Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

VUfonds

VUfonds

Met het VUfonds doen wij een beroep op iedereen die de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) een warm hart toedraagt en het belang onderschrijft van onderwijs en onderzoek dat kan bijdragen aan een betere wereld.

Al sinds haar oprichting staat de VU voor waardegedreven onderwijs en onderzoek. We hebben alles in huis om samen met onze wetenschappers en studenten bij te dragen aan een betere wereld voor mens en planeet. Maar wil je als universiteit een verschil maken, dan is de steun van particulieren tegenwoordig onmisbaar. Dit is dan ook de reden dat de VU en VUvereniging samen het VUfonds hebben opgericht en daarmee teruggaan naar de filantropische basis van de universiteit.

In maart 2022 vond een landelijke fondsenwervingscampagne plaats van de Nederlandse universiteiten. Hiermee werd het belang van wetenschappelijk onderzoek onder de aandacht gebracht van een breed publiek. De campagne markeerde voor de VU de introductie van het VUfonds, dat vertegenwoordigd was met het onderzoek naar kinderobesitas en het onderzoek naar valpreventie onder ouderen. Het is nog steeds mogelijk hieraan te doneren. 

Projecten die aandacht verdienen

Draag bij aan onderzoek naar long-covid

Veel mensen kennen in hun omgeving wel iemand die te maken heeft met langdurige klachten na corona. Vaak kunnen patiënten met het zogenoemde post-covid-syndroom, ook wel long-covid genoemd, langere tijd niet functioneren zoals voorheen. Het post-covid-syndroom vormt hiermee een belangrijk probleem voor de samenleving.

Steun het onderzoek naar long-covid en doneer aan het VUfonds.

Draag bij aan Oekraïense en Russische studenten in nood

De Vrije Universiteit Amsterdam is geschokt door de Russische inval in Oekraïne. Wij zijn diep bezorgd over de dramatische situatie en ontwikkelingen in Oekraïne. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid voor alle getroffen studenten en onderzoekers, ongeacht hun afkomst of nationaliteit. 

Steun Oekraïense en Russische studenten in nood en doneer aan het VUfonds.

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact met ons op

VUfonds@vu.nl

VUfonds
Rekening:
NL09INGB0008526643 t.n.v. VUvereniging-VUfonds

Contactpersoon