Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Aanmelden pre-masteropleiding?

  • Veel faculteiten bieden een standaard pre-mastertraject aan van 30 EC voor studenten met een passende hbo-vooropleiding. Wil je meer informatie over de specifieke inhoud van de verschillende trajecten per opleiding? Kijk dan op de opleidingspagina van jouw masteropleiding.
  • Je kunt maar één keer deelnemen aan de pre-master.
  • Als pre-masterstudent kun je alleen per 1 september instromen, afgezien van de pre-masters van de School of Business and Economics (SBE) en het schakeltraject van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (RCH). Het programma moet vóór 1 september het jaar daarop succesvol zijn afgerond. Lukt dit niet? Dan kun je niet verdergaan met je studie: je kunt niet doorstromen naar de master en je kunt de pre-master niet opnieuw doen.
  • Als je besluit om tijdens de pre-master te stoppen, vindt er geen restitutie van de pre-mastervergoeding plaats. Je bent de hele pre-mastervergoeding verschuldigd.
  • Volg het stappenplan op deze pagina om je aan te melden voor het pre-mastertraject. Let hierbij goed op alle deadlines!

Premasters per faculteit

Aanmelden voor een pre-master

  • Deadlines

    De meeste pre-masters hebben een aanmelddeadline van uiterlijk 1 mei of 1 juni. Kijk altijd op de desbetreffende opleidingspagina, daar staat de exacte deadline vermeld met eventuele aanvullende informatie. Voor sommige opleidingen dien je deel te nemen aan een assessment. Kijk voor alle informatie op de pagina van het pre-masterassessment.

    Faculteit Rechten

    De inschrijfprocedure voor het schakelprogramma van Rechten verloopt via de Open Universiteit (OU). Aanmelden voor dit programma kan het hele jaar door. De betaling van het collegegeld verloopt via de OU en voor de kopcursussen gaat dit via het contractonderwijs van de faculteit. Geïnteresseerden voor dit Rechten-traject hoeven niet verder te lezen op deze pagina.

  • Kosten pre-mastertraject

    De kosten voor een pre-mastertraject vind je op de tarievenpagina.

  • Stap 1: meld je aan in Studielink

    Zie de deadlines zoals hierboven beschreven en op de desbetreffende opleidingspagina. Meld je je voor de eerste keer aan in Studielink? Raadpleeg dan eerst het Studielink stappenplan. Inloggen doe je met je DigiD. Heb je die nog niet? Vraag hem dan zo snel mogelijk aan, want het duurt enkele dagen voordat je hem ontvangt. 

    Waar moet je verder op letten?

    • Kies onder Soort opleiding voor 'bachelor- of andere niet master opleiding'. De pre-masteropleidingen herken je vervolgens aan (pre-master) als achtervoegsel.
  • Stap 2: login met je verkregen VUnetID en rond je aanmelding af op je persoonlijke dashboard op VU.nl

    Na je aanmelding ontvang je binnen twee werkdagen per e-mail inloggegevens voor je persoonlijke dashboard op VU.nl. Geen inloggegevens ontvangen? Check je spamfolder. Als je ze daar ook niet vindt kun je contact opnemen met de UCIT-servicedesk via ucit-servicedesk@vu.nl of 020 - 598 0000. 

    Zorg ervoor dat je alle stappen van het aanmeldportaal doorloopt en je aanmelding bevestigt, want alleen dan kan je aanmelding worden beoordeeld door de faculteit. 

  • Stap 3: controleer je toelating

    Doe dit zo snel mogelijk na het afronden van je aanmelding. Je ontvangt bericht van Studielink zodra de toelating is verwerkt. Het is verstandig om alvast op de opleidingspagina na te gaan of je aan de juiste toelatingseisen voldoet. Aarzel niet om contact met de toelatingscommissie op te nemen als je vragen hebt.

    Voor de contactgegevens per opleiding kijk je in het opleidingenoverzicht.

  • Stap 4: lever ontbrekende documenten in

    De meeste Nederlandse hbo-bachelordiploma's staan al geregistreerd in het DUO diplomaregister, in dat geval hoef je niets handmatig in te leveren. Dit is echter niet altijd het geval. Je ontvangt dan van de VU bericht of je een bewijs van je behaalde vooropleiding moet inleveren. De volgende documenten worden geaccepteerd: 

    • Originele gewaarmerkte kopie diploma. Lever het document in via de post (Studie- en Studentadministratie, de Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam) of bij de Studentenbalie (Hoofdgebouw, begane grond). Bij de Studentenbalie kun je je diploma laten waarmerken, vergeet niet je originele diploma en een kopie mee te nemen.
    • Afstudeerverklaring. Vraag deze aan bij je huidige opleiding. Op de verklaring moet de opleiding en de examendatum vermeld staan en de verklaring moet ondertekend zijn door de Examencommissie. Lever het origineel in via de post (Studie- en Studentadministratie, de Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam) of bij de Studentenbalie (Hoofdgebouw, begane grond).
    • Digitaal uittreksel diplomaregister. Download het uittreksel van www.mijndiplomas.nl en lever dit digitaal in via studentenbalie@vu.nl. Je kunt geen uitgeprinte versie van het uittreksel inleveren, omdat dit niet geldig is. Let op: deze optie is alleen geldig als je niet vóór de deadline in het bezit bent van een originele gewaarmerkte kopie van je diploma of een afstudeerverklaring. Mits anders vermeld verwerken wij alleen documenten die per post of bij de studentenbalie worden ingeleverd. Lever je een digitaal document in, dan kunnen wij je (op een later moment) vragen om alsnog een hard copy document aan te leveren.

    Wat verder belangrijk is om te weten:

    • Je geeft voor de uitslag van de GMAT (van toepassing bij de SBE pre-masters) aan dat deze rechtstreeks mag worden gedeeld met de VU. Dit dien je zelf te regelen.
  • Stap 5: betaal de pre-mastervergoeding

    Zorg dat je de pre-mastervergoeding voor de deadline betaalt, want anders word je niet ingeschreven en kun je niet met je opleiding starten. Meer over de (betaling van de) pre-mastervergoeding lees je op de collegegeldpagina.

    De pre-mastervergoeding wordt niet gerestitueerd als je je inschrijving na 31 augustus of 31 januari (SBE) annuleert.

  • Stap 6: controleer of je ingeschreven staat

    Pas wanneer je van Studielink en de VU bericht krijgt dat je ingeschreven staat voor de opleiding, is je inschrijving voltooid. Tot die tijd ben je dus nog niet ingeschreven.

Heb je vragen of advies nodig?

Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer.

Stuur ons een bericht via de online chat (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (log in met je VUnetID).

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam