Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Op zoek naar woonruimte in Amsterdam?

Wil je straks je eigen stekje in Amsterdam? Begin tijdig je zoektocht naar woonruimte!

Er zijn ambitieuze plannen om het aantal studentenkamers in Amsterdam en de omliggende gemeentes fors uit te breiden, maar voorlopig blijft het vinden van een kamer een uitdaging. Lees via welke instanties je kans maakt op (studenten)huisvesting.

Woonruimte in Amsterdam

 • Wonen op Campus Uilenstede

  Veel studenten van de Vrije Universiteit wonen op Campus Uilenstede in Amstelveen, op vijf minuten fietsen van de VU. Hier wonen circa 3.400 studenten. Naast wonen en studeren is er op de Campus veel meer te beleven: er is een gezellig eetcafé, een modern sportcentrum en een cultureel centrum met voorstellingen en een uitgebreid cursusaanbod. Op de fiets of met het openbaar vervoer ben je zo in het bruisende centrum van Amsterdam.

  De huisvesting op Campus Uilenstede wordt beheerd door DUWO. Om voor deze kamers in aanmerking te komen, schrijf je je in bij www.room.nl. Hoe snel je in aanmerking komt voor woonruimte is afhankelijk van de duur van de inschrijving bij room.nl. DUWO beheert ook de Spinozacampus in Amsterdam Zuidoost en studentenkamers in Amsterdam Nieuw-West.

  Met de ontwikkeling van Zuidas komen er steeds meer woningen nabij de VU Campus: luxe appartementen en uiteraard ook studentenwoningen.

  Meldpunt onveilig wonen
  ASVA vindt het belangrijk dat het gevoel van onveiligheid bij studenten serieus wordt genomen. Woningcorporaties, de gemeente en de politie moeten hier iets aan doen. Om goed op deze meldingen te kunnen reageren hebben we het Meldpunt Onveilig Wonen opgericht. Voel jij je onveilig in je studentenwoning? Meld het via de ASVA-website!

  Let op: bel bij spoedgevallen altijd alarmnummer 112. Neem bij een strafbaar feit ook altijd contact op met de politie. 

 • Kamers bij particulieren

  Amsterdam probeert woningdelen tegen te gaan. Dit betekent dat het lastig is om een kamer bij particulieren te vinden. Het is belangrijk om te onderzoeken of een particuliere huisbaas betrouwbaar is en of je je op het adres mag inschrijven bij de gemeentelijke basisadministratie. Er is een bemiddelingsbureau voor kamers bij particulieren:

 • Wonen bij een host of gastgezin

  Wonen bij een host of gastgezin is een unieke en gezellige manier van wonen. Je hebt je eigen kamer, maar deelt voorzieningen als de keuken of badkamer. Het is een ideale oplossing als je net op kamers gaat of als je tijdelijk een woonruimte zoekt. Hospi Housing heeft een groot netwerk van geverifieerde hosts en gastgezinnen en zorgt voor de perfecte match. Meld je gratis aan via: https://hospihousing.com.

 • Woningnet

  Wanneer je van plan bent om na je studie in Amsterdam te blijven wonen is het raadzaam om je in te schrijven bij Woningnet. Op deze manier kun je in aanmerking komen voor een huis in de sociale huursector.

 • Andere mogelijkheden

  Studentenwoningweb
  Woningcorporaties De Key, Ymere, Stadgenoot, Elan Wonen en Pré Wonen bieden in Amsterdam, Diemen of Haarlem woonruimte voor studenten.

  Our Campus Diemen
  Campus Diemen ligt naast station Diemen Zuid en is een campus naar Amerikaans model met 900 appartementen. Voor deze campus geldt een wachtlijst.

  Hotel Casa
  Hotel Casa, vlakbij het Amstelstation, heeft ook studentenkamers. Je schrijft je bij Hotel Casa in, de wachttijd is een paar maanden tot een jaar. In de zomerperiode mag je je kamer niet gebruiken.

  Student Hotel
  Het Student Hotel in Amsterdam heeft twee vestigingen: Wibautstraat en Jan van Galenstraat. Dit zijn gemeubileerde kamers.

  Student Experience
  Student Experience heeft verschillende vestigingen in Amsterdam en biedt gemeubileerde kamers aan. The Student Experience werkt niet met een wachtlijst, maar heeft een app. Degene die bij het vrijkomen van een kamer het snelst de procedure heeft doorlopen krijgt de kamer.  

  Holland2Stay
  Holland2stay biedt appartementen aan op drie locaties in Amsterdam: WFC Lofts aan het Koningin Wilhelminaplein, het Europahuis in Frankendael (Amsterdam Oost) en de Van Heenvlietlaan in Amsterdam Buitenveldert.

  VU-project VoorUit
  Bij het participatieproject VoorUit kom je in aanmerking voor gratis woonruimte in bepaalde wijken in Amsterdam, in ruil voor tien uur maatschappelijke activiteiten per week in de wijk waar je woont.

 • Meldpunt onveilig wonen

  ASVA vindt het belangrijk dat het gevoel van onveiligheid bij studenten serieus wordt genomen. Woningcorporaties, de gemeente en de politie moeten hier iets aan doen. Om goed op deze meldingen te kunnen reageren hebben we het Meldpunt Onveilig Wonen opgericht. Voel jij je onveilig in je studentenwoning? Meld het via de ASVA-website!

  Let op: bel bij spoedgevallen altijd alarmnummer 112. Neem bij een strafbaar feit ook altijd contact op met de politie. 

 • Ernstige huisvestingsproblematiek

  In uitzonderlijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om een beroep te doen op de urgentieregeling van de studentendecanen, e-mail studentendecanen.soz@vu.nl.

 • Checklist verhuizing

  • Geef je adreswijziging door aan de gemeente waar je naartoe verhuist
  • Geef je adreswijziging door aan de universiteit en andere instanties
  • Geef je nieuwe woonsituatie door aan DUO
  • Schrijf je in bij een nieuwe huisarts, tandarts, apotheek bij jou in de buurt
  • Maak eventueel gebruik van de Verhuisservice van PostNL