Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

HDC Archieven

In het Historisch Documentatiecentrum (HDC) Protestants Erfgoed vind je archieven en collecties van personen en instellingen uit de protestantse kring. Je kunt de archieven raadplegen voor studie, onderwijs en onderzoek in de Universiteitsbibliotheek.

Wil je stukken uit de collectie HDC | Protestants Erfgoed bekijken? Vraag de archiefstukken dan voor je bezoek aan via het aanvraagformulier. Archiefstukken dienen vóór 15.00 uur op de dag voorafgaand aan je bezoek aangevraagd te worden. N.B.: Een aanvraag is geen garantie dat er nog plaats is op de studiezaal. Gebruik deze archieflijst om in één keer alle archieven van de HDC collectie op alfabetische volgorde te doorzoeken. Je hebt voor je bezoek verder alleen een lenerspas van de Universiteitsbibliotheek nodig. 

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Schenkingen

Kan ik mijn collectie aan het HDC doneren?

Schenk aan het HDC!

Verklaring begrippen

Beperkte toegang
Het overgrote deel van de archieven in de collectie HDC| Protestants is volledig openbaar en raadpleegbaar in de studiezaal. Sommige archieven zijn nog niet of beperkt toegankelijk. Staat er achter een archief 'Beperkte toegang', dan kan deze alleen onder bepaalde voorwaarden worden ingezien. Wil je een beperkt toegankelijk archief raadplegen? Neem dan contact op met een conservator.  

Plaatsingslijst of Toegang
Een plaatsingslijst, inventaris of toegang is een beschrijvende inhoudsopgave van het archief. Hiermee krijg je een idee van het soort documenten dat in het archief zit. Aan de hand van deze beschrijving weet je welke dozen je nodig hebt voor je onderzoek. Staat er achter een archief 'Plaatsingslijst', dan is er een digitale beschrijving (PDF) beschikbaar. Staat er achter een archief 'Toegang', dan is er een niet gedigitaliseerde beschrijving beschikbaar.

Bronverwijzing
Heb je een archiefstuk gevonden waar je in een paper of publicatie naar wilt verwijzen, dan kun je hiervoor de door je instelling/uitgever gehandhaafde stijl gebruiken. Een vermelding van de vindplaats van de gebruikte bron in het HDC | Protestants Erfgoed archief stellen wij zeer op prijs. Zo kunnen andere onderzoekers ons ook vinden. Je kunt bijvoorbeeld de volgende gegevens verwerken in je verwijzing naar een archiefstuk:

Vrije Universiteit, HDC | Protestants Erfgoed, [collectienummer], [collectienaam], [inventaris-/doosnummer].

Bij gebruik van een foto dien je vanwege auteursrecht ook de maker, indien bekend, te noemen.

Meer weten over de collectie HDC | Protestants Erfgoed?

Neem contact op met Myrthe Bleeker, conservator archieven van de Universiteitsbibliotheek

m.i.bleeker@vu.nl