Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Veiligheid op de VU

We zijn met elkaar verantwoordelijk voor een veilige en gastvrije campus.

Het waarborgen van de veiligheid van onze omgeving vraagt continu onze aandacht. Wij beschouwen veiligheid als een randvoorwaarde voor een goed academisch klimaat, waarbinnen betrokkenen zich ongehinderd kunnen ontplooien. Op de VU moeten mensen veilig kunnen studeren, onderzoeken, werken, ontmoeten en ontspannen. 

Bij veiligheid gaat het om diverse thema’s als ongewenst gedrag, calamiteiten en fysieke ongevallen/incidenten op de campus. De VU neemt hiervoor maatregelen als het gaat om contactpunten waar je terecht kan met je (hulp)vraag en houdt in en rondom de gebouwen (camera)toezicht.

Via onderstaande informatie kom je bij uitgebreide informatie over alle aspecten van (sociale) veiligheid en hoe dit op de VU geregeld is. Maar ook waar je terecht kan als je iets wil melden.

We raden je aan om het interne VU alarmnummer 22222 of 020 - 598 2222 in je telefoon te zetten.

Veiligheid op de VU

 • Wat te doen bij ongewenst gedrag?

  Heb jij te maken gehad met ongewenst gedrag zoals (seksuele) intimidatie, discriminatie, agressie, stalking of pesten en wil je weten wat de VU voor jou kan betekenen? Op de pagina 'Ongewenst gedrag' vind je de meldpunten voor medewerkers en studenten waar je contact mee kan opnemen.

 • Wat te doen bij een calamiteit, ongeval, fysieke bedreiging?

  In alle acute situaties die direct hulp en actie vereisen, bel je altijd het interne VU alarmnummer 22222 of 020 - 598 2222. Medewerkers en studenten hebben een belangrijke taak bij het alarmeren in geval van een incident/calamiteit in een acute situatie. Wat je als medewerker/student zelf kan doen vind je op de pagina 'Calamiteiten'.

 • Wat te doen bij diefstal of inbraak?

  Vermoed je diefstal of inbraak(schade)? Neem dan direct contact op met de afdeling Beveiliging via telefoonnummer 020 59 85454. Of ga naar de Security Desk gaan in het Hoofdgebouw (KC-04). Doe niet zelf aangifte bij de politie van diefstal van VU-eigendommen: dat wordt uitsluitend door de afdeling Beveiliging van de VU gedaan. 

  Zie voor meer informatie de pagina 'Diefstal of (inbraak)schade melden'.

 • Waar kan ik fysieke ongevallen en incidenten melden?

  Om onveilige situaties te melden gebruik je het Meldformulier voor fysiek ongeval/incident. Hier kan je op vertrouwelijke basis melding maken van onveilige situaties en fysieke incidenten.

  Let op: 

  • Dit meldpunt is alleen te bereiken via een VU-netwerk, dus niet via bijvoorbeeld 4/5G
  • In alle acute situaties die direct hulp en actie vereisen, bel je altijd het interne VU alarmnummer 22222 of 020 - 598 2222
 • Wat kan ik doen aan informatiebeveiliging?

  Jij kunt de risico’s die de VU loopt beperken, door bewust om te gaan met informatiebeveiliging. Lees wat je zelf kunt doen en wat je moet doen als het toch misgaat op de pagina 'Informatiebeveiliging'.