Onderwijs

Bacheloropleidingen

De VU biedt 50 bacheloropleidingen aan. Een bachelor duurt drie jaar, daarna kun je een master volgen.

Masteropleidingen

De VU biedt bijna 100 masteropleidingen aan. Verdeeld over doorstroommasters, educatieve masters, niet-bekostigde masters en topmasters.

Minoren

Je kiest een minor als je je wilt verdiepen in een bepaald vakgebied. Je volgt vakken over één onderwerp. Een minor volgen kan binnen alle faculteiten van de VU.

Bijvakken voor studenten

Als je studeert aan een andere universiteit, dan kun je bij sommige faculteiten van de VU bijvakken volgen. Je vindt hier alle informatie over het aanbod van bijvakken en de toelatingsprocedure.

Studeren in het buitenland

Tijdens je opleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam heb je de mogelijkheid om in het buitenland te studeren. Je brengt als uitwisselingsstudent een semester (4 tot 6 maanden) door bij een partneruniversiteit van de VU. Een onvergetelijke ervaring tijdens je studie.

Opleidingsaanbod Professionals

Van postgraduate opleidingen tot docentprofessionalisering en maatwerktrainingen, op de campus of op locatie.

Overig onderwijs

Voorbereidend jaar voor anderstaligen, aanschuifonderwijs en onderwijs voor ouderen.

Universiteit van Nederland

De Universiteit van Nederland is inmiddels een begrip in het hoger onderwijs: de beste wetenschappers van Nederland – en dus ook die van de VU – geven korte online colleges. Inmiddels zijn er meer dan 200 colleges uitgezonden. Van nanotechnologie tot geesteswetenschappen en van literatuurwetenschappen tot kwantumfysica. Hier vind je alle colleges die zijn gegeven door VU-wetenschappers.

Praktische informatie

Waar kan ik een vraag stellen? Hoe kom ik bij de VU? Hoe vind ik een kamer? Waar vind ik wat op de campus?

Toelating en inschrijving

Alles over aanmelden & inschrijven met zowel een Nederlandse als een buitenlandse vooropleiding, en over numerus fixus en colloquium doctum.

Onderwijskwaliteit

Het uitgangspunt voor het systeem van kwaliteitszorg onderwijs binnen de VU is dat onderwijskwaliteit zowel wordt geleverd door te presteren als door te verbeteren.