Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Verdiep en verbreed je theologische kennis

Theologie en Religiewetenschappen: Predikantsopleiding

De masteropleiding Theologie en Religiewetenschappen leidt je in drie jaar (zes jaar in deeltijd) op tot een academisch geschoolde theoloog die is toegerust tot het ambt van predikant.

Als je de masteropleiding hebt afgerond, kun je je aanmelden voor het kerkelijk examen bij de Doopsgezinde Broederschap in Nederland, de Hersteld Hervormde Kerk of de Remonstrantse Broederschap.

Vanaf 2023-2024 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor het profiel van het Baptisten Seminarium

Je leert hoe je theologie, geloof en kerkelijke praktijk op een academische wijze benadert en hoe je verworven kennis weer toepast in de praktijk. Je krijgt de ruimte voor een eigen verdiepend of verbredend traject. Houd jij van verdiepend contact met mensen? En ben je gemotiveerd om geestelijke leiding te geven in een gemeente? Kun je goed luisteren? Dan is deze masteropleiding iets voor jou.

Enige echt oecumenische predikantenopleiding in Nederland

Deze masteropleiding aan de VU is de enige écht oecumenische predikantenopleiding in Nederland. Het Doopsgezind Seminarium, het Hersteld Hervormde Seminarium en het Remonstrants Seminarium zijn verbonden aan de faculteit en de studenten van deze verschillende seminaries ontmoeten elkaar regelmatig in en buiten de colleges. Daardoor heb je veel contact met andere studenten en stromingen uit allerlei richtingen.

Ontdek Theologie en Religiewetenschappen: Predikantsopleiding

In de masteropleiding Theologie en Religiewetenschappen: Predikantsopleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam  bouw je aan een stevige theologische basis. Je verdiept je in wetenschappelijke en kerkelijke vraagstukken, analyseert en reflecteert. Je leert omgaan met de Bijbel en de geloofstraditie in de kerkelijke praktijk. Je leert hoe je grondig kunt nadenken over je eigen geloofstraditie in dialoog met andere tradities en religies.

Ontdek de studie-inhoud