Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Leer alles over het belang van financiële informatie

Deeltijd Pre-master en Master Accounting & Control

Word de accountant die nodig is voor de toekomst! Wil je nog sterkere analytische vaardigheden ontwikkelen? Heb je sterke ethische normen en een drang naar eerlijkheid, transparantie en betrouwbaarheid? En vind je het leuk om orde in de chaos te scheppen en ervoor te zorgen dat je in de juiste richting stuurt om je doelen te bereiken?

Dan is de deeltijd master Accounting & Control de juiste opleiding voor jou! Check of je voldoet aan de toelatingseisen en meld je aan.

We zoeken gemotiveerde en ambitieuze studenten die hebben besloten dat het brede en uitdagende vakgebied van accounting en control de richting is die ze op willen. Het kan zijn dat je al een vast idee hebt van je toekomstige carrièrepad, maar het kan ook zijn dat je nog aan het nadenken bent over de vele verschillende beroepsprofielen op dit gebied. In beide gevallen ben je van harte welkom en helpen we je weg te vinden. We verwachten dat je een stevige academische basis hebt in economie of bedrijfskunde. Je hebt een goede basis in boekhouden en financiën, maar je hebt ook het vermogen en de nieuwsgierigheid om deze disciplines in hun bredere context te zien. 

Kom je van het hbo of heb je deficiënties? Dan kun je in september of februari instromen in de pre-master. 

Je hoeft alleen de opleiding en vakken te volgen die jij nodig hebt. Heb je een ander diploma dan hierboven genoemd en/of wil je weten welke vrijstellingen je kunt verwachten? Vraag dan hier een persoonlijke vakkenindicatie aan. Wij laten je dan weten hoe jouw traject eruitziet. Na aanvraag kun je je vakkenindicatie in de regel binnen twee weken verwachten.

Het aanvragen van een vakkenindicatie is mogelijk als je binnen een jaar met de opleiding wil starten.

Praktische Informatie deeltijd Accounting & Control opleidingen

 • Wat kosten de deeltijd MSc Accounting & Control en RA-opleiding?

  Voor collegejaar 2024/2025 is het tarief voor het combinatietraject of delen daarvan €5.600 per jaar (deeltijd). Dit is inclusief colleges, tentamens en workshops en onafhankelijk van het aantal vakken dat je volgt. 

  Het collegegeld is exclusief boeken. Daarnaast zijn er naar keuze een aantal speciale onderdelen waar extra kosten aan verbonden zijn, zoals een summercourse of het intensief scriptietraject. 

 • Aanmelden

  Aanmelden gaat eenvoudig: 

  • Je kunt je aanmelden via aanmeldingsformulier. Dit hoeft niet via Studielink.
  • Na inschrijving ontvang je een uitnodiging voor de gratis workshop 'Speedlearning' en een uitnodiging voor de introductiedag. 
   Speedlearning leert je snel en efficiënt studeren met een gezonde dosis concentratie, een ijzersterk geheugen en een juiste mindset. Je leert technieken om hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden, hoe je prioriteiten helder kunt krijgen, hoe je een mindmap maakt van grote hoeveelheden tekst en hoe je sneller grote hoeveelheden tekst kunt lezen. 
  • Als niet-EU-burger ben je verplicht om de immigratieprocedure te voltooien, voordat je met je studie aan de Vrije Universiteit begint. Het is dus belangrijk om hier op tijd mee te beginnen! Neem contact op met de International Office via studentimmigration@vu.nl. Meer informatie tref je hier.
  • Heb je vragen over het aanmelden? Neem dan gerust contact op met ons via voorlichting.accountancy.sbe@vu.nl.
 • Startdata

  • De (pre-)master start elk jaar in februari en september.
  • De postacademische opleiding Accountancy start elk jaar in februari en september.
 • Betalingsvoorwaarden

  Voor deelname aan de VU-opleiding tot RA gelden de volgende betalingsvoorwaarden:

  • Als student blijf je verantwoordelijk voor de betaling van het collegegeld, ook als de factuur naar je werkgever wordt verstuurd.
  • De hoogte van het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld. 
  • Je kunt pas rechten ontlenen aan je inschrijving als het collegegeld is ontvangen. 
  • De inschrijving kan alleen schriftelijk worden geannuleerd en is alleen geldig als dit is gedaan vóór 1 september, respectievelijk 1 februari. Voor deze annulering is € 260 administratiekosten verschuldigd. 
  • Bij afstuderen na 1 september maar vóór 1 februari is de helft van het jaarlijkse collegegeld verschuldigd. 
  • Het diploma wordt pas afgegeven als aan alle betalingsverplichtingen is voldaan. 
  • Bij annulering van je inschrijving ná 1 september is het collegegeld verschuldigd zoals aangegeven op het ondertekende betalingsformulier. 
  • Bij annulering van je inschrijving ná 1 februari is het collegegeld verschuldigd zoals aangegeven op het ondertekende betalingsformulier. 
  • Het collegegeld moet, zoals vermeld op de factuur, binnen 30 dagen zijn betaald. Bij betaling in termijnen moet het collegegeld in gelijke bedragen worden betaald. Als je start in september betaal je in 4 termijnen. Start je per 1 februari? Dan is er sprake van 2 termijnen, omdat je een factuur ontvangt voor een half jaar collegegeld. De betalingsdata zoals aangegeven op het machtigingsformulier zijn bindend.
 • Bereikbaarheid VU

  De VU is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: station Amsterdam Zuid ligt op loopafstand van de VU en met de sneltram ben je in 20 minuten op Amsterdam CS. Ook met de auto kom je eenvoudig bij de VU: de universiteit ligt aan de A10. Je vindt onze opleiding in het hoofdgebouw. Als je binnenkomt via de hoofdingang, loop je linksaf naar de liften. Daar kun je de lift of trap naar de zesde verdieping nemen.

  Adres

  Vrije Universiteit Amsterdam
  De Boelelaan 1105
  1081 HV Amsterdam

  Google maps

 • Waarom studeren bij VU School of Business and Economics?

  • Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring in het aanbieden en verzorgen van executive en postgraduate onderwijs.
  • Onze programma’s en de wetenschappelijke staf ontvangen continu excellente beoordelingen van participanten en worden als trendsettend beoordeeld door accrediterende organisaties.
  • Onze deelnemers weerspiegelen een diversiteit aan culturele en professionele achtergronden.
  • Een groot netwerk van internationale en nationale bedrijven ondersteunt ons en stuurt werknemers naar onze programma’s.
  • Veel docenten werken in aansprekende posities in de zakelijke dienstverlening, financiële instellingen en overige bedrijven en maatschappelijke organisaties. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van onze programma’s omdat zo wordt gewaarborgd dat de programma’s praktisch relevant zijn en blijven.

  Onze hechte band met de beroepsgroep vertegenwoordigende verenigingen (zoals Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), de Vereniging van Register Controllers (VRC), de beroepsorganisatie van IT Auditors (Norea), en het Europees Instituut voor Certified Public Controllers) verzekeren dat de inhoud en kwaliteit van onze programma’s meer dan voldoen aan de behoeften van werkgevers en maatschappij.

  Om de leer- en ontwikkelingsbehoeften van de diverse groepen deelnemers adequaat te bedienen, bieden wij veel opleidingen in het Nederlands en in het Engels aan.

  VU School of Business and Economics Executive Education is leidend als het gaat om het aanbod van postgraduate en executive onderwijs voor professionals in accounting en finance die impact willen hebben in de functies die zij vervullen. 

  Al in 1957 introduceerde de Vrije Universiteit Amsterdam de Register Accountantsopleiding. Met de toevoeging in 1986 van postgraduate opleidingen in Finance & Control (RC-Controllersopleiding) en IT Auditing startte de opbouw van een postgraduate portfolio in accountingopleidingen. Tegenwoordig heeft VU SBE Executive Education in Nederland een sterke positie in het accountingonderwijs voor executives en andere professionals. 

  De locatie aan de Amsterdamse Zuidas en in nabijheid van Schiphol, maakt dat wij een attractieve executive onderwijslocatie kunnen bieden aan professionals en executives die een internationale carrière nastreven en in het buitenland gestationeerd zijn.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Neem gerust contact op via onderstaande gegevens.

020-598 14 72

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Voor vrijstellingen, toelating of taaleisen kun je contact opnemen met de Examencommissie.

Volg ons op

Contactpersoon

Agnes Braam