Niet VU-student - Aanmelden minor

Ik ben geen VU-student en wil een minor volgen aan de VU.

Let op: Ben je een VU-student? Ga dan naar de informatie voor VU-studenten.

Wil je een minor volgen aan de VU? Bekijk voordat je je aanmeldt eerst het minorenoverzicht voor de toelatingseisen per minor.

Wil je een minor volgen aan de VU?

Je kunt kiezen uit meer dan 110 minoren

Bekijk ons minorenaanbod!

Als niet VU-student dien je je aan te melden als bijvakstudent om een minor aan de VU te kunnen volgen. Vervolgens kun je je voor één of meerdere vakken aan de VU aanmelden. Je hoeft je dus niet via Studielink in te schrijven (zoals voor een volledige opleiding). Lees in het stappenplan hieronder hoe je je kunt aanmelden.

Let op: Houd er rekening mee dat je dient te zijn ingeschreven aan een andere Nederlandse onderwijsinstelling om een minor aan de VU te kunnen volgen. Neem voor vragen over je aanmelding contact op met de Studentenbalie.

Zorg ervoor dat je je aanmelding voor de minorvakken op tijd in orde maakt!
Lees hier meer over intekenen voor onderwijs en tentamens.

Stappenplan aanmelden minor

• Stap 1: controleer de eisen

• Controleer de toelatingseisen zoals vermeld bij de minor van je keuze.
    • Bij sommige minoren bestaat een deadline voor aanmelding.
    • De startdatum van een minor vind je in de online Studiegids.
  • Stap 2: vraag een VUnetID aan

• Ga naar https://vu.nl/nl/registreer en kies bijvakregistratie. Selecteer het juiste studiejaar.
    • Voer de gevraagde persoonsgegevens in. Je ontvangt hierna je inloggegevens per mail.
    • Als je al eens eerder een aanmelding bij de VU hebt gedaan, heb je al een VUnetID. Is jouw VUnetID niet meer actief? Meld je dan alsnog aan via https://vu.nl/nl/registreer. Je VUnetID wordt dan weer actief.
  • Stap 3: rond je aanmelding af

• Log in op Aanmeldmodule en ga naar de applicatie Aanmelding afronden.
    • Rond je aanmelding af door het gehele aanmeldformulier te doorlopen en te verzenden.
    • Kies de minor die je wilt volgen. Upload daar de gevraagde documenten, in dit geval een cijferlijst.

Je verzoek wordt digitaal verzonden naar de faculteit na het afronden van de aanmelding. De faculteit verleent als je hiervoor in aanmerking komt toestemming om de minor te volgen. Je kunt de status van je aanmelding volgen in het statusoverzicht in Aanmelding afronden

• Stap 4: lever een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) in

Om definitief ingeschreven te worden bij de VU dien je een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) aan te leveren. Als je al bij een andere Nederlandse onderwijsinstelling collegegeld hebt betaald kun je een BBC aanvragen bij die andere instelling t.a.v. de VU. Dit bewijs dient digitaal door de onderwijsinstelling naar ons te worden verzonden. Doe dit zo snel mogelijk voor de intekendeadline van vakken, zodat je je ook nog tijdig kunt intekenen voor de vakken die zijn goedgekeurd.

• Stap 5: controleer je aanmelding

Controleer of je per e-mail een bevestiging ontvangt over de toelating van de minor. Het kan zijn dat er meer belangstellenden zijn dan plaatsen.

• Stap 6: teken je in voor de vakken

Als je goedkeuring hebt gekregen voor het volgen van de minor, worden de vakken automatisch in de intekenmodule gepland. Je dient je er zelf op in te tekenen binnen de geldende intekentermijnen via Intekenen vakken en tentamens in de Intekenmodule

Bij de VU tekenen studenten zich per periode in op de vakken. Je ontvangt een herinnering wanneer een nieuwe intekenperiode van start gaat. Raadpleeg voor een actueel overzicht altijd de inteken- en afmeldtermijnen.

Misschien ben je hier ook naar op zoek?

Heb je vragen? Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00)

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (log in met je VUnetID)