Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

HDC Archieven

In het Historisch Documentatiecentrum (HDC) Protestants Erfgoed vind je archieven en collecties van personen en instellingen uit de protestantse kring. Je kunt de archieven raadplegen voor studie, onderwijs en onderzoek in de Universiteitsbibliotheek.

Wil je stukken uit de collectie HDC | Protestants Erfgoed bekijken? Vraag de archiefstukken dan voor je bezoek aan via het aanvraagformulier. Gebruik deze archieflijst om in één keer alle archieven van de HDC collectie op alfabetische volgorde te doorzoeken. Je hebt voor je bezoek verder alleen een lenerspas van de Universiteitsbibliotheek nodig. 

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Schenkingen

Kan ik mijn collectie aan het HDC doneren?

Schenk aan het HDC!

Verklaring begrippen

Beperkte toegang

Het overgrote deel van de archieven in de collectie HDC| Protestants is volledig openbaar en raadpleegbaar in de studiezaal. Sommige archieven zijn nog niet of beperkt toegankelijk. Staat er achter een archief 'Beperkte toegang', dan kan deze alleen onder bepaalde voorwaarden worden ingezien. Wil je een beperkt toegankelijk archief raadplegen? Neem dan contact op met een conservator.  

Plaatsingslijst of Toegang

Een plaatsingslijst, inventaris of toegang is een beschrijvende inhoudsopgave van het archief. Hiermee krijg je een idee van het soort documenten dat in het archief zit. Aan de hand van deze beschrijving weet je welke dozen je nodig hebt voor je onderzoek. Staat er achter een archief 'Plaatsingslijst', dan is er een digitale beschrijving (PDF) beschikbaar. Staat er achter een archief 'Toegang', dan is er een niet gedigitaliseerde beschrijving beschikbaar.

Meer weten over de collectie HDC | Protestants Erfgoed?

Neem contact op met Michiel Cock, Hoofd Bijzondere Collecties.

m.p.cock@vu.nl