Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Persvoorlichting VU

Persvoorlichting VU is het eerste aanspreekpunt voor journalisten. De persvoorlichters coördineren de afhandeling van inkomende mediavragen en verzorgen alle uitgaande berichten naar de media. Het gaat daarbij om wetenschaps- en beleidsvoorlichting en woordvoering. Daarnaast adviseren de persvoorlichters wetenschappers en bestuurders in hun contact met de media.

Persvoorlichters

De persvoorlichters van de VU zijn bereikbaar via de onderstaande nummers en via pers@vu.nl. Voor urgente persvragen zijn de persvoorlichters buiten kantooruren bereikbaar via 06 52361519.
Door het thuiswerken zijn wij deze periode mobiel beter bereikbaar dan via het vaste nummer.

Voor vragen over een specifiek wetenschapsgebied kun je contact opnemen met een van de facultaire voorlichters:

Contactgegevens medewerker zoeken:
Als je op zoek bent naar de contactgegevens van een wetenschapper of andere VU-medewerker, dan kun je terecht op de personenzoekpagina.

VU-nieuwsbrief en persberichten

Een keer in de twee weken verschijnt een nieuwsbrief van de VU met wetenschapsnieuws en de promotieagenda. Journalisten en andere belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de perslijst.

Foto- en filmopnamen

Iedereen die wil fotograferen of filmen op de terreinen van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft hiervoor toestemming nodig. U vraagt dit aan met het volgende formulier. Vraag deze toestemming minimaal een week voor de gewenste datum aan. Als wij uw verzoek om toestemming te laat ontvangen, print dan het formulier met toestemming uit zodat u het tijdens het filmen kunt laten zien.

VU-logo

Alle informatie over ons logo kun je hier vinden.

Aandacht voor promotie of oratie

Persvoorlichting VU verstuurt tweewekelijks de digitale Wetenschapsnieuwsbrief, waarin we alle promoties en oraties onder de aandacht brengen van de media. Om dat zo goed mogelijk te doen, vragen we je het formulier (promotieformulier of oratieformulier) in te vullen. Deze samenvatting plaatsen we (na afstemming met jou) ook in de agenda op de VU-website.