Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Collectie HDC | Protestants erfgoed

De collectie HDC | Protestants Erfgoed verzamelt en beheert archieven en collecties van personen en instellingen uit protestantse kring.

De collectie weerspiegelt de brede protestantse traditie in Nederland. Hervormd, gereformeerd of evangelisch, traditioneel of progressief-christelijk. Van vele personen en instellingen op het gebied van religie, politiek, onderwijs en maatschappelijke actie zijn de archieven hier te vinden. De Collectie HDC | Protestants erfgoed is verbonden met het HDC Centre for Religious History

De Archieven

De collectie HDC | Protestants Erfgoed beheert zo'n drie kilometer particuliere, protestantse archieven. Deze collecties kunnen voor studie, onderwijs en onderzoek geraadpleegd worden op de studiezaal Bijzondere Collecties van de UB. 

Fotocollectie

In de fotocollectie staat een grote collectie foto’s afkomstig uit de archieven. Momenteel kan niet van alle foto’s worden vastgesteld wie de maker en/of de rechthebbende is. Daarom worden de foto’s (voorlopig) niet getoond. De metadata blijft beschikbaar en doorzoekbaar.

Online Collecties

Er zijn diverse databases beschikbaar, zoals het BNPP en het IGKN. Daarnaast beheert de collectie HDC | Protestants Erfgoed ook een aantal gedigitaliseerde archieven.  

Tijdschriften

De tijdschriften verzameling die de collectie HDC | Protestants Erfgoed beheerde, is toegevoegd aan de bibliotheekcollectie. Een deel van deze tijdschriften is nog niet beschreven in de catalogus, maar deze collectie is toch doorzoekbaar. 

Schenkingen

Kan ik mijn collectie aan het HDC doneren?

Schenk aan het HDC!

Meer weten over de collectie HDC | Protestants Erfgoed?

Neem contact op met Myrthe Bleeker, conservator archieven van de Universiteitsbibliotheek

m.i.bleeker@vu.nl