Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Calamiteiten

Het Meld- en adviespunt Veiligheid VU is bedoeld voor zowel medewerkers als studenten aan de VU. Je kunt hier op vertrouwelijke basis melding maken van incidenten, zoals onveilige situaties en bedreiging, intimidatie en ander ongewenst gedrag (ook online via social media). In acute situaties die direct hulp vereisen, bel je altijd het VU alarmnummer 22222 of 020 - 598 2222. Je melding komt binnen bij HRM, Arbo en Milieu en de afdeling Beveiliging.

Wil je een (bijna) ongeval melden?

Vul het formulier Meld- en adviespunt VEILIGHEID VU in

Ook ongewenste en gevaarlijke situaties met blootstelling aan gevaarlijke (bijvoorbeeld kankerverwekkende) stoffen of biologische agentia (bijvoorbeeld ziekteverwekkende bacteriƫn, ggo's) en het vrijkomen van gevaarlijke stoffen in het milieu (bodem, water en lucht) zijn ongevallen die geregistreerd moeten worden.

Bij het vrijkomen van gevaarlijke stoffen in het milieu kan het nodig zijn de overheid in te lichten (Waternet, gemeente). Bij een ernstige milieulozing bel je direct het interne alarmnummer 22222 of 020 - 598 2222.
Het is noodzakelijk dat je (overdag) direct na het incident contact opneemt met HRM, Arbo en Milieu, via telefoonnummer (020) 59 89008.