Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Pre-masters & Schakeltrajecten SBE

Pre-master programma's bij SBE

Wil je een Engelstalige master aan School of Business and Economics volgen? Dan is het afhankelijk van je vooropleiding of je direct toelaatbaar bent of dat je eerst een pre-master of schakeltraject moet volgen.

Heb je je hbo bachelor afgerond? Dan moet je altijd eerst een pre-master of schakeltraject doorlopen om het verschil in onderwijs tussen hbo en wo te overbruggen. Tijdens je pre-master of schakeltraject krijg je inhoudelijke vakken en ontwikkel je je academische vaardigheden en onderzoeksmethoden. De programma’s zijn een uitstekende voorbereiding op de masters van School of Business and Economics aan de VU.

Heb je je wo bachelor afgerond of ben je daar mee bezig? Vraag direct toelating aan voor de master van jouw keuze via Studielink. Je verzoek wordt beoordeeld door de toelatingscommissie van de betreffende master. Ontbreekt er bepaalde voorkennis, dan ontvang je in een (vrijblijvend) toelatingsbesluit een schakelprogramma op maat of het advies om de pre-master te volgen.

Ben je een internationale student of heb je (alleen) een buitenlands diploma?  Meld je dan ook direct aan voor de master van jouw keuze via Studielink. Kijk voor uitgebreide informatie over je aanmelding en toelating op ‘How do I apply for a Master’s programme?’.

Toelatingseisen pre-masters SBE

 • Toelatingseisen hbo bachelor

  Om toegelaten te worden tot het pre-masterprogramma moet je beschikken over:

  • Een bachelorsdiploma van een economische en/of bedrijfskundige faculteit van een (NVAO) geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs

  EN

  • een GPA van 7.5 (7.50) of hoger, berekend over de hoofdfase (2e t/m 4e jaar)

  Zowel de pre-masters als masters zijn Engelstalig. Dringend advies is om te zorgen dat je het Engels voldoende beheerst (bij voorkeur niveau C1, vergelijkbaar met 6 vwo).

  Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan is het alsnog mogelijk om toelating tot de pre-master te verkrijgen. Dit doe je door, naast je afgeronde hbo bachelor (ongeacht welke richting), ook een officiële minimale uitslag van een GMAT test in te dienen. Wil je meer weten over de GMAT en de minimale eis? Kijk hier voor alle informatie. Een GRE test met een vergelijkbare score wordt ook geaccepteerd.

  Let op! We nemen je aanmelding alleen in behandeling als je alle vereiste documenten op de juiste wijze aanlevert. Kijk in het tabje 'Aanmelden pre-master' voor alle specifieke informatie en zorg dat je documenten voldoen aan alle eisen. Een incompleet dossier wordt zonder inhoudelijke beoordeling afgewezen.

 • Toelatingseisen wo bachelor

  Heb je een wo bachelorsdiploma? Meld je dan eerst aan voor de master van jouw keuze. Heb je dat gedaan en heb je een toelatingsbesluit ontvangen waarin staat dat je eerst een pre-master moet doen? Dan gelden de volgende toelatingseisen:

  • Een bachelorsdiploma van een economische en/of bedrijfskundige faculteit van een (NVAO) geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs

  EN

  • een GPA van 7.5 (7.50) of hoger

  Zowel de pre-masters als masters zijn Engelstalig. Dringend advies is om te zorgen dat je het Engels voldoende beheerst (bij voorkeur niveau C1, vergelijkbaar met 6 vwo).

  Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan is het alsnog mogelijk om toelating tot de pre-master te verkrijgen. Dit doe je door, naast je afgeronde wo bachelor (ongeacht welke richting), ook een officiële minimale uitslag van een GMAT test in te dienen. Wil je meer weten over de GMAT en de minimale eis? Kijk hier voor alle informatie. Een GRE test met een vergelijkbare score wordt ook geaccepteerd.

  Een GRE test met een vergelijkbare score wordt ook geaccepteerd.

  Let op! We nemen je aanmelding alleen in behandeling als je alle vereiste documenten op de juiste wijze aanlevert. Kijk in het tabje 'Aanmelden pre-master' voor alle specifieke informatie en zorg dat je documenten voldoen aan alle eisen. Een incompleet dossier wordt zonder inhoudelijke beoordeling afgewezen.

 • Toelatingseisen internationale student

  Ben je een internationale student of heb je (alleen) een buitenlands diploma? Meld je dan eerst aan voor de master van jouw keuze. Kijk voor uitgebreide informatie over je aanmelding en toelating op ‘How do I apply for a Master’s programme?

  Ben je een internationale student en/of (alleen) in het bezit van een buitenlands diploma en heb je vragen over de (pre-)masters? Je kunt contact opnemen met de Internationale Studenten Adviseurs van de SBE via masters.sbe@vu.nl.

 • Aanmelden pre-master

  Wil je je aanmelden voor een pre-master? Lees de informatie goed door en volg de stappen. Zorg ervoor dat de documenten die je moet uploaden voldoen aan de voorwaarden. Zijn de documenten niet in orde en/of is je dossier niet compleet? Dan wordt je aanmelding zonder inhoudelijke beoordeling afgewezen. Hou de deadlines voor aanmelding en toelating goed in de gaten, want deze worden streng gehandhaafd.

  Eisen documenten

  Lees onderstaande eisen goed door. Als het document/de documenten in je toelatingsverzoek niet voldoet/voldoen aan deze voorwaarden, kan je aanmelding niet in behandeling worden genomen.

  Bewijs economische of bedrijfskundige afgeronde bachelor

  Op je cijferlijst moet de naam van de instelling, de naam van de faculteit en de naam van je opleiding vermeld staan.

  Bewijs GPA 7.5/7.50 of hoger

  Op je cijferlijst moet je gemiddelde cijfer staan voor je gehele opleiding (voor hbo geldt de hoofdfase, 2e t/m 4e jaar) en dit cijfer moet minimaal een 7.5/7.50 zijn. De toelatingscommissie maakt en/of accepteert geen eigen berekeningen en rondt het gemiddelde cijfer niet af.

  Deadlines

  Hou de deadlines voor aanmelding en toelating goed in de gaten, want deze worden streng gehandhaafd.

  Deadline pre-masters Nederlandse studenten

  Je aanmelding moet compleet zijn op 31 januari. Dat betekent dat je alle stappen van je aanvraag moet hebben doorlopen, de vereiste documenten (let op de eisen!) moet hebben geüpload en de pre-mastervergoeding moet hebben betaald.

  Deadline pre-masters internationale studenten

  Het programma start in het tweede semester, rond 1 februari. Vanwege de deadlines voor visumaanvragen moeten niet-EU-burgers hun aanvraag vóór 1 november hebben ingediend. EU-burgers of studenten met een geldige verblijfsvergunning voor Nederland hebben tot 31 januari de tijd om hun aanvraag in te dienen en compleet te maken. Om er echter voor te zorgen dat alles voor de startdatum van de opleiding geregeld is, is het aan te raden om je aanvraag ruim voor deze datum in te dienen.

  Aanmelden pre-master

  Stap 1: meld je aan in Studielink

  Meld je aan in Studielink. Is dit de eerste keer dat je je aanmeldt? Raadpleeg dan vooraf het Studielink stappenplan. Inloggen doe je met je DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag het dan zo snel mogelijk aan, het duurt enkele dagen voordat je je DigiD ontvangt.

  Als je bent ingelogd in Studielink, kies je onder ‘Soort opleiding’ voor 'bachelor- of andere niet master opleiding'. De pre-masters herken je aan het woord ‘(pre-master)’ als achtervoegsel. Selecteer de pre-master van jouw keuze.

  Na je aanmelding op Studielink ontvang je binnen twee werkdagen per e-mail inloggegevens voor je persoonlijke VU dashboard. Geen inloggegevens ontvangen? Check je spamfolder. Als je daar ook geen mail vindt, kun je contact opnemen met de UCIT-servicedesk via ucit-servicedesk@vu.nl  of bel 020 - 598 0000.

  Stap 2: rond je aanmelding af op je VU Dashboard

  Ga naar vu.nl, selecteer rechtsboven de optie ‘’Student - inloggen’ en login op je VU Dashboard. Zorg ervoor dat je alle stappen in het aanmeldportaal doorloopt, alle gevraagde documenten uploadt en je aanmelding bevestigt. Je ontvangt bericht van Studielink zodra je aanvraag is verwerkt.

  Let op, controleer je aanvraag goed! Alleen als je aanvraag compleet is, komt je aanmelding binnen bij Toelating SBE. Zodra je aanvraag binnen is bij SBE, krijg je binnen ca 10-15 werkdagen bericht over je verzoek tot toelating.

  Stap 3: betaal de pre-mastervergoeding

  Zorg dat je de pre-mastervergoeding voor de deadline betaalt, want anders word je niet definitief toegelaten en kun je niet met de pre-master starten. Meer over de (betaling van de) pre-mastervergoeding lees je onder het kopje ‘Tarieven pre-master’ op de collegegeldpagina.

  De pre-mastervergoeding wordt alleen gerestitueerd als je je inschrijving vóór 31 januari van het betreffende academische jaar annuleert.

  Stap 4: controleer of je ingeschreven staat

  Zodra je van Studielink en de VU bericht krijgt dat je ingeschreven staat voor de pre-master, is je inschrijving voltooid. Tot die tijd ben je voorwaardelijk, maar nog niet definitief ingeschreven. Heb je 20 werkdagen na het afronden van stap 1 t/m 3 nog geen bericht ontvangen? Neem dan contact op met studentenbalie@vu.nl

 • Kosten

  Als pre-masterstudent word je door DUO gezien als reguliere (Studielink) student. Dit betekent dat je het wettelijk collegegeldtarief betaalt en dat je gedurende de pre-master recht hebt op studiefinanciering en het studentenreisproduct van DUO. Kijk hier voor het actuele collegegeldtarief.

 • Contact

  Op de onderstaande adressen kun je je vragen op de juiste plek stellen. Lees nauwkeurig wie jouw vraag het beste kan beantwoorden.

  Heb je algemene vragen over aanmelden, registreren, betalen en overige praktische zaken? Neem dan contact op met de Studentenbalie. Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30u - 12.30u en 14.00u - 16.00u) of stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

  Heb je vragen over de toelatingseisen, -procedure of -besluit van de (pre-)masters en schakeltrajecten? Neem contact op met SBE Toelating via toelating.sbe@vu.nl of bel op dinsdag en donderdag tussen 15.00u en 16.00u naar +31 (0)20 598 58 73.

  Heb je vragen over de inhoud van de pre-masters ? Neem dan contact op met de pre-mastercoördinator (Dr. Sabrine El Baroudi) via premastercoordinator.sbe@vu.nl

  Ben je een internationale student of heb je (alleen) een internationale vooropleiding? Neem dan contact op met de Internationale Studenten Adviseurs van de SBE via masters.sbe@vu.nl of de studentenbalie  +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30u - 12.30u en 14.00u - 16.00u)/ studentenbalie@vu.nl.

 • FAQ

  Ik voldoe net niet aan het vereiste GPA, maar wel als het cijfer wordt afgerond. Ben ik direct toelaatbaar?

  Nee, helaas niet. De toelatingscommissie rondt niet af, ze gaan uit van het exacte cijfer dat op je cijferlijst staat en dat moet minimaal een 7.5 zijn. Als op jouw cijferlijst het gemiddelde cijfer tot twee cijfers achter de komma vermeld wordt, dan moet daar een 7.50 staan. Heb je dat gemiddelde cijfer niet, dan ben je met een GMAT score van 550 of hoger alsnog van harte welkom.

  Ik heb een economische of bedrijfskundige opleiding, maar mijn faculteit/domein heeft een andere naam. Hoe weet ik of mijn opleiding volstaat?

  Om te weten of je vooropleiding voldoet aan de eis ‘economisch of bedrijfskundig’, kun je het volgende doen:

  1. Ga naar www.studiekeuze123.nl/opleidingen
  2. Vink in de linkerkolom ‘hbo bachelor’ of ‘wo bachelor’ aan
  3. Vink in de linkerkolom bij studierichting ‘economie en bedrijf’ aan
  4. Typ in de zoekbalk de naam van je opleiding in

  Als je opleiding in deze lijst voorkomt (en je hebt een GPA van 7.5/7.50) dan ben je direct toelaatbaar.

  Mijn opleiding valt niet onder ‘economisch of bedrijfskundig’, maar ik heb wel het juiste GPA en veel relevante vakken in mijn opleiding. Ben ik direct toelaatbaar?

  Nee, je moet aan beide toelatingseisen voldoen om direct toelaatbaar te zijn.

  Ik heb net geen GPA van 7.5, maar heb voor de economische/bedrijfskundige vakken van mijn vooropleiding wel gemiddeld een 7.5 of hoger. Ben ik direct toelaatbaar?

  Nee, helaas niet. Je moet over alle vakken van de (hoofdfase van je hbo) bachelor een 7.5/7.50 staan. De toelatingscommissie accepteert en/of doet geen eigen berekeningen.

  Ik heb een exchange gedaan waar ik geen cijfer van 1-10 voor heb gekregen (bijv. alleen een ‘Pass’ of een andere schaal van waarderen) en/of mijn exchange wordt niet meegeteld, maar mijn GPA zou positief veranderen als mijn exchange wel wordt meegerekend. Houden jullie hier rekening mee?

  Nee, helaas niet. De toelatingscommissie gaat uit van het gemiddeld cijfer dat op je cijferlijst vermeld staat.

  Het lukt niet om m’n vooropleiding op tijd af te ronden. Kan ik gebruik maken van de ‘Zachte Knip’ om te starten met een pre-master?

  Nee, voor de pre-masters van School of Business and Economics geldt de ‘Zachte Knip’ regeling niet. In tegenstelling tot andere faculteiten beginnen onze pre-masters niet in september maar in februari, dus er is al extra tijd beschikbaar om je opleiding af te ronden.

  Ik heb een pre-master gedaan aan een andere universiteit. Moet ik alsnog een pre-master aan School of Business and Economics volgen om met een master te kunnen starten? 

   Dit hangt af van de inhoud van de pre-master die je voltooid hebt. Meld je aan voor de master van jouw keuze in Studielink. Zorg ervoor dat je naast alle gevraagde documenten (zie toelatingseisen master) ook vakbeschrijvingen van je pre-master uploadt. De toelatingscommissie van de master van jouw keuze zal je verzoek beoordelen. Mocht er voorkennis ontbreken, dan ontvang je een toelatingsbesluit op maat met één of meerdere schakelvakken.

  Ik heb een Nederlands wo-bachelor diploma. Moet ik de pre-master doen voordat ik kan worden toegelaten tot een master aan SBE?

  Dit hangt af van de inhoud van de wo-bachelor die je voltooid hebt. Meld je aan voor de master van jouw keuze in Studielink. De toelatingscommissie van deze master zal je verzoek beoordelen. Mocht er voorkennis ontbreken, dan ontvang je een toelatingsbesluit op maat met één of meerdere schakelvakken.

  Kan ik in september met een pre-master aan SBE beginnen?

  Nee, alle pre-masters aan SBE beginnen in februari. Het is een programma van 20 weken, waarna je aansluitend in september met de master begint.

  Is er een maximum aantal hbo-studenten dat kan deelnemen aan de pre-masters aan SBE? 

  Nee, er is geen maximum. Elke student die aan de eisen voldoet, is van harte welkom.

  Ik voldoe niet aan de toelatingseisen en ga de GMAT pas in januari doen. Is een voorlopige score ook voldoende om voor 1 februari aan de toelatingseisen van de pre-master te voldoen? 

  Nee, SBE accepteert alleen de officiële uitslag van de GMAT. Hou er rekening mee dat het 20 dagen kan duren voordat SBE je officiële uitslag ontvangt van de GMAT-organisatie. Daarnaast moet er ook een periode van 16 dagen zitten tussen je eerste test en een eventuele herkansing. Start dus tijdig met je planning voor de GMAT! Kijk hier voor alle informatie over GMAT.

  Ik wil na het behalen van mijn pre-master niet gelijk starten met de master. Kan dat?

  Nee, dat kan niet. Om direct toelating tot de master te krijgen, moet je aansluitend in september beginnen.

  Ik doe al een pre-master aan SBE, maar ik ga het net niet halen binnen de aangegeven tijd. Mag ik alvast starten met de master en (een deel van) de pre-master volgend jaar opnieuw doen?

  Nee, een pre-master moet binnen de vastgestelde periode worden afgerond, anders kun je niet starten met de master. Je kunt je ook niet opnieuw inschrijven voor dezelfde pre-master.

  Ik ben bezig met een pre-master aan SBE, maar ik wil liever een andere pre-master doen. Mag ik wisselen?

  Nee, dat gaat niet als de pre-masters al gestart zijn. Je kunt je wel voor een andere pre-master aanmelden in het volgende academische jaar.

  Ik wil stoppen met de pre-master. Krijg ik mijn geld terug?

  De pre-mastervergoeding wordt niet gerestitueerd als je je inschrijving na 31 januari van het betreffende academische jaar annuleert. Je bent de gehele pre-mastervergoeding verschuldigd.

Toelatingseisen schakeltraject

 • Toelatingseisen

  Niet elke master aan School of Business and Economics heeft een pre-master. Voor deze masters zijn schakeltrajecten beschikbaar. Welk schakeltraject voor jou mogelijk is, hangt af van je voorkennis en wordt door de toelatingscommissie bepaald. Wanneer je een (vrijblijvend) toelatingsverzoek indient, ontvang je een toelatingsbesluit met een op maat gemaakt schakeltraject bestaande uit één of meerdere vakken.

  Om toegelaten te worden tot een schakeltraject moet je beschikken over:

  • een hbo bachelorsdiploma van een (NVAO) geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs

  OF

  • een wo bachelorsdiploma of studerend voor een wo bachelor van een (NVAO) geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs

  Het is mogelijk dat de toelatingscommissie je vraagt om een recente GRE-score.

  Zowel de pre-masters als masters zijn Engelstalig. Om deze studies succesvol te kunnen volgen, is het belangrijk dat je het Engels voldoende beheerst (bij voorkeur niveau C1, vergelijkbaar met 6 vwo).

  Ben je een internationale student of heb je (alleen) een buitenlandse vooropleiding? Neem dan contact op met International Office (masters.sbe@vu.nl

 • Aanmelden

  Stap 1: meld je aan in Studielink

  Meld je aan in Studielink. Is dit de eerste keer dat je je aanmeldt? Raadpleeg dan vooraf het Studielink stappenplan. Inloggen doe je met je DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag het dan zo snel mogelijk aan, het duurt enkele dagen voordat je je DigiD ontvangt.

  Als je bent ingelogd in Studielink, kies je onder ‘Soort opleiding’ voor de master die je ná het schakeltraject wilt doen. Je verzoek wordt door de toelatingscommissie van de betreffende master van SBE beoordeeld waarna je in een (vrijblijvend) toelatingsbesluit het schakeltraject op maat ontvangt.

  Na je aanmelding op Studielink ontvang je binnen twee werkdagen per e-mail inloggegevens voor je persoonlijke dashboard op VU.nl. Geen inloggegevens ontvangen? Check je spamfolder. Als je ze daar ook niet vindt kun je contact opnemen met de UCIT-servicedesk via ucit-servicedesk@vu.nl of 020 - 598 0000.

  Stap 2: rond je aanmelding af op je VU Dashboard

  Ga naar vu.nl, selecteer rechtsboven de optie ‘’Student - inloggen’ en login op je VU-dashboard. Zorg ervoor dat je alle stappen in het aanmeldportaal doorloopt, alle gevraagde documenten uploadt en je aanmelding bevestigt. Je ontvangt bericht van Studielink zodra je aanvraag is verwerkt.

  Let op, controleer je aanvraag goed! Alleen als je aanvraag compleet is, komt je aanmelding binnen bij Toelating SBE. Zodra je aanvraag binnen is bij SBE, ontvang je binnen ca 10-15 werkdagen een (vrijblijvend) toelatingsbesluit waarin staat benoemd welk schakeltraject voor jou het meest geschikt is. Ook staat daar uitgelegd op welke manier je de vakken uit het schakeltraject kunt volgen, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

  Stap 3a: Schakeltraject volgen als keuzevakken of extra curriculaire vakken (alleen VU studenten)

  Je hebt het toelatingsbesluit ontvangen waarin staat uitgelegd hoe je de schakelvakken kunt gaan volgen; als keuzevakken of extra curriculair (alleen voor VU studenten), als bijvakstudent of als contractonderwijsstudent. Ben je een VU student? Kijk dan op ‘Keuzeruimte’ voor alle informatie.

  Stap 3b: Schakeltraject volgen als bijvakstudent

  Je hebt het toelatingsbesluit ontvangen waarin staat uitgelegd hoe je de schakelvakken kunt gaan volgen; als keuzevakken of extra curriculair (alleen voor VU studenten), als bijvakstudent of als contractonderwijsstudent. Word je een bijvakstudent? Kijk dan op ‘Bijvakken (of een minor) aan de VU’ voor alle informatie.

  Stap 3c: Schakeltraject volgen als contractonderwijsstudent

  Je hebt het toelatingsbesluit ontvangen waarin staat uitgelegd hoe je de schakelvakken kunt gaan volgen; als keuzevakken of extra curriculair (alleen voor VU studenten), als bijvakstudent of als contractonderwijsstudent. Word je een contractonderwijsstudent? Kijk dan op ‘Contractonderwijs SBE’.

  Let op! Het tarief dat op deze pagina vermeld staat, is het reguliere instellingstarief voor contractonderwijs. Dit tarief geldt niet als je van Toelating SBE een toelatingsbesluit met schakeltraject hebt ontvangen. Het gereduceerde tarief wat voor jou geldt, staat in het toelatingsbesluit vermeld.

  Stap 4: controleer of je ingeschreven staat

  Zodra je van de VU bericht krijgt dat je ingeschreven staat voor de vakken van het schakeltraject, is je inschrijving voltooid. Tot die tijd ben je voorwaardelijk, maar nog niet definitief ingeschreven. Heb je 20 werkdagen na het afronden van stap 1 t/m 3 nog geen bericht ontvangen? Neem dan contact op met toelating.sbe@vu.nl.

 • Kosten

  Als student in een schakeltraject word je door DUO niet gezien als reguliere (Studielink) student. Dit betekent dat je geen recht hebt op studiefinanciering en het studentenreisproduct. Je volgt de vakken via contractonderwijs. Het actuele tarief per studiepunt staat in het toelatingsbesluit dat je ontvangt nadat je aanmelding beoordeeld is door de toelatingscommissie.

  Zodra je je hbo bachelor hebt afgerond, kun je met het schakeltraject beginnen als contractonderwijsstudent.

  Ben je een wo bachelor en nog bezig met je opleiding? Dan kun je tijdens je huidige opleiding de schakelvakken als bijvakstudent kosteloos volgen. Kijk hier voor meer informatie over bijvakken voor wo-studenten.

 • Contact

  Op de onderstaande adressen kun je je vragen op de juiste plek stellen. Lees nauwkeurig wie jouw vraag het beste kan beantwoorden.

  Heb je algemene vragen over aanmelden, registreren, betalen en overige praktische zaken? Neem dan contact op met de Studentenbalie. Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30u - 12.30u en 14.00u - 16.00u) of stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

  Heb je vragen over de toelatingseisen, -procedure of -besluit van de (pre)masters en schakeltrajecten? Neem contact op met SBE Toelating via toelating.sbe@vu.nl of bel op dinsdag en donderdag tussen 15.00u en 16.00u naar +31 (0)20 598 58 73.

  Ben je een internationale student of heb je (alleen) een internationale vooropleiding? Neem dan contact op met de Internationale Studenten Adviseurs van de SBE via masters.sbe@vu.nl of de studentenbalie  +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30u - 12.30u en 14.00u - 16.00u)/ studentenbalie@vu.nl.

Vragen over de pre-masters en/of schakeltrajecten?

Kies uit een van de onderwerpen hieronder

Toelatingseisen, open dagen, oriëntatievragen: studentenbalie@vu.nl 

Pre-master's programme contents (Neil Thompson): premastercoordinator.sbe@vu.nl

Collegegeld, registreren en aanmelden, inschrijving voor het programma: VU Student Desk