Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Ontrafel wat religie in het leven van mensen doet

Theology and Religious Studies

Als je kiest voor Theology and Religious Studies, studeer je in een van de meest multireligieuze steden ter wereld: Amsterdam.

De Faculteit Religie en Theologie van de VU is het academische kenniscentrum over religie. Zie het als een uniek experimenteel theologisch laboratorium in Europa: hier wordt kritisch nagedacht over de betekenis van religie en theologie. Tijdens je studie, train je een kritisch-reflectieve en betrokken houding. Het is belangrijk dat je je eigenheid kunt houden én dat je over de schutting van je eigen religie kunt en durft te kijken. Je wordt gestimuleerd om tijdens je studie naar het buitenland te gaan. Ook word je betrokken bij het internationale onderzoek van de docenten. Om je optimaal voor te bereiden op het internationale werkveld, geven we veel vakken in het Engels. De toekomst van de theologie en religiewetenschappen ligt immers in een globaal speelveld.

Met deze brede internationale bachelor kun je bijvoorbeeld aan de slag als consultant, journalist, of als pionier in een religieuze gemeenschap. Of je stroomt door naar één van onze Masterprogramma’s.

Gerdien Bertram-Troost

Gerdien Bertram-Troost

“Waar ga ik heen? Goed onderwijs verdient breed perspectief”

Wat is werkelijk van waarde? Laten we kijken naar oorsprong, identiteit en spiritualiteit. Voorbij het geven van cijfers voor prestaties. De Verus-VU is een onderzoekplaats voor Levensbeschouwelijke vorming en is onderdeel van de Faculteit Religie en Theologie en de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen. 

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

De meeste studenten kiezen ervoor om door te studeren. De bachelor Theology and Religious Studies geeft toegang tot de eenjarige Master met verschillende specialisaties. Dit zijn Geestelijke Verzorging (islamitisch, boeddhistisch of ongebonden spiritueel), Peace, Trauma and Religion, Building Interreligious Relations, Exploring a Discipine of Media. Je kunt ook instromen in de tweejarige master tot religiedocent, de researchmaster, of de driejarige predikantenopleiding.

Je gaat werken

Met de studie Theology and Religious Studies kun je op veel plekken aan het werk. Ga bijvoorbeeld aan de slag als:

  • geestelijk verzorger
  • onderzoeker
  • beleidsmedewerker
  • docent
  • journalist

De wereld wacht op mensen die verstand hebben van religie en theologie. Ben jij er klaar voor?