Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Corriene van Eck

Consultant bij &Samhoud
Corriene van Eck behaalde in 2013 haar bachelordiploma Algemene Godgeleerdheid. Hoe kijkt zij terug op haar studietijd aan de VU? En is haar studie ook nog relevant in haar huidige werkzaamheden als consultant bij &Samhoud?

In 2009 begon Corriene aan haar hbo lerarenopleiding, maar ze kwam er al na een paar weken achter dat dit toch niet goed bij haar paste. Daarom switchte ze naar de opleiding Algemene Godgeleerdheid* aan de VU. "Deze route naar docentschap sloot beter aan. Tijdens mijn studie had ik een bijbaan en gaf gastlessen over duurzaamheid op scholen. Voor de groep staan vond ik heel leuk, maar hierdoor groeide ook het besef dat de rol van docent en het idee dat ik steeds ‘hetzelfde’ zou gaan doen, toch niet zo bij me paste."

Een combinatie van Godgeleerdheid en Bestuurswetenschappen

In de Bachelor had Corriene veel vrije ruimte, die ze invulde met een minor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen in Utrecht. "Ik merkte dat de vraagstukken in organisaties mij heel erg aanspraken. Daar wilde ik me graag in door ontwikkelen." Deze minor was voldoende om na het afronden van haar studie aan de VU door te stromen naar een master in die richting. De twee studies bleken een goede combinatie. "De studie Algemene Godgeleerdheid ging over thema’s die betekenisgevend zijn. Je beschouwt je eigen beelden en waarheden en die van anderen vanuit een afstand en leert je in te leven en te kijken naar andermans perspectieven. Het is multidisciplinair en dat is immens boeiend. Die lessen kon ik meenemen in mijn master die ging over betekenisvol werk in organisaties."

Een andere route dan verwacht

Corriene is nu werkzaam als organisatieadviseur bij &Samhoud. Niet de eerste baan waar je aan denkt bij de studie Algemene Godgeleerdheid. "Ik merk dat mijn achtergrond en cv de nieuwsgierigheid bij mensen opwekt. Ik heb een andere route gelopen dan dat mensen verwachten." Maar ook in deze baan is haar achtergrond relevant. "Ik werk vooral voor de financiële sector en kijk naar de gedragsrisico’s binnen organisaties. Hoe voorkom je toekomstige (ethische) problemen door inzicht in het gedrag van mensen? Wat gebeurt er als je kijkt naar de geest van de wet en niet alleen naar de regels van de wet? Hoe leer je mensen dat ze zelf morele afwegingen maken en dilemma’s bespreken? Hele interessante thema’s op het snijvlak van algemene godgeleerdheid en het leven."

Een tip voor aankomende studenten: "Sta onderweg open voor nieuwe richtingen. Er zijn zoveel mogelijkheden met je bachelordiploma. Ik ben uiteindelijk heel ergens anders terecht gekomen dan dat ik dacht. Houd je blik dus open."

De bachelor Algemene Godgeleerdheid heeft nu de naam Theologie.

"Er zijn zoveel mogelijkheden met je bachelordiploma. Ik ben uiteindelijk heel ergens anders terecht gekomen dan dat ik dacht. Houd je blik dus open."

Waar heeft de studie Theology and Religious Studies ons gebracht?

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam