en in onze nieuwsbrief voor journalisten. Als we je niet benaderen voor aanvullende informatie, dan wordt aan de hand van de input je promotie of oratie alleen in de agenda op de VU-website vermeld.

Foto- en filmopnamen

Iedereen die wil fotograferen of filmen op de terreinen van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft hiervoor toestemming nodig. U vraagt dit aan met het volgende formulier. Vraag deze toestemming minimaal een week voor de gewenste datum aan. Als wij uw verzoek om toestemming te laat ontvangen, dan krijgt u deze meestal niet.