Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Verdiep en verbreed je theologische kennis

Theologie en Religiewetenschappen: Predikantsopleiding

De masteropleiding Theologie en Religiewetenschappen leidt je in drie jaar (zes jaar in deeltijd) op tot een academisch geschoolde theoloog die is toegerust tot het ambt van predikant.

Als je de masteropleiding hebt afgerond, kun je je aanmelden voor het kerkelijk examen bij de Doopsgezinde Broederschap in Nederland of de Hersteld Hervormde Kerk.

Je leert hoe je theologie, geloof en kerkelijke praktijk op een academische wijze benadert en hoe je verworven kennis weer toepast in de praktijk. Je krijgt de ruimte voor een eigen verdiepend of verbredend traject. Houd jij van verdiepend contact met mensen? En ben je gemotiveerd om geestelijke leiding te geven in een gemeente? Kun je goed luisteren? Dan is deze masteropleiding iets voor jou.

Enige echt oecumenische predikantenopleiding in Nederland

Deze masteropleiding aan de VU is de enige écht oecumenische predikantenopleiding in Nederland. Het Doopsgezind Seminarium en het Hersteld Hervormde Seminarium zijn verbonden aan de faculteit en de studenten van deze verschillende seminaries ontmoeten elkaar regelmatig in en buiten de colleges. Daardoor heb je veel contact met andere studenten en stromingen uit allerlei richtingen.

Ontdek de studie

Ontdek de studie

Ontdek de studie-inhoud
Gezelschap zittend in kerkbanken