Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Calamiteiten

In alle acute situaties (ongeval, calamiteit, fysieke bedreiging) die direct hulp en actie vereisen, bel je altijd het interne VU alarmnummer 22222 of 020 - 598 2222.

Je melding komt binnen bij de alarmcentrale van de VU (Meld- en bedieningscentrum van het Energiecentrum). De alarmcentrale zorgt ervoor dat zo snel mogelijk de bedrijfshulpverlening naar de plaats van het incident wordt gestuurd. Bij ernstige calamiteiten en ongevallen alarmeert de bhv-ploegleider het operationeel crisisteam van de VU.  

  • Bel ook direct 2222 of 020 – 598 2222 als je al een ambulance hebt opgeroepen via 112. De alarmcentrale van de VU zorgt dan dat de ambulance het terrein op kan en naar de juiste locatie wordt gestuurd.
  • Bij een ernstige milieulozing bel je direct het interne alarmnummer 22222 of 020 - 598 2222. Het kan het nodig zijn de overheid in te lichten (Waternet, gemeente).

Na de eerste opvang en hulp bij het ongeval of incident is het van belang om dit intern te melden in verband met wettelijke verplichtingen. Hoe je dit doet, lees je op de pagina Interne meldpunten.