Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VUfonds

VUfonds

Met het VUfonds doen wij een beroep op iedereen die de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) een warm hart toedraagt en het belang onderschrijft van onderwijs en onderzoek dat kan bijdragen aan een betere wereld.

Al sinds haar oprichting staat de VU voor waardegedreven onderwijs en onderzoek. We hebben alles in huis om samen met onze wetenschappers en studenten bij te dragen aan een betere wereld voor mens en planeet. Maar wil je als universiteit een verschil maken, dan is de steun van particulieren tegenwoordig onmisbaar. Dit is dan ook de reden dat de VU en VUvereniging samen het VUfonds hebben opgericht en daarmee teruggaan naar de filantropische basis van de universiteit.

Projecten die aandacht verdienen

Drie mooie doelen van het VUfonds

Ieder jaar zet het VUfonds zich samen met zijn donateurs in voor drie doelen, gericht op onderwijs, onderzoek en VU-erfgoed. Projecten die stuk voor stuk de maatschappelijke betrokkenheid en identiteit van de VU vertegenwoordigen, maar die zonder de steun van donateurs niet kunnen worden gerealiseerd. Met jouw bijdrage maken we samen het verschil.
De volgende projecten staan nu in de schijnwerpers:

Help je mee?

Het is ook mogelijk om je bijdrage over te maken aan het VUfonds algemeen. De bedragen die hierop binnenkomen, worden evenredig verdeeld over alle projecten.

Nalaten aan het VUfonds

Steeds meer mensen kiezen ervoor om na te laten aan een goed doel. Niet iedereen realiseert zich dat het ook mogelijk is om na te laten aan een universiteit. Daarom lanceren de Nederlandse universiteitsfondsen in november 2023 een gezamenlijke campagne waarin ze aandacht vragen voor nalaten aan de wetenschap. Ook het VUfonds sluit zich hierbij aan.

Lees meer over nalaten aan het VUfonds

Vraag direct het landelijke magazine en/of de VU-brochure over nalaten aan

Samenwerking

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact met ons op

VUfonds@vu.nl

VUfonds bankrekening:
NL09INGB0008526643 t.n.v. VUvereniging-VUfonds te Amsterdam

Contactpersoon