Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Career Services - Faculteit Religie en Theologie

Career Services van de Faculteit Religie en Theologie helpt je met de voorbereiding op je loopbaan.

Studeren is zoveel meer dan studeren voor je roeping, je passie of je voorbereiden op een specifieke baan of sector. Het gaat over jezelf leren kennen en ontdekken wat je wil en waar je goed in bent.   

De Faculteit Religie en Theologie wil je graag adequaat voorbereiden op de toekomstige arbeidsmarkt. Dat doen we natuurlijk allereerst door goede opleidingen aan te bieden. Maar daarnaast willen we je graag voorbereiden op het diverse werkveld waar je als theoloog en religiewetenschapper terecht kan komen. Hiervoor bieden we workshops en carrière gerelateerde events aan tijdens de studie. De workshops worden gegeven door verschillende alumni van de Faculteit Religie en Theologie. Voorbeelden van workshops zijn:  

 • Sollicitatietraining  
 • Reflectie op persoonlijke talenten en drijfveren  
 • Promoveren: Hoe pak je dat aan? 
 • Bootcamp reli-entrepeneurship  
 • Netwerken en jezelf leren pitchen 

Op deze manieren proberen we ervoor te zorgen dat je als net afgestudeerde professional een bewuste en passende beroepskeuze kan maken.   

Wil je graag zelfstandig aan de slag? Dit kan bijvoorbeeld door loopbaantesten te doen. Deze zijn te vinden via de volgende link: https://vu.nl/nl/student/career-services/loopbaantesten  

Wil je de uitslagen van de testen graag nabespreken? Neem dan contact op met FRT Career Services. 

Voor vragen of om een afspraak te maken met Career Services kan je mailen naar careerservice.frt@vu.nl  Dan helpen we je verder. 


Spiritual Care studenten

Na een afgeronde masteropleiding Spiritual Care kun je als starter aan de slag in het werkveld. Je hebt theoretische kennis opgedaan in de collegebanken en tijdens je stage leerde je het vak in de praktijk brengen.

Als je afgestudeerd bent, raden we je aan jezelf te registreren bij de Vereniging van Geestelijke VerZorgers (VGVZ). Meer informatie hierover kun je opvragen bij Hans Alma h.a.alma@vu.nl of via de website van VGVZ

Stages

Vind geschikte stageplekken voor studenten via stage.

Career Services voor alumni

 • Advies nodig?

  Ben je alumnus van de faculteit Religie en Theologie? Career services stopt niet bij afstuderen!  

  Weet je na het afstuderen nog niet wat je wil of waar je moet beginnen? Plan dan een een-op-een gesprek in met Mikkie van der Mik, Career Officer van de Faculteit Religie en Theologie, die denkt graag met je mee in deze volgende stap van je leven. Of het nu grote of kleine vragen zijn, even een check-in of meerdere afspraken, alles is mogelijk. Tijdens de afspraken is er ook specifieke aandacht voor sollicitatievaardigheden, zoals CV, LinkedIn en sollicitatiebrief schrijven. 

  Een afspraak kan gemaakt worden door te mailen naar careerservice.frt@vu.nl en samen zoeken we naar een gepast moment om elkaar (digitiaal) te ontmoeten.  

 • Bijdragen leveren als alumnus

  Wel al klaar en werkende en wil je kennis en ervaring delen met huidige studenten in de vorm van een workshop of gastcollege? Dat wordt erg gewaardeerd! Pitch je idee door te mailen naar careerservice.frt@vu.nl en dan nemen we contact met je op. 

 • Voor bedrijven

  Onderdeel van Career Services is ook het vormgeven en ondersteunen van studenten in de stageperiode. Studenten kunnen in deze periode een mooie bijdragen leveren door onderzoek te doen naar vraagstukken over religie en zingeving binnen een organisatie of op maatschappelijk gebied. Zingeving en religie spelen namelijk steeds meer een rol in het bedrijfsleven, jonge werknemers hebben een grote interesse in de ethiek van organisaties en hoe zij ruimte geven aan vraagstukken rondom zingeving en samenleving.   

  Heeft uw organisatie een vraag rondom zingeving en/of religie? Bijvoorbeeld hoe uw organisatie om gaat met religieuze diversiteit. 

  Neem dan contact op met FRT Career Services via careerservice.frt@vu.nl. Dan kijken wij wat we voor u kunnen betekenen en nemen contact met u op.