Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontrafel wat religie in het leven van mensen doet

Ben je geïnteresseerd in christelijke theologie of wil je een seminarietraject volgen van de Hersteld Hervormde Kerk, van de Baptisten of Doopsgezinden? Wil je Islamitische theologie studeren? Of je grondig verdiepen in Boeddhisme en spiritualiteit? Dan is deze brede internationaal georiënteerde Bachelor het programma voor jou!

Welke rol spelen religies in gewelddadige conflictsituaties? Helpen religies je om een beter mens te worden? Hoe zijn religies belangrijk bij het vormen van identiteit, die van jezelf en van anderen? Hoe helpen religies bij het nadenken over klimaatverandering?

In de bachelor Theologie en Religiewetenschappen ga je aan de slag met religieuze en maatschappelijke thema’s en leer je de uitgangspunten van religies en theologie beter begrijpen. Jij kunt straks een rol spelen in het debat hierover.   

Deze bachelor kun je ook in deeltijd volgen.  

Ontdek jouw studie Theology and Religious Studies

Ben je nieuwsgierig naar de oorsprong van verschillende religies? Wil je begrijpen van waaruit mensen handelen als ze een geloof aanhangen? Ontrafelen welk erfgoed vluchtelingen en migranten meenemen als ze een land binnenkomen?  In de studie Theology and Religious Studies (voltijd en deeltijd) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, ontwikkel je je in een internationaal georiënteerde dialogische leeromgeving. 

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Theology and Religious Studies

Studeren aan de VU