Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

VUfonds

VUfonds

Met het VUfonds doen wij een beroep op iedereen die de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) een warm hart toedraagt en het belang onderschrijft van onderwijs en onderzoek dat kan bijdragen aan een betere wereld.

Al sinds haar oprichting staat de VU voor waardegedreven onderwijs en onderzoek. We hebben alles in huis om samen met onze wetenschappers en studenten bij te dragen aan een betere wereld voor mens en planeet. Maar wil je als universiteit een verschil maken, dan is de steun van particulieren tegenwoordig onmisbaar. Dit is dan ook de reden dat de VU en VUvereniging samen het VUfonds hebben opgericht en daarmee teruggaan naar de filantropische basis van de universiteit.

In maart 2022 vond een landelijke fondsenwervingscampagne plaats van de Nederlandse universiteiten. Hiermee werd het belang van wetenschappelijk onderzoek onder de aandacht gebracht van een breed publiek. De campagne markeerde voor de VU de introductie van het VUfonds, dat vertegenwoordigd was met onderstaande projecten. Het is nog steeds mogelijk hieraan te doneren. 

Projecten die extra aandacht verdienen

Steun het onderzoek naar kinderobesitas

Overgewicht, en met name obesitas, kan bij kinderen – net als bij volwassenen – leiden tot ernstige lichamelijke en geestelijke problemen. Bij de VU onderzoeken wetenschappers hoe de gezondheid, kwaliteit van leven en maatschappelijke participatie van deze kinderen kan worden verbeterd.

Lees meer over dit project en draag bij.

Draag bij aan het onderzoek naar valpreventie onder ouderen

Jaarlijks valt een op de drie ouderen boven de 65 jaar minstens één keer, vaak met ernstige gevolgen. Onderzoek naar valpreventie onder ouderen moet leiden tot een beter begrip van mobiliteit bij veroudering en een bijdrage leveren aan het bevorderen van een actieve en gezonde ouderdom.

Lees meer over dit project en draag bij.

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact met ons op

VUfonds@vu.nl

VUfonds
Rekening:
NL09INGB0008526643 t.n.v. VUvereniging-VUfonds

Contactpersoon