Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
GMAT® (Graduate Management Admission Test)

Voldoe je niet aan de toelatingseisen voor de pre-masters? Dan ben je alsnog toelaatbaar als je een GMAT (Graduate Management Admission Test) doet en een score van 550 of hoger behaalt. De GMAT is Engelstalig en meet o.a. de verbale en wiskundige geschiktheid van een aspirant-student voor een wetenschappelijke studie. Deze test wordt wereldwijd door vooraanstaande universiteiten en business schools gebruikt.

VOORBEREIDING

Om een voldoende score op de GMAT te behalen, moet je een goede planning hebben en je goed voorbereiden. Hoeveel voorbereidingstijd je precies nodig hebt, is per persoon verschillend. Er zijn diverse (online) tools en cursussen beschikbaar om je te ondersteunen.

DE TEST

De GMAT duurt ongeveer 2 uur en kun je zowel op locatie als online afleggen. De test is exact hetzelfde, maar bij het online examen heb je (meer) controle over de omstandigheden van de test (bijv. optionele breaks) en het (snel) delen van de score. Kijk voor meer informatie op ‘GMAT online exam'.

De test bestaat uit vier onderdelen, die je in de volgorde van jouw keuze kunt afleggen. Elk onderdeel heeft een eigen manier en schaal van beoordelen. Voor toelating tot de pre-master kijkt de toelatingscommissie naar de ‘GMAT Total Score’ (schaal 200-800). Deze score is alleen gebaseerd op de onderdelen ‘Verbal Reasoning’ en ‘Quantitative Reasoning’. De overige twee onderdelen (‘Integrated Reasoning’ en ‘Analytical Writing Assessment’) kun je negeren, deze tellen niet mee voor je totaalscore.

Kijk voor alle informatie over examendata, inschrijven en kosten op ‘GMAT Register’.

DE SCORE

Direct na het afronden van je test zie je je voorlopige score. Je bent toelaatbaar tot de pre-master als je officiële ‘GMAT Total Score’ (dit is alleen gebaseerd op ‘Verbal Reasoning’ en ‘Quantitative Reasoning’) 550 punten of hoger is. Het duurt ca 7-20 werkdagen voordat je de officiële score krijgt. Mocht je bij je eerste poging helaas niet het gewenste resultaat bereikt hebben, dan kun je na 16 dagen een herkansing doen. Hou hier rekening mee in je planning!

De officiële score moet uiterlijk 31 januari bij ons binnen zijn, voorlopige scores worden niet geaccepteerd door de toelatingscommissie. Let goed op bij de test dat je toestemming geeft om je ‘Official Report Score’ aan School of Business and Economics (VU) door te geven! De code is: 289 VU- School of Business and Economics.

DE GMAT FOCUS EDITION

Naast de GMAT bestaat er sinds kort ook de GMAT Focus Edition.  Deze test wordt eveneens door de VU geaccepteerd.

Je bent hiermee toelaatbaar tot de pre-masters van de School of Business and Economics als je:

  • Een score behaalt van minimaal 525.
  • Je een afgeronde HBO diploma hebt.

Let op! In tegenstelling tot de score van de GMAT wordt de score van de GMAT Focus Edition berekend over alle 3 de aangeboden onderdelen. Je zult je dus op alle 3 de onderdelen goed moeten voorbereiden. (Quantitative Reasoning, Verbal Reasoning en Data Insights)

VRAGEN

Heb je vragen over de werkwijze, het aanmelden, de kosten etc. voor de GMAT? Neem contact op met mba.com of kijk op ‘Frequently Asked Questions'.

Heb je vragen over je aanmelding voor een pre-master of schakeltraject? Stuur een mail naar toelating.sbe@vu.nl of bel op dinsdag en donderdag tussen 15.00u en 16.00u naar +31 (0)20 598 58 73.